joi, aprilie 7, 2022

Urmările crizei economice: 76 de sinucideri în 10 luni

Mai mult de 70 de persoane s-au sinucis în ultimele 10 luni din motive economice, a dezvăluit un raport elaborat de Partidul Democrat Popular (HDP), citat de Duvar English.

Potrivit raportului transmis Ministerului Muncii și Securității Sociale, 104 persoane au încercat să se sinucidă din motive economice între 1 ianuarie și 30 octombrie, din care 76 dintre ele au murit.

Raportul de 514 de pagini a inclus date privind încălcările drepturilor, crimele legate de muncă și greutățile suferite de lucrătorii din întreaga țară.

De asemenea, a furnizat informații cu privire la revendicările lucrătorilor care au fost implicați în greve, precum și cele ale lucrătorilor care au fost disponibilizați pentru sindicalizare.

În ultimele 10 luni, muncitorii au încercat să organizeze greve de 60 de ori, dintre care 18 au avut loc. În același interval de timp, forțele de securitate au împiedicat cel puțin 99 de comunicate de presă sau proteste și au reținut 1.460 de lucrători.

Un total de 1.847 de lucrători au murit din cauza crimelor legate de muncă și 1.436 de lucrători au suferit răni din cauza neglijenței în mediul lor de muncă, se arată în raport, adăugând că au avut loc cel puțin 1.801 de încălcări ale drepturilor și că, în medie, lucrătorii au organizat 19 proteste pe lună. 

Șomajul și sărăcia au înregistrat o creștere bruscă în Turcia, în principal din cauza prăbușirii lirei. Creșterea prețurilor la alimente este atât de extremă încât unii cumpărători nu își pot permite alimente de bază.

Istanbul: Faimosul iftar din Piața Sultanahmet interzis

Pe 23 martie, secretarul general al İBB, Can Akın Çağlar, a trimis o scrisoare de notificare biroului guvernatorului despre activitățile pe care municipalitatea plănuia să le desfășoare în timpul lunii Ramadan în tot orașul.

Miliarde de dolari pierduți: Invazia din Ucraina afectează domeniu vital din Turcia

Potrivit președintelui Federației pentru Afaceri Turistice și Cazare din Marea Egee, Mehmet İşler, cele trei milioane de ucraineni așteptați nu vor veni în Turcia în acest an, în timp ce sosirea celor șapte milioane de turiști ruși așteptați rămâne fără răspuns, în funcție de traiectoria războiului.

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Un nou sondaj arată că 60% din turci nu au bani destui pentru strictul necesar

Potrivit rezultatelor sondajului distribuit de directorul general, Can Selçuki, pe Twitter, doar  27% dintre cei chestionați au spus că veniturile lor au fost „doar suficiente” pentru a-și acoperi cheltuielile.

Erdogan modifică legile electorale pentru a-și asigura puterea la alegerile de anul viitor

Schimbările închid, de asemenea, o lacună care ar fi permis principalului partid pro-kurd al țării, în prezent al treilea ca mărime din parlament, să eludeze o potențială interdicție.

Acuzat de „insulta președintelului”, din cauza unui articol despre incendiile forestiere

Columnistul Ender İmrek, de la ziarul de stânga Evrensel, se confruntă cu acuzații de insultare pe președinte într-un articol intitulat „ (Turcia arde, palatul [o referire la Erdoğan]se uită” din 31 iulie 2021, în care a  raportat răspunsul guvernului la incendiile din țară din vara anului 2021.

Care este cea mai problemă din Turcia? Iată ce cred turcii

31,4% dintre persoane au spus că este violență domestică, 29,5% au spus că sunt toate problemele menționate în sondaj, inclusiv șomajul, presiunea familială sau socială și hărțuirea sexuală, 12 la sută au spus lipsa de educație, iar 6,2% au spus inegalitatea de gen.

Turcii așteaptă noi majorări la sfârșitul săptămânii. La ce mai crește prețul?

În ciuda reducerii TVA-ului, la începutul săptămânii, un studiu din martie a constatat că 82,1% dintre consumatori nu au simțit scăderea costului vieții, deoarece inflația a continuat să crească.