sâmbătă, aprilie 9, 2022

Turcia muşamalizează dovezile de tortură și relele tratamente din penitenciare înaintea vizitei CPT

Departamentul Național de Poliție a avertizat întregul personal să respecte regulile internaționale de detenție și să nu mai utilizeze centrele neoficiale de detenție, cu câteva zile înainte de venirea unei delegații din partea Comitetului pentru Prevenirea Torturii (CPT) cu scopul de a stabili dacă persoanele aflate în detenţie sunt supuse la rele tratamente, potrivit unei surse anonime a publicaţiei „Epurarea Turciei”, transmite siteul turkeypurge.com

În perioada 28 august -6 septembrie, delegația CPT s-a aflat în Turcia pentru a efectua inspecții. Vizita delegatiei a avut loc pe fondul acuzațiilor pe scară largă în primul rând din partea Amnesty International, care a declarat că a adunat dovezi solide că deținuții din Turcia sunt bătuți, torturați și adesea violați în centrele oficiale și neoficiale de detenție din întreaga țară.

emniyet

Într-o scrisoare confidențială trimisă înainte de vizita CPT și a oferită „Epurării Turciei” printr-o sursă anonimă, șeful adjunct interimar al Poliției Naționale din Turcia a avertizat toți ofițerii cu privire la vizită și le-a ordonat să se evite folosirea instalațiilor sportive ca centre de detenție în timpul șederii delegației în țară. De asemenea, oficialul a cerut ofițerilor de poliție să se supună regulilor internaționale de detenție, în timp ce delegația se află în Turcia și le-a ordonat să se reorganizeze toate centrele de detenție și să pregătească centrele pentru inspecție cât mai curând posibil.

Printre locațiile unde se află deținuții, despre care mass-media spune că acolo au loc torturi și rele tratamente, se află închisoarea Ayas din districtul Sincan din Ankara; sala de sport a sediului central de poliție din Ankara, sala de sport a Academiei de Poliție din Ankara; sediul forțelor speciale din districtul Gölbașı din Ankara; celulele de izolare din districtul Silivri, Istanbul și închisorile Sincan de la Ankara; un depozit din spatele sediului central al poliției din Ankara; sala de sport a Academiei de Poliție Gaffar Okkan din orașul Diyarbakır’s și sala de sport din districtul Bağlar, Diyarbakır.

închisoarea Ayas din districtul Sincan din Ankara; sala de sport a sediului central de poliție din Ankara, sala de sport a Academiei de Poliție din Ankara; sediul forțelor speciale din districtul Gölbașı din Ankara; celulele de izolare din districtul Silivri, Istanbul și închisorile Sincan de la Ankara; un depozit din spatele sediului central al poliției din Ankara

O cameră din imediata apropiere a unei săli de ședințe a unui avocat de la secția de poliție Vatan din Istanbul este de asemenea considerată a se număra printre aceste de locații.

„… În cadrul unei reuniuni de coordonare a Ministerului de Externe ce a avut loc pe 25 august 2016, s-a anunțat că o vizită a CPT în țara noastră este programată în perioada 18 august – 9 septembrie 2016, și că este posibil ca aceasta să meargă în inspecții neanunțate la orice centru de detenție din întreaga țară. În acest sens, vă cer să aveți foarte mare atenție și să evitați folosirea locurilor care servesc drept instituții de detenție, inclusiv a centrelor sportive; care să respecte propriile noastre reglementări și standardele internaționale cu privire la procedurile de detenție; și să se pregătească de urgență toate centrele de detenție pentru vizita menționată.”, scria în scrisoarea secretă din partea șefului adjunct interimar al Poliției Naționale din Turcia, a cărei copie a fost furnizată de o sursă anonimă.

Se așteaptă ca CPT să publice în luna noiembrie raportul final privind vizita de după încercarea de lovitură de stat din Turcia.

În urma tentativei de lovitură de stat din data de 15 iulie, agenția de știri de stat Anadolu a distribuit fotografiile unor soldați torturați care fuseseră reținuți pentru presupusa implicare a acestora în lovitura de stat. De asemenea, mass-media a raportat că în ultimul timp mai mulți deținuți au încercat să se sinucidă în închisoare.

tortura 2

Erdogan modifică legile electorale pentru a-și asigura puterea la alegerile de anul viitor

Schimbările închid, de asemenea, o lacună care ar fi permis principalului partid pro-kurd al țării, în prezent al treilea ca mărime din parlament, să eludeze o potențială interdicție.

Istanbul: Prețul la  transportul public crește pentru a doua oară anul acesta. Cât costă un bilet?

condus de principalul partid de opoziție, Partidul Popular Republican (CHP), a majorat pe 6 aprilie prețurile transportului public cu 40% din cauza inflației,

Istanbul: Faimosul iftar din Piața Sultanahmet interzis

Pe 23 martie, secretarul general al İBB, Can Akın Çağlar, a trimis o scrisoare de notificare biroului guvernatorului despre activitățile pe care municipalitatea plănuia să le desfășoare în timpul lunii Ramadan în tot orașul.

Miliarde de dolari pierduți: Invazia din Ucraina afectează domeniu vital din Turcia

Potrivit președintelui Federației pentru Afaceri Turistice și Cazare din Marea Egee, Mehmet İşler, cele trei milioane de ucraineni așteptați nu vor veni în Turcia în acest an, în timp ce sosirea celor șapte milioane de turiști ruși așteptați rămâne fără răspuns, în funcție de traiectoria războiului.

Care este cea mai problemă din Turcia? Iată ce cred turcii

31,4% dintre persoane au spus că este violență domestică, 29,5% au spus că sunt toate problemele menționate în sondaj, inclusiv șomajul, presiunea familială sau socială și hărțuirea sexuală, 12 la sută au spus lipsa de educație, iar 6,2% au spus inegalitatea de gen.

Un nou sondaj arată că 60% din turci nu au bani destui pentru strictul necesar

Potrivit rezultatelor sondajului distribuit de directorul general, Can Selçuki, pe Twitter, doar  27% dintre cei chestionați au spus că veniturile lor au fost „doar suficiente” pentru a-și acoperi cheltuielile.

Acuzat de „insulta președintelului”, din cauza unui articol despre incendiile forestiere

Columnistul Ender İmrek, de la ziarul de stânga Evrensel, se confruntă cu acuzații de insultare pe președinte într-un articol intitulat „ (Turcia arde, palatul [o referire la Erdoğan]se uită” din 31 iulie 2021, în care a  raportat răspunsul guvernului la incendiile din țară din vara anului 2021.

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii