joi, martie 28, 2024

Bratislava :Reuniune a Consiliului pentru Afaceri Economice și Financiare (ECOFIN)

Lupta împotriva evaziunii fiscale și stimularea investițiilor Uniunii Europene au fost principalele subiecte discutate la Bratislava de miniștrii de finanțe din statele membre ale Uniunii Europene sâmbătă, în a doua zi a reuniunii neoficiale de la Bratislava a Consiliului pentru Afaceri Economice și Financiare (ECOFIN).

Ministrul slovac de finanțe Peter Kazimir a insistat asupra importanței unor reglementări fiscale stricte și transparente, care să limiteze evaziunea și în același timp să asigure predictibilitate fiscală pentru firme. „Nu am discutat problema armonizării fiscale. Cu toate acestea, planul Comisiei Europene include chestiunea unei baze fiscale comune. Planul are anumite caracteristici de armonizare, dar într-un sens care nu poate fi luat în considerare de niciun stat membru UE. Obiectivul său este reducerea costurilor cu consultanța fiscală și asigurarea unui grad mai ridicat de certitudine pentru toți cei care creează locuri de muncă și contribuie la generarea PIB”, a declarat el.

Miniștrii de finanțe din UE discută combaterea evaziunii fiscale și stimularea investițiilor

Potrivit lui Kazimir, siguranța fiscală mai mare este o problemă relativ nouă, dar importantă, care ar putea consolida competitivitatea globală a UE.

Pentru a limita finanțarea terorismului și spălarea de bani, ministrul slovac a subliniat nevoia de intensificare a cooperării între instituții la nivel național și de ameliorare a schimbului internațional de informații, care trebuie să devină mai rapid și mai eficient. „Trebuie să introducem reguli pentru publicarea obligatorie a informațiilor privind mediatorii, cum ar fi consultanții, băncile și alții, care profită de pe urma planificării sau aplicării unor evaziuni fiscale sau scheme fiscale agresive”, a adăugat el.

Ionuț Cojocaru despre Ramadan și Atatürk: „Nu a fost interzisă religia.”/ „Președintele care a construit peste 13.000 de moschei..”(Part.I)

Ionuț Cojocaru, expert în politică externă și specializat în domeniul otoman și turc, a vorbit cu reporterii Zaman România despre islam, schimbările în societatea turcă în perioada lui Atatürk, dar și viața politică și religioasă din Turcia de azi.

Bulgaria în spațiului Schengen: Coadă de camioane de 20 de kilometri la Edirne

Bulgaria în spațiului Schengen: Coadă de camioane de 20 de kilometri la Edirne

Erdoğan va merge la Casa Albă pentru prima dată ca invitat a lui Joe Biden

Dacă informațiile se dovedesc adevărate, Erdogan și Biden, care au purtat deja discuții la summituri internaționale, se vor întâlni pentru prima dată în Biroul Oval.

Ionuț Cojocaru despre Ramadan: „Luna empatiei, luna solidarității, luna unității”.(Part II)

Ionuț Cojocaru, expert în politică externă și specializat în domeniul otoman și turc, a vorbit cu reporterii Zaman România, într-un articol în două părți. Prima parte conținând aspecte legate despre viața politică și religioasă de la Abdülhamid al II -lea, trecând în revistă perioada lui Ataturk până la Erdoğan.

Turcia a urcat 8 locuri în raportul Fericirii Mondiale. Bătrânii mai fericiți decât cei tineri

Raportul anual arată o schimbare notabilă, deoarece Statele Unite și Germania au coborât din primele 20 și sunt acum pe locurile 23, respectiv 24. Între timp, Costa Rica și Kuweit au făcut progrese semnificative, trecând în top 20 pe locurile 12 și, respectiv, 13.

Despăgubire de 4.670 de dolari pentru familiile minerilor care au murit în dezastru din Turcia

Deși, asigurarea pentru accidentele miniere a fost recent crescută la 1 milion de lire turcești (31.145 de dolari), familiile victimelor celor nouă mineri îngropați sub o alunecare de teren contaminată cu cianuri și acid sulfuric trebuie să se mulțumească cu suma de 150.000 de lire (4.670 de dolari).