luni, aprilie 11, 2022

UN TÂNĂR MALIAN SALVEAZĂ UN COPILAŞ, RISCÂNDU-ŞI VIAŢA

O întâmplare recentă a făcut ca sute de mii de oameni să urmărească un mic video cu sufletul la gură. S-a petrecut în Franţa. Un copilaş atârna în gol, ţinându-se de bara balconului la etajul patru al unui bloc.

Un tânăr de pe stradă nu a pierdut vremea, a escladat doar cu puterea braţelor cele 4 etaje, a sărit pe balcon şi a salvat copilul. Evident, în aplauzele entuziasmate ale străzii.

foto 2 mamadou
Mamoudou Gassama: „Am fugit de pe partea cealaltă a străzii ca să îi vin în ajutor.”

Cine era salvatorul ? Un tânăr de provenienţă din Mali, care avea o situaţie nereglementată în Franţa ( fără acte ) şi căruia primarul Parisului i-a mulţumit imediat.

Un mare bravo pentru Mamoudou Gassama pentru actul său de bravură care a permis salvarea, ieri seară, a vieţii unui copil. Azi am avut plăcerea să vorbesc cu el la telefon şi să-i mulţumesc călduros. Anne Hidalgo . (Un grand bravo à Mamoudou Gassama pour son acte de bravoure qui a permis de sauver hier soir la vie d’un enfant. J’ai eu plaisir à m’entretenir avec lui aujourd’hui par téléphone, afin de le remercier chaleureusement )

Mai mult, tânărul erou african Mamoudou Gassama, devenit eroul francezilor peste noapte, va fi „naturalizat francez „ şi graţie performanţei sale uluitoare va fi integrat în corpul de pompieri SAMU!

foto 3 primit de Macron
Noul erou al Franţei, malianul care a salvat un copilaş, primit de Preşedintele Franţei.

Chiar şi Preşedintele ţării l-a întâlnit azi pe curajosul tânăr care nu a ezitat să îşi rişte propria viaţă pentru a salva un copilaş.

E o poveste care, fără nici o îndoială, emoţionează.

Umanitate, curaj şi spirit de sacrificiu.

Tatăl copilului lăsat fără supraveghere va fi deferit justiţiei.(C.L.)

http://www.france24.com/fr/20180528-france-malien-papiers-sauve-enfant-paris-va-etre-recu-macron

Scandalul Khashoggi. Cum a ajuns Turcia să renunțe la dosarul jurnalistului care a intrat în ambasadă și nu mai ieșit niciodată

Cazul jurnalistului arab, Jamal Khashoggi a cutremurat întreaga lume, după ce în 2018 a intrat în consulatul Arabiei Saudite din Istanbul pentru a obține acte necesare pentru a se căsătorii, iar de atunci nu a mai ieșit din clădire.

Istanbul: Prețul la  transportul public crește pentru a doua oară anul acesta. Cât costă un bilet?

condus de principalul partid de opoziție, Partidul Popular Republican (CHP), a majorat pe 6 aprilie prețurile transportului public cu 40% din cauza inflației,

Asociație americană: Avocații turci sunt puși după gratii pentru că-și fac munca

Turcia: Avocații puși după gratii pentru că-și facă munca

Acuzat de „insulta președintelului”, din cauza unui articol despre incendiile forestiere

Columnistul Ender İmrek, de la ziarul de stânga Evrensel, se confruntă cu acuzații de insultare pe președinte într-un articol intitulat „ (Turcia arde, palatul [o referire la Erdoğan]se uită” din 31 iulie 2021, în care a  raportat răspunsul guvernului la incendiile din țară din vara anului 2021.

Miliarde de dolari pierduți: Invazia din Ucraina afectează domeniu vital din Turcia

Potrivit președintelui Federației pentru Afaceri Turistice și Cazare din Marea Egee, Mehmet İşler, cele trei milioane de ucraineni așteptați nu vor veni în Turcia în acest an, în timp ce sosirea celor șapte milioane de turiști ruși așteptați rămâne fără răspuns, în funcție de traiectoria războiului.

Erdogan modifică legile electorale pentru a-și asigura puterea la alegerile de anul viitor

Schimbările închid, de asemenea, o lacună care ar fi permis principalului partid pro-kurd al țării, în prezent al treilea ca mărime din parlament, să eludeze o potențială interdicție.

Cum afectează inflația Turcia: Legume la bucată, unele și extra-mature. „Care să aleg ardei sau carne?

Însă, inflația din Turcia care a atins un nivel record în ultimi 20 de ani, i-a forțat pe cetățenii turci să treacă prin situații dificile și mai nemaiîntâlnite până acum.

Care este cea mai problemă din Turcia? Iată ce cred turcii

31,4% dintre persoane au spus că este violență domestică, 29,5% au spus că sunt toate problemele menționate în sondaj, inclusiv șomajul, presiunea familială sau socială și hărțuirea sexuală, 12 la sută au spus lipsa de educație, iar 6,2% au spus inegalitatea de gen.