sâmbătă, aprilie 20, 2024

Urmările crizei economice: 76 de sinucideri în 10 luni

Mai mult de 70 de persoane s-au sinucis în ultimele 10 luni din motive economice, a dezvăluit un raport elaborat de Partidul Democrat Popular (HDP), citat de Duvar English.

Potrivit raportului transmis Ministerului Muncii și Securității Sociale, 104 persoane au încercat să se sinucidă din motive economice între 1 ianuarie și 30 octombrie, din care 76 dintre ele au murit.

Raportul de 514 de pagini a inclus date privind încălcările drepturilor, crimele legate de muncă și greutățile suferite de lucrătorii din întreaga țară.

De asemenea, a furnizat informații cu privire la revendicările lucrătorilor care au fost implicați în greve, precum și cele ale lucrătorilor care au fost disponibilizați pentru sindicalizare.

În ultimele 10 luni, muncitorii au încercat să organizeze greve de 60 de ori, dintre care 18 au avut loc. În același interval de timp, forțele de securitate au împiedicat cel puțin 99 de comunicate de presă sau proteste și au reținut 1.460 de lucrători.

Un total de 1.847 de lucrători au murit din cauza crimelor legate de muncă și 1.436 de lucrători au suferit răni din cauza neglijenței în mediul lor de muncă, se arată în raport, adăugând că au avut loc cel puțin 1.801 de încălcări ale drepturilor și că, în medie, lucrătorii au organizat 19 proteste pe lună. 

Șomajul și sărăcia au înregistrat o creștere bruscă în Turcia, în principal din cauza prăbușirii lirei. Creșterea prețurilor la alimente este atât de extremă încât unii cumpărători nu își pot permite alimente de bază.

Muzeele din Turcia: 4 milioane de vizitatori în primele 3 luni a anului 2024. Care au fost cele mai vizitate muzee

Potrivit unui anunț recent făcut de Ministrul Culturii și Turismului, Mehmet Nuri Ersoy, în special, Muzeul Mevlana din orașul central Konya a atras peste 383.000 de vizitatori, urmat de situl arheologic Hierapolis, din provincia vestică Denizli, cu 259.000 de vizitatori. 

Boicot! Turcii nu merg în weekend la restaurant. „Aceasta nu este inflație, este profit”

Organizatorii și susținătorii boicotului susțin că întreprinderile folosesc inflația din Turcia ca o scuză pentru a-și crește profiturile. Boicotul urmărește să protesteze prețurile crescute pentru porții mai mici, precum și creșterea costului vieții.

Președintele Germaniei în vizită în Turcia. Prima întâlnire cu primarul Istanbulului, apoi cu Erdogan

Președintele Frank-Walter Steinmeier va călătorii în Republica Turcia în perioada 22-24 aprilie 2024, cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice între cele două țări.