sâmbătă, noiembrie 27, 2021

Un jurnalist turc epurat în Turcia a fost ales noul președinte PEN Germania

Un jurnalist turc închis de guvernul turc a fost ales a fost ales noul președinte al centrului german al Asociației Internaționale a Scriitorilor PEN, într-o ședința în Biserica Paul, din Frankfurt, conform DW.

PEN Germania și-a anunțat noul președinte printr-o postare pe contul de Twitter.

 „Acum este oficial: Deniz Yücel tocmai a fost ales noul președinte al PEN  Germania la Adunarea Generală a PEN de la Paulskirche, din Frankfurt!”, se arată în postare.

Cine este Deniz Yücel?

Deniz Yücel a fost arestat în Turcia pe 14 februarie 2017 din cauza știrilor sale referitoare la piratarea contului de e-mail al ministrului Energiei de atunci, Berat Albayrak, de către RedHack. El a fost arestat de instanță pe 27 februarie 2017 sub acuzația de „propaganda pentru o organizație teroristă” și „provocarea publicului la ură și ostilitate”.

Președintele și președintele Partidului Justiției și Dezvoltarii (AKP), Recep Tayyip Erdoğan a făcut declarații despre cazul lui Deniz  Yücel.

„Cancelarul german Angela Merkel mi-a spus că s-ar bucura dacă îl eliberăm. I-am spus că este nu jurnalist, ci terorist”, a subliniat Erdogan.

Deniz Yücel a stat în spatele gratiilor aproape un an. În urma rechizitoriului pronunțat împotriva sa, Curtea Penală Grea a 32-a din Istanbul a decis eliberarea lui Deniz Yücel pe 16 februarie 2018, urmând ca acesta să plece în Germania.

Mai târziu, instanța a decis că împotriva lui Deniz Yücel ar trebui depusă o plângere penală pentru cele două articole ale sale publicate în Die Welt în 2016, pe motiv că acesta ar fi „insultat președintele” și „a degradat statul Republicii Turcia, guvernul său, sistemul judiciar. organele și organizația de securitate a statului” conform articolului 301 din Codul penal turc.

În urma acestei plângeri penale, împotriva lui Yücel a fost intentat un nou proces și i s-a cerut o pedeapsă cu închisoarea de la 6 luni la 2 ani. Prima audiere a acestui proces a avut loc pe 12 mai 2021.

România: Un filantrop turc a murit după ce a pierdut lupta cu cancerul la creier

România: Un filantrop turc a murit după ce a pierdut lupta cu cancerul la creier

Criza economică din Turcia își spune cuvântul. Rație la alimente de bază

Piețele Cooperativelor de Credit Agricol au introdus cote de vânzare de o unitate pentru făină, ulei și zahăr și alte alimente de bază, conform portalului turcesc, Karar.

Oamenii invizibili ai Turciei. După 5 ani de izolare socială, „Ne întâlnim cu victimele decretului de lege”

Oamenii invizibili ai Turciei. După 5 ani de izolare socială, „Ne întâlnim cu victimele decretului de lege”

Turcia ACUM. Lira scade la nivel record. Benzina atinge cote maxime. Turcii protestează pe străzi.

Lira Turciei a scăzut din nou, miercuri, către un minim record, după o prăbușire de 15% cu o zi mai devreme, când în doar câteva minute a atins 13.55 față de dolar și 15,01 față de euro.

Clubhouse: Susținătorii lui Erdogan discută despre cum să extermine prizonierii politici

Înregistrările audio ale unei camere de chat de pe aplicația de social media, Clubhouse, au dezvăluit o conversație între susținătorii președintelui turc...

Germania:„Această poveste ar fi putut fi un film de la Hollywood”

Un ziar din Germania a povestit în paginile sale ancheta unui jurnalist turc care l-a găsit pe faimosul Reza Zarrab, care a dispărut în urmă cu 4 ani din Turcia,

Turcia ocupă primul loc printre țările care s-au îndepărtat de democrație în ultimul deceniu

Turcia are un „regim hibrid”, pe care îl clasifică drept nedemocratic, ceea ce înseamnă că țara are tendințe autoritare.

Prima patiserie din Turcia se va închide la sfârșitul anului

Prima patiserie din Turcia se va închide la sfârșitul anului