duminică, martie 26, 2023

NOMINALIZĂRI LA PREMIILE UCIN

Regizorii Adrian Sitaru, Călin Peter Netzer şi Daniel Sandu se află pe lista de nominalizări la cea de-a 46-a ediţie a Galei Premiilor UCIN, eveniment care va avea loc luni la Teatrul Naţional Bucureşti şi va reuni peste 500 de invitaţi – personalităţi, vedete şi oameni de cultură, de cinema şi de televiziune.

Potrivit unui comunicat al organizatorilor, pentru Marele Premiu şi Trofeul Uniunii Cineaştilor au primit nominalizări peliculele „Fixeur”, regia Adrian Sitaru, „Ana, mon amour”, regia Călin Peter Netzer, şi „Un pas în urma serafimilor”, regia Daniel Sandu.

Una din peliculele favorite :Ana mon amour . Se anunţă o gală valoroasă.
Una din peliculele favorite :Ana mon amour . Se anunţă o gală valoroasă.

La categoria Premiul Special al Juriului, în competiţie au intrat „Ana, mon amour”, regia Călin Peter Netzer, „Perfect sănătos”, regia Anca Damian, şi „Breaking News”, regia Iulia Rugină.

Nominalizaţii la categoria „Premiul pentru regie” sunt Daniel Sandu pentru filmul „Un pas în urma serafimilor”, Călin Peter Netzer pentru filmul „Ana, mon amour” şi Adrian Sitaru pentru „filmul Fixeur”.

În 2018, Uniunea Cineaştilor din România sărbătoreşte 55 de ani de la înfiinţare. Asociaţia Cineaştilor din România a luat naştere în anul 1963, la iniţiativa unor cineaşti precum Victor Iliu, Ion Popescu Gopo, Mihnea Gheorghiu, Liviu Ciulei, Paul Călinescu şi Mircea Drăgan. În 1990, asociaţia a devenit Uniunea Cineaştilor din România, iar din 1972, Uniunea a început să decerneze anual premii, prin intermediul galelor UCIN, care recompensează performanţele cinematografice ale anului anterior.
În 2018, Uniunea Cineaştilor din România sărbătoreşte 55 de ani de la înfiinţare. Asociaţia Cineaştilor din România a luat naştere în anul 1963, la iniţiativa unor cineaşti precum Victor Iliu, Ion Popescu Gopo, Mihnea Gheorghiu, Liviu Ciulei, Paul Călinescu şi Mircea Drăgan. În 1990, asociaţia a devenit Uniunea Cineaştilor din România, iar din 1972, Uniunea a început să decerneze anual premii, prin intermediul galelor UCIN, care recompensează performanţele cinematografice ale anului anterior.

Câştigătorul la categoria pentru interpretare feminină va fi ales dintre Ela Ionescu, pentru rolul Ana din filmul „Dimineaţa care nu se va sfârşi”, Diana Cavallioti, pentru rolul Ana din filmul „Ana, mon amour”, Ana Radu, pentru rolul Meda din filmul „Meda sau partea nu prea fericită a lucrurilor”, şi Voica Oltean, pentru rolul Simona din filmul „Breaking News”, iar pentru interpretare masculină în cursă au intrat Mircea Postelnicu, pentru rolul Toma din filmul „Ana, mon amour”, Anghel Damian, pentru rolul Andrei din filmul „Perfect sănătos”, şi Aaron Tudor Istodor pentru, rolul Radu din filmul „Fixeur”.

foto 4 Un-pas-in-urma-serafimilor_w1000_h715_q100
Pentru Premiul muzică originală „Adrian Enescu” au primit nominalizări Marius Leftărache, pentru filmul „Un pas în urma serafimilor”(in imagine), Mihai Pocorschi, pentru filmul „Meda sau partea nu prea fericită a lucrurilor”, şi Vladimir Cosma, pentru filmul „Octav”

Distincţia pentru cel mai bun scenariu va fi disputată de Daniel Sandu, pentru filmul „Un pas în urma serafimilor”, Dan Chişu, pentru filmul „Aniversarea”, şi Anca Miruna Lăzărescu, pentru filmul „La drum cu tata”.
la categoria pentru cele mai bune costume – Cireşica Cuciuc, pentru filmul „Un pas în urma serafimilor”, Doina Levintza şi Adina Bucur, pentru filmul „6,9 pe scara Richter”, şi Velica Panduru, pentru filmul „Aniversarea”; la categoria premiul pentru machiaj au intrat în concurs Dana Roşeanu, pentru filmele „Aniversarea”, „Breaking News”, Bianca Boeroiu, pentru filmul „Un pas în urma serafimilor”, şi Christina Paul şi Heike Erstfeld, pentru filmul „Ana, mon amour”.

foto 5 petru paunescu
Nominalizări la premiul pentru imagine au primit Andrei Butică, pentru filmul „Ana, mon amour”, Oleg Mutu, pentru filmele „Perfect sănătos”, „Vara s-a sfârşit”, şi Pătru Păunescu,(in imagine) pentru filmele „Limba paternă”, „Portrete în pădure”;

La categoria Premiu pentru decor au fost nominalizaţi Andreea Popa, pentru filmul „6,9 pe scara Richter”, Călin Papură, pentru filmul „Octav”, şi Alexandra Alma Ungureanu, pentru filmul „Perfect sănătos”, în timp ce Premiul pentru montaj va fi disputat de Cătălin Cristuţiu, pentru filmele „Breaking News” şi „6,9 pe scara Richter”, Dana Bunescu, pentru filmul „Ana, mon amour”, şi Ştefan Pârlog ,pentru filmul „Meda sau partea nu prea fericită a lucrurilor”.

foto 6
Pentru premiul pentru interpretare feminină în rol secundar au intrat în competiţie Diana Spătărescu, pentru rolul Anca din filmul „Fixeur”(in imagine), Ana Ciontea, pentru rolul Maria din filmul „Mariţa”, şi Amalia Ciolan, pentru rolul Maria din filmul „Offstage”,

foto 7 ultima zi
La categoria pentru interpretare masculină în rol secundar câştigătorul va fi ales dintre Ali Amir, pentru rolul Aid din filmul „Un pas în urma serafimilor”, Emanuel Pârvu, cu rolul Sandu din filmul „Aniversarea”, şi Adrian Văncică, pentru rolul din filmul „Ultima zi”(in imagine).

la categoria Premiu pentru coloană sonoră intră în concurs Mihai Orăşanu, pentru filmele „Portrete în pădure” şi „Lovesc, deci exist”, Frederic Thery, pentru filmul „Perfect sănătos”, şi Florin Tăbăcaru, pentru filmul „Breaking News”.

Lista celor mai fericite țări din lume. Turcia în top 106 din 150

Turcia, care era pe locul 112 în 2022, a ajuns pe locul 106 în acest 2023.

Jurnaliștii din Grecia dau în judecată Turcia! Echipamentul le-a fost distrus în timp ce raportau despre cutremure

Jurnaliștii vor lua măsuri legale nu numai pentru a solicita despăgubiri pentru echipamentul lor distrus, ci și pentru că au fost împiedicați să-și facă treaba.

Kılıçdaroğlu, discurs către popor din bucătăria lui, cu Mărțisor legat la mână: „ Învingerea lui Erdoğan este cea mai ușoară parte”

Candidatul la președinție al Alianței Națiunilor și liderul Partidului Popular Republican (CHP), Kemal Kılıçdaroğlu, a spus, pe 20 martie, că opoziția este unită nu numai pentru a-l învinge pe președintele Erdogan, ci mai ales pentru a reconstrui țara.

Faimosul fotbalist, Mesut Özil se retrage din sport. Presa speculează că va fi parlament în partidul lui Erdogan

Fotbalistul turco-german, Mesut Özil și-a anunțat, miercuri, retragerea la vârsta de 34 de ani, iar presa turcă speculează cu privire la posibila sa numire în parlament din partea partidului lui Erdogan.

Prima zi de Ramadan: Erdogan a luat masa cu victimele cutremurelor 

Vorbind cu supraviețuitorii cutremurului care locuiesc în complexul de containere din districtul Karacasu, Erdoğan a spus că nu există nicio odihnă sau pauză până când provinciile afectate de cutremur sunt reconstruite .

Newroz, sărbătoarea Primăverii. 224 de persoane arestate după ce au participat la eveniment în Istanbul

Aproximativ 224 de persoane au fost reținute în timpul evenimentului de la Istanbul pe motiv că „încercă să aducă bannere ilegale și strigă sloganuri ilegale”, potrivit Biroului guvernatorului din Istanbul.

Turcia: 140.000 de dolari amendă pentru WhatsApp și Meta pentru că nu a numit o persoană de contact locală

Autoritatea Turcia pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal (KVKK) a impus o amendă de 2.650.000 de lire (aproximativ 140.000 dolari) pe WhatsApp și Meta pentru că nu s-a înregistrat la Sistemul de Informații al Registrului Operatorilor de Date (VERBIS), conform presei turce.

47 de persoane au reținute după ce au oferit ajutor victimelor represiunii guvernului turc

În cadrul unei anchete declanșate de Procuratura Generală din İzmir, poliția a percheziționat casele a 57 de suspecți și a reținut 47 dintre aceștia, confiscându-le economiile, bijuterii, telefoane mobile și computere.