vineri, aprilie 26, 2024

Ungaria : controverse în legătură cu migranţii

Janos Lazar: UE intenționează să distribuie până la 120.000 de migranți în Ungaria

Lazar a reiterat poziția guvernului de la Budapesta potrivit căreia Ungaria este gata să ofere protecție refugiaților politici.

Uniunea Europeană ar putea reloca între 100.000 și 120.000 de migranți în Ungaria, în conformitate cu cotele obligatorii stabilite de blocul comunitar, a sugerat Janos Lazar, șeful de cabinet al premierului ungar Viktor Orban, într-un interviu acordat sâmbătă portalului de știri local makohirado.hu, informează agenția de presă MTI.

Lazar a susținut că, dacă se ține cont de faptul că imigranții vor face copii și vor dori totodată să-și aducă și rudele, acest număr ar putea însemna „o comunitate în continuă creștere de 500.000-600.000 de persoane”. Lazar a spus că este „discutabil” cum membrii acestei comunități, oameni „din culturi și societăți profund diferite… atașați ferm propriilor identități culturale și religioase” s-ar putea integra în societatea ungară.

Referindu-se la apelurile opoziției ca alegătorii să nu participe la referendumul din 2 octombrie din Ungaria pe tema cotelor de refugiați, Lazar a insistat că oamenii nu trebuie „să renunțe la dreptul de a vota”, în timp ce politicienii care fac campanie împotriva referendumului „atacă de fapt valorile fundamentale ale democrației”. Totodată, Lazar a reiterat poziția guvernului de la Budapesta potrivit căreia Ungaria este gata să ofere protecție refugiaților politici. În ceea ce-i privește pe migranții economici, „suntem gata să-i sprijinim — raportat la forța economică a țării — pe cei care trăiesc în condiții mai rele decât noi, dar acest ajutor trebuie să fie oferit acolo unde s-au născut, acolo unde trăiesc și acolo unde apar problemele”, a mai spus Lazar. El a criticat totodată Germania pentru că-i „triază pe migranți și-i alege pe cei de care are nevoie” în timp ce restul rămân să fie „distribuiți în întreaga Europă”.Reamintim că anul trecut şeful de cabinet care exprimă poziţia guvernului ungar declara : „Anul 2016 va fi unul greu în materie de imigraţie ilegală. Suntem supuşi presiunilor şi securitatea ţării este ameninţată”.

Turcia: 24 de studenți internați după ce au consumat mâncarea de la cantina școlii

În ultimele luni, focarele de intoxicație alimentară au tulburat instituțiile de învățământ din întreaga țară, ducând la sute de studenți să necesite îngrijiri medicale.

Rata inflației la nivel mondial. Turcia, pe locul patru, imediat după Argentina, Siria și Liban 

Turcia a devenit țara cu a patra cea mai mare rată anuală a inflației de consum din lume, înregistrând 68,5%, conform Bianet.org

CEDO condamnă Turcia pentru arestarea unui judecător: „Pentru prima dată în istoria CEDO”

CEDO a declarat într-o hotărâre emisă, marți, că cazul lui Aydin Sefa Akay a vizat arestarea unui judecător ONU, precum și percheziția casei și persoanei sale, ca urmare a tentativei de lovitură de stat militară din 2016 în Turcia, în ciuda imunității sale diplomatice.

Dezvăluiri șocante despre dezastru din Turcia! Pacienți de la ATI lăsați să moară într-un spital în urma cutremurelor din 6 februarie

Jurnalistul T24, Gökçer Tahincioğlu a scris, joi, despre moartea pacienților de terapie intensivă de la Spitalul de Stat Kırıkhan, care nu a fost avariat de cutremur.

Amnesty criticat că a ignorat situația dificilă a membrilor Mișcării Gülen

În noul raport, care evidențiază consecințele îngrozitoare ale escaladării conflictelor și defalcării dreptului internațional în întreaga lume, tratează diverse probleme juridice în secțiunea sa din Turcia, de la detenții ilegale la libertatea de exprimare.