vineri, aprilie 8, 2022

Care este cea mai problemă din Turcia? Iată ce cred turcii


Un sondaj realizat de Metropoll din Ankara,în martie, a dezvăluit că violența domestică este cea mai mare problemă cu care se confruntă femeile din Turcia, conform Turkish Minute.

În cadrul sondajului „Pulsul Turciei”, persoanele au fost rugat să numească cea mai mare problemă din țară.

31,4% dintre persoane au spus că este violență domestică, 29,5% au spus că sunt toate problemele menționate în sondaj, inclusiv șomajul, presiunea familială sau socială și hărțuirea sexuală, 12 la sută au spus lipsa de educație, iar 6,2% au spus inegalitatea de gen.

Ce rol au autoritățile?

La o altă întrebare privind rolul guvernului în cazurile frecvente de violență domestică, 45,7% dintre ei au spus că guvernul poartă o mare responsabilitate pentru cazurile de violență domestică, în timp ce 27,9% au spus că guvernul este parțial responsabil.

Susținătorii Partidului Democrat Popular (HDP),pro-kurd, au constituit cel mai mare număr de responsabilități guvernamentale pentru cazurile larg răspândite de violență domestică,  cu până la 70,6 la sută. Au fost urmați de susținătorii principalului opoziție Partidul Popular Republican (CHP), cu 70 la sută.

Femicidele și violența împotriva femeilor sunt probleme grave în Turcia, unde femeile sunt ucise, violate sau bătute în fiecare zi. Mulți critici spun că principalul motiv din spatele situației este politicile guvernului Partidului Justiției și Dezvoltării (AKP), care protejează bărbații violenți și abuzivi.

Împușcată în gât pe stradă

Femeile încă se luptă pentru a face justiție singure. Un protest a avut loc, pe 4 aprilie, în Istanbul, în locul unde Kader Gökçe a fost omorâtă, una dintre cele mai recente victime a femicidului din Turcia.

„Nu îi credem pe cei care ne spun că vor opri feminicidele, să aplice mai întâi legile existente!”, susține femeile.

Tânără, în vârstă de 23 de ani, care a fost ucisă de Alpaslan Çay. Pe 3 aprilie, aceasta a coborât din autobuz și a fost dus cu forța pe o alee de către bărbat, unde a fost împușcată în gât.

„Știu că o deranjat pe verișoară mea. L-a dus la tribunal, la parchet, cerând protecție. Din nou, este o ucidere a unui bărbat. Acest lucru nu se termină în această țară. Oamenii înțeleg gravitatea situației doar atunci când se întâmplă lor. Este din nou o crimă a unui bărbat.”, susține verișorul fetei, Tolunay Uğurlu.

Potrivit Platformei We Will Stop Femicide, 280 de femei au fost ucise în Turcia în 2021.

Istanbul: Faimosul iftar din Piața Sultanahmet interzis

Pe 23 martie, secretarul general al İBB, Can Akın Çağlar, a trimis o scrisoare de notificare biroului guvernatorului despre activitățile pe care municipalitatea plănuia să le desfășoare în timpul lunii Ramadan în tot orașul.

Care este cea mai problemă din Turcia? Iată ce cred turcii

31,4% dintre persoane au spus că este violență domestică, 29,5% au spus că sunt toate problemele menționate în sondaj, inclusiv șomajul, presiunea familială sau socială și hărțuirea sexuală, 12 la sută au spus lipsa de educație, iar 6,2% au spus inegalitatea de gen.

Asociație americană: Avocații turci sunt puși după gratii pentru că-și fac munca

Turcia: Avocații puși după gratii pentru că-și facă munca

Acuzat de „insulta președintelului”, din cauza unui articol despre incendiile forestiere

Columnistul Ender İmrek, de la ziarul de stânga Evrensel, se confruntă cu acuzații de insultare pe președinte într-un articol intitulat „ (Turcia arde, palatul [o referire la Erdoğan]se uită” din 31 iulie 2021, în care a  raportat răspunsul guvernului la incendiile din țară din vara anului 2021.

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Istanbul: Prețul la  transportul public crește pentru a doua oară anul acesta. Cât costă un bilet?

condus de principalul partid de opoziție, Partidul Popular Republican (CHP), a majorat pe 6 aprilie prețurile transportului public cu 40% din cauza inflației,

Miliarde de dolari pierduți: Invazia din Ucraina afectează domeniu vital din Turcia

Potrivit președintelui Federației pentru Afaceri Turistice și Cazare din Marea Egee, Mehmet İşler, cele trei milioane de ucraineni așteptați nu vor veni în Turcia în acest an, în timp ce sosirea celor șapte milioane de turiști ruși așteptați rămâne fără răspuns, în funcție de traiectoria războiului.

Erdogan modifică legile electorale pentru a-și asigura puterea la alegerile de anul viitor

Schimbările închid, de asemenea, o lacună care ar fi permis principalului partid pro-kurd al țării, în prezent al treilea ca mărime din parlament, să eludeze o potențială interdicție.