joi, septembrie 1, 2022

Un nou sondaj arată că 60% din turci nu au bani destui pentru strictul necesar


60 la sută din populația Turciei nu au bani destui pentru strictul necesar, veniturile lor fiind inadecvate pentru a-și acoperi cheltuielile, potrivit sondajului al compania Istanbul Economic Research, citat de Ahval News.

Potrivit rezultatelor sondajului distribuit de directorul general, Can Selçuki, pe Twitter, doar  27% dintre cei chestionați au spus că veniturile lor au fost „doar suficiente” pentru a-și acoperi cheltuielile.

40,7% dintre cei care au raportat dificultăți în a-și satisface nevoile au fost susținători ai partidului de la guvernare.

Aproximativ 88 la sută dintre susținătorii Partidului Popular Democrat al Poporului (HDP), pro-kurd, au declarat că veniturile lor nu și-au acoperit cheltuielile, urmați de 80,4 la sută pentru partidul de centru-dreapta İYİ  și 73,4 la sută pentru principalul partid laic de opoziție, Partidul Popular Republican ( CHP).

Doar șapte procente intervievate au spus că veniturile lor „depășesc” cheltuielile și doar șase procente au spus că veniturile lor sunt „mai mult decât suficient” pentru a-și acoperi cheltuielile.

Sondajul vine în momentul în care inflația din Turcia a atins un nou record în martie. Prețurile de consum au accelerat la 61,14 la sută în ritm anual, în creștere de la 54,4 la sută în februarie, potrivit agenției de statistică, extinzând un maxim de două decenii.

Slăbirea lirei, care și-a pierdut 44% din valoare anul trecut și nouă la sută anul acesta, și creșterea costului vieții au devenit o sursă majoră de nemulțumire publică în Turcia, care așteaptă noile alegeri generale și parlamentare din 2023. Economia în dificultate a țării amenință sprijinul pentru Partidul Justiției și Dezvoltarii (AKP), aflat la putere de 18 ani.

Turcia: Aplicație care localizează câinii maidanezi interzisă, după ce animalele au fost otrăvite

Avocații Baroului din Istanbul au declarat că tortura și uciderea animalelor constituie o infracțiune și au depus o cerere pentru închiderea aplicației online, Havrita. 

Iahtul de lux a lui Erdogan a fost văzut în tranzit în Bosfor pentru prima de la reamenajare

Un iaht prezidențial turc, cunoscut anterior ca nava auxiliară Yakamoz Y68 a marinei turce, a fost văzut pentru prima dată tranzitând Bosfor...

Criza economică: Turcii stau la cozi în fața băncilor pentru a primi până la 7.500 de lire cadou

Criza economică a lovit puternic Turcia și i-am văzut pe turci la cozi pentru a cumpăra ulei, pâine sau să pună benzină...

Un jurnalist grec a fost deportat și interzis din Turcia. Motivul este „ordinea publică”

Într-o declarație scrisă și distribuită pe contul său de socializare, jurnalistul grec, Evangelos Areteosa a susținut că a zburat de la Bruxelles la aeroportul Sabiha Gökçen, din Istanbul, pe 25 august, unde a fost audiat de poliție timp de șapte ore.

SUA îngrijorată de hărțuirea juridică, după arestarea unei vedete pop din Turcia

Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat a declarat că rămâne îngrijorat de eforturile pe scară largă din Turcia de a restricționa exprimarea prin cenzură și hărțuire judiciară după detenția lui artistei Gülșen.

Turcia a introdus pașaportul biometric: „În paginile din mijloc există o fotografie cu Hagia Sofia”

Süleyman Soylu, în timpul unei conferințe în locul unde a fost tipărit primul pașaport, a prezentat un prototip al noului pașaport turcesc.

Imagini șocante! Faimosul cântăreț, İbrahim Tatlıses a fost rănit într-un accident rutier în Bodrum

Faimosul cântărețul, İbrahim Tatlıses a fost transportat la spital după ce s-a ciocnit frontal cu camionul care venea din sens opus, în...

Turcia: Producția de automobile a crescut cu 37,4% în ultimele 6 luni

Producătorii de automobile au produs 742.969 de unități în primele șapte luni ale acestui an, inclusiv automobile și vehicule comerciale, în timp ce exporturile din sector au crescut cu 16,2%, până la 59.596.