vineri, aprilie 8, 2022

Turcia: Casa unui activiste de mediu, incendiată înaintea protestului ei împotriva pisciculturii abuzive

Casa unei activiste a fost incendiată cu câteva ore înainte ca ea să fie programată să facă o declarație publică pentru a protesta împotriva  pisciulturii abuzive practicate cu acceptul  statului, conform Duvar English.

Casa activistei de mediu, artista Gökçe Erhan a fost incendiată în provincia Trabzon, de pe malul Mării Negre, cu câteva ore înainte ca ea să facă o declarație publică de protest împotriva pisciculturii abuzive.

„Îmi pot reconstrui casa arsă, dar nu o putem aduce înapoi odată ce pierdem marea”, a spus Erhan într-o conferință de presă pe care a susținut-o în lacrimi.

Pescuitul abuziv de pește din Marea Neagră de către stat va afecta grav veniturile familiilor care își câștigă existența din pescuit, adăugând că va crea și poluare vizuală care va afecta negativ turismul local.

„Peștii mici de mare vor fi amenințați pentru că vor deveni hrană pentru peștii din ferme, ceea ce va amenința cultura locală de hamsii”, a spus Erhan.

Artista deschisese anterior o expoziție de pictură în ulei într-o groapă de gunoi pentru a atrage atenția asupra gestionării proaste a deșeurilor din orașul ei.

Jandarmeria a demarat o anchetă privind incendiere deoarece sursa flăcărilor a rămas nedeterminată, în timp ce artista a spus că a auzit un zgomot din spatele casei înainte de izbucnirea incendiului.

Istanbul: Faimosul iftar din Piața Sultanahmet interzis

Pe 23 martie, secretarul general al İBB, Can Akın Çağlar, a trimis o scrisoare de notificare biroului guvernatorului despre activitățile pe care municipalitatea plănuia să le desfășoare în timpul lunii Ramadan în tot orașul.

Prima zi de Ramazan în 2022.Un imam din Constanța răspunde la curiozitățile tale!

Musulmanii din întreaga lume sărbătoresc începând, de pe 2 aprilie, luna Ramadan, în care  30 de zile țin post negru de la zori zilei până la apus soarelui. Urmând ca pe 2 mai, familiile să se unească și să sărbătorească Ramadan Bayram.

Care este cea mai problemă din Turcia? Iată ce cred turcii

31,4% dintre persoane au spus că este violență domestică, 29,5% au spus că sunt toate problemele menționate în sondaj, inclusiv șomajul, presiunea familială sau socială și hărțuirea sexuală, 12 la sută au spus lipsa de educație, iar 6,2% au spus inegalitatea de gen.

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Istanbul: Prețul la  transportul public crește pentru a doua oară anul acesta. Cât costă un bilet?

condus de principalul partid de opoziție, Partidul Popular Republican (CHP), a majorat pe 6 aprilie prețurile transportului public cu 40% din cauza inflației,

Un nou sondaj arată că 60% din turci nu au bani destui pentru strictul necesar

Potrivit rezultatelor sondajului distribuit de directorul general, Can Selçuki, pe Twitter, doar  27% dintre cei chestionați au spus că veniturile lor au fost „doar suficiente” pentru a-și acoperi cheltuielile.

Miliarde de dolari pierduți: Invazia din Ucraina afectează domeniu vital din Turcia

Potrivit președintelui Federației pentru Afaceri Turistice și Cazare din Marea Egee, Mehmet İşler, cele trei milioane de ucraineni așteptați nu vor veni în Turcia în acest an, în timp ce sosirea celor șapte milioane de turiști ruși așteptați rămâne fără răspuns, în funcție de traiectoria războiului.

Acuzat de „insulta președintelului”, din cauza unui articol despre incendiile forestiere

Columnistul Ender İmrek, de la ziarul de stânga Evrensel, se confruntă cu acuzații de insultare pe președinte într-un articol intitulat „ (Turcia arde, palatul [o referire la Erdoğan]se uită” din 31 iulie 2021, în care a  raportat răspunsul guvernului la incendiile din țară din vara anului 2021.