vineri, aprilie 8, 2022

Turcia a condamnat 450 de avocați la 2.786 de ani de închisoare

450 de avocați din Turcia au fost condamnați în total la 2.786 de ani de pedeapsă pentru acuzații false de terorism de la puciul eșuat din 15 iulie 2016, conform organizație Arrested Lawyers Initiative, citat de Turkish Minutes.

Arrested Lawyers Initiative a informat că 1.600 de avocați au fost arestați și urmăriți penal, în timp ce 615 au fost arestați preventiv în aceeași perioadă, iar 450 de avocați au fost condamnați la 2.786 de ani de închisoare pentru acuzații precum :„apartenența la o organizație teroristă armată” și „răspândirea propagandei teroriste”.

„În 77 din cele 81 de provincii ale Turciei, avocații au fost reținuți și arestați sub acuzații false, în cadrul anchetelor penale orchestrate de autoritățile politice și conduse de procurorii provinciali”, conform declarației asociației.

15 dintre avocații care au fost reținuți sau arestați după lovitura de stat din 2016 erau actuali sau foști președinți ai barourilor provinciale, iar unii avocați arestați au fost supuși torturii și relelor tratamente.

„Guvernul turc a vizat și dreptul la liberă asociere al avocaților turci”, se arată în raport, adăugând că 34 de asociații de avocați au fost închise.

În cel mai recent incident al operațiunilor care vizează avocații din Turcia, poliția a reținut 10 avocați în cadrul unei operațiuni desfășurate în provinciile Istanbul, Ankara, Adana, Van, Diyarbakır, Antalya și Denizli.

Erdogan modifică legile electorale pentru a-și asigura puterea la alegerile de anul viitor

Schimbările închid, de asemenea, o lacună care ar fi permis principalului partid pro-kurd al țării, în prezent al treilea ca mărime din parlament, să eludeze o potențială interdicție.

Un nou sondaj arată că 60% din turci nu au bani destui pentru strictul necesar

Potrivit rezultatelor sondajului distribuit de directorul general, Can Selçuki, pe Twitter, doar  27% dintre cei chestionați au spus că veniturile lor au fost „doar suficiente” pentru a-și acoperi cheltuielile.

Istanbul: Faimosul iftar din Piața Sultanahmet interzis

Pe 23 martie, secretarul general al İBB, Can Akın Çağlar, a trimis o scrisoare de notificare biroului guvernatorului despre activitățile pe care municipalitatea plănuia să le desfășoare în timpul lunii Ramadan în tot orașul.

Turcii așteaptă noi majorări la sfârșitul săptămânii. La ce mai crește prețul?

În ciuda reducerii TVA-ului, la începutul săptămânii, un studiu din martie a constatat că 82,1% dintre consumatori nu au simțit scăderea costului vieții, deoarece inflația a continuat să crească. 

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Prima zi de Ramazan în 2022.Un imam din Constanța răspunde la curiozitățile tale!

Musulmanii din întreaga lume sărbătoresc începând, de pe 2 aprilie, luna Ramadan, în care  30 de zile țin post negru de la zori zilei până la apus soarelui. Urmând ca pe 2 mai, familiile să se unească și să sărbătorească Ramadan Bayram.

Acuzat de „insulta președintelului”, din cauza unui articol despre incendiile forestiere

Columnistul Ender İmrek, de la ziarul de stânga Evrensel, se confruntă cu acuzații de insultare pe președinte într-un articol intitulat „ (Turcia arde, palatul [o referire la Erdoğan]se uită” din 31 iulie 2021, în care a  raportat răspunsul guvernului la incendiile din țară din vara anului 2021.

Miliarde de dolari pierduți: Invazia din Ucraina afectează domeniu vital din Turcia

Potrivit președintelui Federației pentru Afaceri Turistice și Cazare din Marea Egee, Mehmet İşler, cele trei milioane de ucraineni așteptați nu vor veni în Turcia în acest an, în timp ce sosirea celor șapte milioane de turiști ruși așteptați rămâne fără răspuns, în funcție de traiectoria războiului.