vineri, februarie 9, 2024

Un nou partid și-a anunțat candidatul pentru alegerile din Istanbul

Un nou partid și-a anunțat candidatul pentru alegerile locale din martie 2024 din Istanbul, conform presei turcești.

Partidul Bun (IYI) l-a desemnat pe deputatul Buğra Kavuncu, drept candidat pentru cea mai mare metropolă a Turciei la viitoarele alegeri locale din 31 martie.

Vorbind la ședința grupului parlamentar al partidului său, președintele Meral Akşener a anunțat candidații partidului pentru provinciile Istanbul, Sakarya și Balıkesir și alte provincii.

„Kavuncu a venit la mine și mi-a spus: ⟨Vreau să câștig Istanbulul, să reușesc și să-l conduc ⟩. Și am spus  ⟨OK! ⟩. Candidatul nostru pentru funcția de primar al Municipiului Metropolitan din Istanbul este Buğra Kavuncu”, declară Akşener.

Akşener a anunţat că partidul ei nu se va alia cu principalul partid de opoziţie, Partidul Popular Republican (CHP) pentru alegerile locale, după ce coaliţia de opoziţie a pierdut alegerile generale din mai în fața preşedintelui Recep Tayyip Erdoğan.

Partidul Bun(IYI) a fost format din dizidenți ai Partidului Mișcării Naționaliste (MHP), care este principalul aliat al Partidului Justiției și Dezvoltării (Partidul AK), condus de Erdogan.

Totuși, ambiția lor de a înființa un nou front naționalist a fost sub așteptări, deoarece acesta a strâns doar mai puțin de 10% din voturi la alegerilor din mai 2023, față de peste 25% din CHP, al doilea partid din opoziție.

Turcii comemorează victimele cutremurelor din 6 februarie. Ministrul Sănătății huiduit

Turcii au strigat în mod constant „Mă aude cineva?” la fel cum au  făcut  și anul trecut pentru a ajunge la rudele lor prinse sub dărâmături.

Povestea faimoasei poze de la dezastrele din februarie 2023.„A trecut un an, dar timpul s-a oprit pentru noi. ”

La un an de la dezastrul din 6 februarie 2023, unde peste 50.000 de oameni au murit, tatăl îndoliat și familia sa au părăsit orașul Kahramanmaraș, parțial ruinat, și luptă pentru a-și reface viața în Ankara. 

Banca Centrală a Turciei estimează o rată a inflației de 36% pentru 2024

Fatih Karahan, proaspăt numit guvernator al Băncii Centrale, a împărtășit primul raport al anului asupra inflației în cadrul unei ședințe.

Turcii furioși! Ministru afirmă că supraviețuitorii sunt fericiți că a avut loc cutremurul din 6 februarie

Remarcile lui Mehmet Özhaseki în timpul unei transmisii în direct pe CNN Türk, au stârnit un val de critici.