marți, decembrie 5, 2023

Miliarde de dolari pierduți: Invazia din Ucraina afectează domeniu vital din Turcia


Războiul Rusia-Ucraina a dat o lovitură industriei din Turcia, conflictul fie anulând, fie amenințănd un total de 10 milioane de turiști așteptați din ambele țări în acest an, conform Ahval News.

Potrivit președintelui Federației pentru Afaceri Turistice și Cazare din Marea Egee, Mehmet İşler, cele trei milioane de ucraineni așteptați nu vor veni în Turcia în acest an, în timp ce sosirea celor șapte milioane de turiști ruși așteptați rămâne fără răspuns, în funcție de traiectoria războiului.

 „Așteptările Turciei de pe piețele ucrainene și ruse erau de aproximativ 10 miliarde de dolari în 2022. Este sigur că trei milioane de ucraineni nu vor veni în Turcia. Și dacă războiul continuă și nu vor exista noi evoluții, vor ajunge doar 30 la sută din ruși”, susține İşler.

Ministerul Turismului din Turcia lucrează pentru a acoperi pierderile din aceste țări,punând  accent pe Germania și Regatul Unit.

În schimb, sectorul se așteaptă la creșterea vizitatorilor din Asia Centrală și Azerbaidjan, împreună cu Iran și Orientul Mijlociu.

Turcia este un punct central de vacanță pentru ruși și ucraineni. Două milioane de ucraineni și cinci milioane de turiști ruși au vizitat Turcia anul trecut, reprezentând 27,3 la sută din vizitatorii țării în 2021. 

Turcia speră să-și revigoreze sectorul turistic, care a fost puternic afectat de pandemia COVID-19. Zborurile regulate cu Rusia și Ucraina au fost reluate vara trecută.

Turcia: Coasta Mării Negre, care a costat peste 4,2 de miliarde de dolari, a fost înghițită de ape

Creșterea apelor mării după ploile abundente a făcut autostrada inutilizabilă și multe vehicule au rămas blocate în mijlocul valurilor.

Caz incredibil în Turcia: O femeie kurdă cu dizabilități în vârstă de 81 de ani aptă pentru închisoare

Dizabilitățile ei au fost documentate într-un raport medical emis de un spital local. Condamnat pentru sprijinirea unei organizații teroriste, Özer a fost arestat în provincia de est Van, în mai 2022 și condamnat la doi ani și o lună de închisoare.

VIDEO: O bucată de beton s-a prăbușit în Hagia Sofia, la un metru de oameni

Experții au avertizat că restaurarea urgentă este necesară și că nu ar putea supraviețui unui potențial cutremur.

Povestea unei avocate, închise pentru terorism, dezvăluie situația copiilor care își însoțesc mamele în închisorile

Avocată care a făcut parte din Baroului din Istanbul, Hendekci a fost închisă la sfârșitul anului 2017, când fiica ei avea doar trei luni. În spatele gratiilor, ea a avut de-a face cu un gardian agresiv care a numit-o „teroristă” deși nu fusese condamnată pentru nicio crimă la momentul respectiv.

Portret de campion: Andrei-Darius Dragomir, medaliat cu aur la Astronomie și Fizică

Încă de după probe știam că există o posibilitate să iau locul 1, deoarece simțeam că m-am descurcat și știam că nu sunt așa mulți participanți ca la alte olimpiade