marți, decembrie 6, 2022

Turcia: Casa unui activiste de mediu, incendiată înaintea protestului ei împotriva pisciculturii abuzive

Casa unei activiste a fost incendiată cu câteva ore înainte ca ea să fie programată să facă o declarație publică pentru a protesta împotriva  pisciulturii abuzive practicate cu acceptul  statului, conform Duvar English.

Casa activistei de mediu, artista Gökçe Erhan a fost incendiată în provincia Trabzon, de pe malul Mării Negre, cu câteva ore înainte ca ea să facă o declarație publică de protest împotriva pisciculturii abuzive.

„Îmi pot reconstrui casa arsă, dar nu o putem aduce înapoi odată ce pierdem marea”, a spus Erhan într-o conferință de presă pe care a susținut-o în lacrimi.

Pescuitul abuziv de pește din Marea Neagră de către stat va afecta grav veniturile familiilor care își câștigă existența din pescuit, adăugând că va crea și poluare vizuală care va afecta negativ turismul local.

„Peștii mici de mare vor fi amenințați pentru că vor deveni hrană pentru peștii din ferme, ceea ce va amenința cultura locală de hamsii”, a spus Erhan.

Artista deschisese anterior o expoziție de pictură în ulei într-o groapă de gunoi pentru a atrage atenția asupra gestionării proaste a deșeurilor din orașul ei.

Jandarmeria a demarat o anchetă privind incendiere deoarece sursa flăcărilor a rămas nedeterminată, în timp ce artista a spus că a auzit un zgomot din spatele casei înainte de izbucnirea incendiului.

Turcia: Apel de urgențe pentru a închide o mină de aur din estul Turciei

Organizațiile profesionale din Turcia s-au opus împotriva raportului de evaluare a impactului asupra mediului pentru creșterea capacității în mina de aur din İliç.

VIDEO. Un microbuz s-a răsturnat în Istanbul: 9 români au fost răniți

Un microbuz s-a răstunat în Istanbul, după ce șoferul a pierdut controlul din cauza vremii ploioase, confom presei turcești.

VIDEO: Istanbul. Un tramvai și un autobuz s-au ciocnit: 33 persoane rănite ușor și 4 persoane rănite grav

Accidentul a avut loc, luni, în jurul orei 09:15, în Alibeyköy. Conform informațiilor obținute, autobuzul IETT cu placa TP 7116, cu pasageri a trecut prin fața tramvaiului.

Erdogan semnalează un posibil război în Siria. Moscova:„ Facem apel la toate părțile să se abțină.”

Pe fondul crizei economice și a alegerilor care urmează în vara anul 2023, Erdogan se concertează pe un posibil război în Siria.

Fără scăpare! Grecia respinge victimele represiunii lui Erdogan. Turcia le arestează

Solicitanții de azil au fost reținuți imediat de soldații turci, care au arestat patru dintre ei pentru că au intrat într-o zonă militară interzisă și au eliberat în mod inexplicabil unul.

Cupa Mondială:Scandal în Turcia după ce numele faimosului fotbalist, Hakan Șukur a fost pronunțat în timpul unui meci 

Alper Bakırcıgil, în timp ce explica golul marcat în meciul Canada-Maroc transmis pe TRT, crainicul a amintind că cel mai devreme gol marcat în istoria Cupei Mondiale i-a aparținut lui Hakan Şükür.

Un polițist din cadrul Ambasadei Turciei la Atena a creat o rețea de supraveghere în Grecia

Un polițist turc, angajat în cadrul Ambasadei Turciei din Atena a înființat o rețea de supraveghere în Grecia. Scopul era de a...

O turcoaică, primul academician, care predă istoria Imperiul Otoman la Vatican

Aksoy, care a lucrat mult timp în arhivele Vaticanului, a fost ales să predea un curs despre relațiile dintre papalitate și Imperiul Otoman în istoria Orientului apropiat la Institutul Pontifical Oriental.