16.1 C
București
joi, septembrie 24, 2020

PROGRAMUL «SECURITY IN THE BLACK SEA REGION»

România a făcut „un lucru incredibil de curajos” prin găzduirea sistemului antirachetă de la Deveselu şi a luat decizia corectă, a declarat, Rebeccah L. Heinrichs, Senior Fellow Hudson Institute.

„România face anumite lucruri foarte, foarte bine. Unul este că a luat poziţie şi a găzduit Aegis Ashore, când SUA aveau nevoie ca o ţară să facă asta. România ştia că se va confrunta cu presiune şi opoziţie din partea Rusiei, dar a făcut acest lucru oricum. Acesta a fost un lucru incredibil de curajos şi a fost decizia corectă iar România nu s-a întors din drum şi îşi extinde echipamentul militar necesar. (…) Toate aceste lucruri şi faptul că vă asiguraţi că aveţi pregătirea militară, anume nu că aveţi doar echipamentul, ci aveţi un efectiv pregătit de luptă, de apărare, toate aceste lucruri proiectează putere şi pot schimba calculele unei forţe precum Rusia, care ar putea să estimeze că nu merită acest cost”, a spus ea, punctând astfel, rolul ţării noastre în regiune.

foto 2 rebecah
Acesta a fost un lucru incredibil de curajos şi a fost decizia corectă iar România nu s-a întors din drum şi îşi extinde echipamentul militar necesar. ( Rebeccah L. Heinrichs)

”Programul «Security in the Black Sea Region» contribuie la consolidarea relaţiei transatlantice. Securitatea regională este nu numai o problemă a statelor care aparțin strict unui anumit areal, ci o provocare pentru întreaga comunitate internaţională, mai ales atunci când conflictele evoluează radical, spre război, fie el intra sau interstatal.

Contextul geopolitic actual este unul complex, caracterizat de transformări globale și provocări. Într-un asemenea context, Parteneriatul Strategic cu Statele Unite ale Americii, apartenenţa la NATO și la Uniunea Europeană sunt esențiale pentru România. Ele reprezintă coordonatele fundamentale ale politicii externe și de securitate ale României.

Consolidarea profilului României în NATO și UE reprezintă o prioritate, o linie de conduită specifică bunei guvernări, care răspunde așteptărilor cetățenilor noștri.

Într-o zonă caracterizată de coliziunea intereselor strategice și într-o perioadă marcată de modificări geopolitice rapide, România trebuie să-și consolideze credibilitatea strategică.”a spus Șeful Statului Român la  la ceremonia de deschidere a Programului Internaţional „Securitate în regiunea Mării Negre. Provocări comune, viitor sustenabil” organizat de Serviciul Român de Informaţii sub înaltul patronaj al Președintelui României și în parteneriat cu reprezentanţii Harvard Kennedy School și National Intelligence University.

foto 3 james jay carafano
James Carafano, vicepreşedinte Kathryn And Shelby Cullom Davis Institute for National Security and Foreign Policy-Heritage Foundation Senior Fellow Hudson Institute

Rebeccah L. Heinrichs şi James Carafano, vicepreşedinte Kathryn And Shelby Cullom Davis Institute for National Security and Foreign Policy-Heritage Foundation, au vorbit despre provocările de securitate din regiunea Mării Negre şi despre relaţia dintre Statele Unite ale Americii şi România.Carafano a făcut referire la implicarea SUA în securitatea mondială şi ameninţarea Rusiei.

„America este profund angajată în securitatea transatlantică şi acest lucru este important pentru că cele două mari ameninţări la securitatea Europei de Vest sunt influenţa destabilizatoare a Rusiei şi potenţialul de probleme în Orientul Mijlociu care ar putea veni spre Europa de Vest”, a punctat expertul.

Rebeccah L. Heinrichs şi James Carafano participă în această perioadă la cea de-a cincea ediţie a programului internaţional de formare ”Securitate în Regiunea Mării Negre. Provocări comune, viitor sustenabil”, organizat de Serviciul Român de Informaţii, prin Academia Naţională de Informaţii ”Mihai Viteazul” în parteneriat cu Universitatea Harvard şi Universitatea Naţională de Informaţii din Statele Unite ale Americii, sub înaltul patronaj al Administraţiei Prezidenţiale române.


 

 

Peste 36.000 de persoane au fost cercetate pentru că l-au „insultat” pe Erdoğan

Peste 36.000 de oameni au fost cercetați într-un an pentru „insultarea” președintelui Recep Tayyip Erdoğan, au arătat statisticile Ministerului Justiției, citat de Duvar English.

Istanbul: Compania de metrou a crescut numărul de șoferi care sunt femei

Metroul din Istanbul a angajat 88 de șoferi de sex feminin, crescând numărul de 11 la 99. Noile șoferițe și-au primit legitimațiile după finalizarea pregătirii, la o ceremonie la care a participat, joi, primarul din Istanbul, Ekrem Imamoğlu.

Turcia avertizată să elimine hidroxiclorochina din tratamentul COVID-19

Oamenii de știință din Turcia au cerut Ministerului Sănătății să elimine imediat hidroxiclorochina din planurile de tratament COVID-19, după ce Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a renunțat la el în iunie pe motiv că „face mai mult rău decât bine”,

100 de muzicieni s-au sinucis în timpul pandemiei în Turcia

Aproape 100 de muzicieni s-au sinucis de la începutul pandemiei COVID-19 în Turcia, potrivit datelor Uniunii Muzicienilor și Interpreților (Müzik-Sen), a declarat pe 15 septembrie, principalul adjunct al opoziției Gamze Tașcıer.

Istanbul: Tânăr reținut pentru contrabandă cu maimuțe

Un tânăr influencer, în vârstă de 24 de ani, a fost reținut pentru contrabandă cu maimuțe.

Constanța: Reprezentanți ai comunității turco-tătară, în cursa alegerilor locale din 2020

Comunitatea turcilor și a tătarilor din România, cu aproape 50.000 de oameni pe teritoriul României, este cea mai închegată în regiunea Dobrogea, mai ales în județul Constanța.

Turcia: Ministerul Educației plătește daune de 1,7 milioane de lire unei student umilit pentru că ar fi sărut o fată

Turcia: Ministerul Educației plătește daune de 1,7 milioane de lire unei student umilit pentru că ar fi sărut o fată

Faimoasa pisică Gli din Hagia Sophia a intrat în izolare și primește tratament

Faimoasa pisică Gli, care locuiește în Haghia Sophia a fost pusă în izolare și primește tratament după ce s-a îmbolnăvit.