vineri, septembrie 2, 2022

Miliarde de dolari pierduți: Invazia din Ucraina afectează domeniu vital din Turcia


Războiul Rusia-Ucraina a dat o lovitură industriei din Turcia, conflictul fie anulând, fie amenințănd un total de 10 milioane de turiști așteptați din ambele țări în acest an, conform Ahval News.

Potrivit președintelui Federației pentru Afaceri Turistice și Cazare din Marea Egee, Mehmet İşler, cele trei milioane de ucraineni așteptați nu vor veni în Turcia în acest an, în timp ce sosirea celor șapte milioane de turiști ruși așteptați rămâne fără răspuns, în funcție de traiectoria războiului.

 „Așteptările Turciei de pe piețele ucrainene și ruse erau de aproximativ 10 miliarde de dolari în 2022. Este sigur că trei milioane de ucraineni nu vor veni în Turcia. Și dacă războiul continuă și nu vor exista noi evoluții, vor ajunge doar 30 la sută din ruși”, susține İşler.

Ministerul Turismului din Turcia lucrează pentru a acoperi pierderile din aceste țări,punând  accent pe Germania și Regatul Unit.

În schimb, sectorul se așteaptă la creșterea vizitatorilor din Asia Centrală și Azerbaidjan, împreună cu Iran și Orientul Mijlociu.

Turcia este un punct central de vacanță pentru ruși și ucraineni. Două milioane de ucraineni și cinci milioane de turiști ruși au vizitat Turcia anul trecut, reprezentând 27,3 la sută din vizitatorii țării în 2021. 

Turcia speră să-și revigoreze sectorul turistic, care a fost puternic afectat de pandemia COVID-19. Zborurile regulate cu Rusia și Ucraina au fost reluate vara trecută.

Criza economică: Turcii stau la cozi în fața băncilor pentru a primi până la 7.500 de lire cadou

Criza economică a lovit puternic Turcia și i-am văzut pe turci la cozi pentru a cumpăra ulei, pâine sau să pună benzină...

Imagini șocante! Faimosul cântăreț, İbrahim Tatlıses a fost rănit într-un accident rutier în Bodrum

Faimosul cântărețul, İbrahim Tatlıses a fost transportat la spital după ce s-a ciocnit frontal cu camionul care venea din sens opus, în...

Iahtul de lux a lui Erdogan a fost văzut în tranzit în Bosfor pentru prima de la reamenajare

Un iaht prezidențial turc, cunoscut anterior ca nava auxiliară Yakamoz Y68 a marinei turce, a fost văzut pentru prima dată tranzitând Bosfor...

VIDEO. Surpriza unor turiști românii în Turcia. Au închiriat o cameră de hotel, dar a trebuit să o împartă cu pisicile

Un turist român a publicat un videoclip cu o pisică care încerca să între de pe balcon în camera de hotel din provincia vestică Çanakkale.

Un jurnalist grec a fost deportat și interzis din Turcia. Motivul este „ordinea publică”

Într-o declarație scrisă și distribuită pe contul său de socializare, jurnalistul grec, Evangelos Areteosa a susținut că a zburat de la Bruxelles la aeroportul Sabiha Gökçen, din Istanbul, pe 25 august, unde a fost audiat de poliție timp de șapte ore.

Turcia: Aplicație care localizează câinii maidanezi interzisă, după ce animalele au fost otrăvite

Avocații Baroului din Istanbul au declarat că tortura și uciderea animalelor constituie o infracțiune și au depus o cerere pentru închiderea aplicației online, Havrita. 

Turcia a introdus pașaportul biometric: „În paginile din mijloc există o fotografie cu Hagia Sofia”

Süleyman Soylu, în timpul unei conferințe în locul unde a fost tipărit primul pașaport, a prezentat un prototip al noului pașaport turcesc.

Turcia crește de cinci ori mai mult taxele de tranzit pentru strâmtorile Bosfor și Dardanele

Potrivit rapoartelor presei turce, taxa a fost stabilită la 4,08 de dolari pentru fiecare tonă de tonaj net înregistrat, de cinci ori taxa inițială de 0,83 dolari și o creștere a veniturilor anuale curente de la 40 milioane dolari la 200 milioane de dolari, noul regulament fiind așteptat să intre în vigoare pe 7 octombrie.