marți, decembrie 6, 2022

11 refugiați sirieni riscă să fie deportați după ce s-au filmat mâncand o banană


11 refugiați sirieni care au fost reținuți după ce au distribuit videoclipuri pe rețelele de socializare în care mâncau banane se confruntă cu deportarea, conform Turkish Minutes.

Videoclipurile au fost postate în urma unui interviu de stradă în care un turc spune că sirienii din Turcia „cumpără kilograme de banane”, în timp ce el nici măcar nu își permite să le cumpere.

În interviul, realizat recent în Istanbul, mai mulți cetățeni turci sunt văzuți atacând un tânăr student sirian care spune că „nu ar fi trebuit să vină în Turcia dacă nu ar fi fost război în Siria”

„Întoarceți-vă în Siria. Sunteți doar chiriași, noi suntem proprietarii aici. [Dar] trăiești în condiții mai bune decât mine. Nu pot să mănânc banane în timp ce tu cumperi kilograme din ele de la piețele fermierilor”, a spus un bărbat.

Pentru a protesta pentru atitudinea rasistă și discriminatorie a turcilor față de studentul sirian în timpul interviului, unii refugiați sirieni au postat videoclipuri pe rețelele de socializare, în principal pe TikTok, în care mâncau banane.

Potrivit presei locale, poliția turcă a detectat 31 de refugiați sirieni care au postat astfel de videoclipuri și i-a reținut pe 11 dintre ei în cadrul operațiunilor desfășurate în opt districte din Istanbul.

Deținuții, care sunt acuzați că „provocă poporul la ură și dușmănie”, au fost apoi trimiși la biroul din Istanbul al Direcției Generale de Management al Migrației.

Activiștii pentru drepturile omului, politicienii și utilizatorii rețelelor sociale au criticat decizia guvernului de a deporta refugiații, deși unii utilizatori i-au numit sarcastic pe refugiați „organizația teroristă Chiquita”, cu referire la compania globală de banane.

Fără scăpare! Grecia respinge victimele represiunii lui Erdogan. Turcia le arestează

Solicitanții de azil au fost reținuți imediat de soldații turci, care au arestat patru dintre ei pentru că au intrat într-o zonă militară interzisă și au eliberat în mod inexplicabil unul.

Turcia: Apel de urgențe pentru a închide o mină de aur din estul Turciei

Organizațiile profesionale din Turcia s-au opus împotriva raportului de evaluare a impactului asupra mediului pentru creșterea capacității în mina de aur din İliç.

Istanbul: Armenii au mers la urne. Primele alegeri după nouă ani

Alegerile au avut loc pe 16, 20 noiembrie și, de asemenea, în această duminică, 4 decembrie. Peste 3.600 de persoane au votat la alegerile pentru consiliile fundației lor pentru școli, spitale și biserici.

Erdogan semnalează un posibil război în Siria. Moscova:„ Facem apel la toate părțile să se abțină.”

Pe fondul crizei economice și a alegerilor care urmează în vara anul 2023, Erdogan se concertează pe un posibil război în Siria.

VIDEO. Un microbuz s-a răsturnat în Istanbul: 9 români au fost răniți

Un microbuz s-a răstunat în Istanbul, după ce șoferul a pierdut controlul din cauza vremii ploioase, confom presei turcești.

Cupa Mondială:Scandal în Turcia după ce numele faimosului fotbalist, Hakan Șukur a fost pronunțat în timpul unui meci 

Alper Bakırcıgil, în timp ce explica golul marcat în meciul Canada-Maroc transmis pe TRT, crainicul a amintind că cel mai devreme gol marcat în istoria Cupei Mondiale i-a aparținut lui Hakan Şükür.

VIDEO: Istanbul. Un tramvai și un autobuz s-au ciocnit: 33 persoane rănite ușor și 4 persoane rănite grav

Accidentul a avut loc, luni, în jurul orei 09:15, în Alibeyköy. Conform informațiilor obținute, autobuzul IETT cu placa TP 7116, cu pasageri a trecut prin fața tramvaiului.

Un polițist din cadrul Ambasadei Turciei la Atena a creat o rețea de supraveghere în Grecia

Un polițist turc, angajat în cadrul Ambasadei Turciei din Atena a înființat o rețea de supraveghere în Grecia. Scopul era de a...