sâmbătă, aprilie 9, 2022

NOMINALIZĂRI LA PREMIILE UCIN

Regizorii Adrian Sitaru, Călin Peter Netzer şi Daniel Sandu se află pe lista de nominalizări la cea de-a 46-a ediţie a Galei Premiilor UCIN, eveniment care va avea loc luni la Teatrul Naţional Bucureşti şi va reuni peste 500 de invitaţi – personalităţi, vedete şi oameni de cultură, de cinema şi de televiziune.

Potrivit unui comunicat al organizatorilor, pentru Marele Premiu şi Trofeul Uniunii Cineaştilor au primit nominalizări peliculele „Fixeur”, regia Adrian Sitaru, „Ana, mon amour”, regia Călin Peter Netzer, şi „Un pas în urma serafimilor”, regia Daniel Sandu.

Una din peliculele favorite :Ana mon amour . Se anunţă o gală valoroasă.
Una din peliculele favorite :Ana mon amour . Se anunţă o gală valoroasă.

La categoria Premiul Special al Juriului, în competiţie au intrat „Ana, mon amour”, regia Călin Peter Netzer, „Perfect sănătos”, regia Anca Damian, şi „Breaking News”, regia Iulia Rugină.

Nominalizaţii la categoria „Premiul pentru regie” sunt Daniel Sandu pentru filmul „Un pas în urma serafimilor”, Călin Peter Netzer pentru filmul „Ana, mon amour” şi Adrian Sitaru pentru „filmul Fixeur”.

În 2018, Uniunea Cineaştilor din România sărbătoreşte 55 de ani de la înfiinţare. Asociaţia Cineaştilor din România a luat naştere în anul 1963, la iniţiativa unor cineaşti precum Victor Iliu, Ion Popescu Gopo, Mihnea Gheorghiu, Liviu Ciulei, Paul Călinescu şi Mircea Drăgan. În 1990, asociaţia a devenit Uniunea Cineaştilor din România, iar din 1972, Uniunea a început să decerneze anual premii, prin intermediul galelor UCIN, care recompensează performanţele cinematografice ale anului anterior.
În 2018, Uniunea Cineaştilor din România sărbătoreşte 55 de ani de la înfiinţare. Asociaţia Cineaştilor din România a luat naştere în anul 1963, la iniţiativa unor cineaşti precum Victor Iliu, Ion Popescu Gopo, Mihnea Gheorghiu, Liviu Ciulei, Paul Călinescu şi Mircea Drăgan. În 1990, asociaţia a devenit Uniunea Cineaştilor din România, iar din 1972, Uniunea a început să decerneze anual premii, prin intermediul galelor UCIN, care recompensează performanţele cinematografice ale anului anterior.

Câştigătorul la categoria pentru interpretare feminină va fi ales dintre Ela Ionescu, pentru rolul Ana din filmul „Dimineaţa care nu se va sfârşi”, Diana Cavallioti, pentru rolul Ana din filmul „Ana, mon amour”, Ana Radu, pentru rolul Meda din filmul „Meda sau partea nu prea fericită a lucrurilor”, şi Voica Oltean, pentru rolul Simona din filmul „Breaking News”, iar pentru interpretare masculină în cursă au intrat Mircea Postelnicu, pentru rolul Toma din filmul „Ana, mon amour”, Anghel Damian, pentru rolul Andrei din filmul „Perfect sănătos”, şi Aaron Tudor Istodor pentru, rolul Radu din filmul „Fixeur”.

foto 4 Un-pas-in-urma-serafimilor_w1000_h715_q100
Pentru Premiul muzică originală „Adrian Enescu” au primit nominalizări Marius Leftărache, pentru filmul „Un pas în urma serafimilor”(in imagine), Mihai Pocorschi, pentru filmul „Meda sau partea nu prea fericită a lucrurilor”, şi Vladimir Cosma, pentru filmul „Octav”

Distincţia pentru cel mai bun scenariu va fi disputată de Daniel Sandu, pentru filmul „Un pas în urma serafimilor”, Dan Chişu, pentru filmul „Aniversarea”, şi Anca Miruna Lăzărescu, pentru filmul „La drum cu tata”.
la categoria pentru cele mai bune costume – Cireşica Cuciuc, pentru filmul „Un pas în urma serafimilor”, Doina Levintza şi Adina Bucur, pentru filmul „6,9 pe scara Richter”, şi Velica Panduru, pentru filmul „Aniversarea”; la categoria premiul pentru machiaj au intrat în concurs Dana Roşeanu, pentru filmele „Aniversarea”, „Breaking News”, Bianca Boeroiu, pentru filmul „Un pas în urma serafimilor”, şi Christina Paul şi Heike Erstfeld, pentru filmul „Ana, mon amour”.

foto 5 petru paunescu
Nominalizări la premiul pentru imagine au primit Andrei Butică, pentru filmul „Ana, mon amour”, Oleg Mutu, pentru filmele „Perfect sănătos”, „Vara s-a sfârşit”, şi Pătru Păunescu,(in imagine) pentru filmele „Limba paternă”, „Portrete în pădure”;

La categoria Premiu pentru decor au fost nominalizaţi Andreea Popa, pentru filmul „6,9 pe scara Richter”, Călin Papură, pentru filmul „Octav”, şi Alexandra Alma Ungureanu, pentru filmul „Perfect sănătos”, în timp ce Premiul pentru montaj va fi disputat de Cătălin Cristuţiu, pentru filmele „Breaking News” şi „6,9 pe scara Richter”, Dana Bunescu, pentru filmul „Ana, mon amour”, şi Ştefan Pârlog ,pentru filmul „Meda sau partea nu prea fericită a lucrurilor”.

foto 6
Pentru premiul pentru interpretare feminină în rol secundar au intrat în competiţie Diana Spătărescu, pentru rolul Anca din filmul „Fixeur”(in imagine), Ana Ciontea, pentru rolul Maria din filmul „Mariţa”, şi Amalia Ciolan, pentru rolul Maria din filmul „Offstage”,

foto 7 ultima zi
La categoria pentru interpretare masculină în rol secundar câştigătorul va fi ales dintre Ali Amir, pentru rolul Aid din filmul „Un pas în urma serafimilor”, Emanuel Pârvu, cu rolul Sandu din filmul „Aniversarea”, şi Adrian Văncică, pentru rolul din filmul „Ultima zi”(in imagine).

la categoria Premiu pentru coloană sonoră intră în concurs Mihai Orăşanu, pentru filmele „Portrete în pădure” şi „Lovesc, deci exist”, Frederic Thery, pentru filmul „Perfect sănătos”, şi Florin Tăbăcaru, pentru filmul „Breaking News”.

Acuzat de „insulta președintelului”, din cauza unui articol despre incendiile forestiere

Columnistul Ender İmrek, de la ziarul de stânga Evrensel, se confruntă cu acuzații de insultare pe președinte într-un articol intitulat „ (Turcia arde, palatul [o referire la Erdoğan]se uită” din 31 iulie 2021, în care a  raportat răspunsul guvernului la incendiile din țară din vara anului 2021.

Erdogan modifică legile electorale pentru a-și asigura puterea la alegerile de anul viitor

Schimbările închid, de asemenea, o lacună care ar fi permis principalului partid pro-kurd al țării, în prezent al treilea ca mărime din parlament, să eludeze o potențială interdicție.

Un nou sondaj arată că 60% din turci nu au bani destui pentru strictul necesar

Potrivit rezultatelor sondajului distribuit de directorul general, Can Selçuki, pe Twitter, doar  27% dintre cei chestionați au spus că veniturile lor au fost „doar suficiente” pentru a-și acoperi cheltuielile.

Asociație americană: Avocații turci sunt puși după gratii pentru că-și fac munca

Turcia: Avocații puși după gratii pentru că-și facă munca

Istanbul: Prețul la  transportul public crește pentru a doua oară anul acesta. Cât costă un bilet?

condus de principalul partid de opoziție, Partidul Popular Republican (CHP), a majorat pe 6 aprilie prețurile transportului public cu 40% din cauza inflației,

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Care este cea mai problemă din Turcia? Iată ce cred turcii

31,4% dintre persoane au spus că este violență domestică, 29,5% au spus că sunt toate problemele menționate în sondaj, inclusiv șomajul, presiunea familială sau socială și hărțuirea sexuală, 12 la sută au spus lipsa de educație, iar 6,2% au spus inegalitatea de gen.

Miliarde de dolari pierduți: Invazia din Ucraina afectează domeniu vital din Turcia

Potrivit președintelui Federației pentru Afaceri Turistice și Cazare din Marea Egee, Mehmet İşler, cele trei milioane de ucraineni așteptați nu vor veni în Turcia în acest an, în timp ce sosirea celor șapte milioane de turiști ruși așteptați rămâne fără răspuns, în funcție de traiectoria războiului.