luni, iulie 22, 2024

Un nou partid și-a anunțat candidatul pentru alegerile din Istanbul

Un nou partid și-a anunțat candidatul pentru alegerile locale din martie 2024 din Istanbul, conform presei turcești.

Partidul Bun (IYI) l-a desemnat pe deputatul Buğra Kavuncu, drept candidat pentru cea mai mare metropolă a Turciei la viitoarele alegeri locale din 31 martie.

Vorbind la ședința grupului parlamentar al partidului său, președintele Meral Akşener a anunțat candidații partidului pentru provinciile Istanbul, Sakarya și Balıkesir și alte provincii.

„Kavuncu a venit la mine și mi-a spus: ⟨Vreau să câștig Istanbulul, să reușesc și să-l conduc ⟩. Și am spus  ⟨OK! ⟩. Candidatul nostru pentru funcția de primar al Municipiului Metropolitan din Istanbul este Buğra Kavuncu”, declară Akşener.

Akşener a anunţat că partidul ei nu se va alia cu principalul partid de opoziţie, Partidul Popular Republican (CHP) pentru alegerile locale, după ce coaliţia de opoziţie a pierdut alegerile generale din mai în fața preşedintelui Recep Tayyip Erdoğan.

Partidul Bun(IYI) a fost format din dizidenți ai Partidului Mișcării Naționaliste (MHP), care este principalul aliat al Partidului Justiției și Dezvoltării (Partidul AK), condus de Erdogan.

Totuși, ambiția lor de a înființa un nou front naționalist a fost sub așteptări, deoarece acesta a strâns doar mai puțin de 10% din voturi la alegerilor din mai 2023, față de peste 25% din CHP, al doilea partid din opoziție.

Caz șocant în Turcia! Două persoane au murit electrocutate pe stradă din cauza ploii torențiale

Moartea a două persoane din cauza șocului electric după ce au călcat într-o băltoacă în timpul unei ploi torențiale în provincia İzmir, din vestul Turciei, săptămâna trecută, a provocat furie pe scară largă în Turcia, conform presei turcești.

Incendiu de vegetație în Turcia. Zborurile din aeroportul din Izmir au fost oprite

Autoritățile turce au trimis 7 avioane și 16 elicoptere pentru a stinge incendiul, împreună cu 35 de autospeciale de pompieri.

Declarații șocante. Pacienții kurzi au fost folosiți ca și cobai pentru un tratament netestat împotriva COVID-19

Doctorul Cenap Ekinci, membru al facultății la Facultatea de Medicină a Universității Dicle, a susținut că unii pacienți de la Spitalul de Formare și Cercetare Gazi Yașargil au murit după ce au fost folosiți ca subiecți de testare fără protocoale adecvate.

Stockholm: Raport care detaliază modul în care Erdoğan folosește practica nazistă „Sippenhaft”

În raportul „Pedepsele familiale în Turcia: Cum Erdoğan folosește practica nazistă a Sippenhaft”, SCF examinează conceptul de pedeapsă în familie prin explorarea dimensiunilor sale legale și practice, a evoluțiilor politice din Turcia care au precipitat punerea sa în aplicare și a utilizării sale curente de către guvernul Erdoğan, inclusiv diverse cazuri documentate.

Apel către ONU. Tortura este o problemă sistematică în Turcia

Cea de-a 80-a sesiune a CAT, programată în perioada 8 iulie - 26 iulie 2024, la Geneva, va aborda conformitatea diferitelor state părți cu Convenția împotriva torturii, examinând rapoarte din țări precum Turcia, Ecuador, Republica Coreea și Côte d' fildeș.