luni, septembrie 16, 2024

11 refugiați sirieni riscă să fie deportați după ce s-au filmat mâncand o banană


11 refugiați sirieni care au fost reținuți după ce au distribuit videoclipuri pe rețelele de socializare în care mâncau banane se confruntă cu deportarea, conform Turkish Minutes.

Videoclipurile au fost postate în urma unui interviu de stradă în care un turc spune că sirienii din Turcia „cumpără kilograme de banane”, în timp ce el nici măcar nu își permite să le cumpere.

În interviul, realizat recent în Istanbul, mai mulți cetățeni turci sunt văzuți atacând un tânăr student sirian care spune că „nu ar fi trebuit să vină în Turcia dacă nu ar fi fost război în Siria”

„Întoarceți-vă în Siria. Sunteți doar chiriași, noi suntem proprietarii aici. [Dar] trăiești în condiții mai bune decât mine. Nu pot să mănânc banane în timp ce tu cumperi kilograme din ele de la piețele fermierilor”, a spus un bărbat.

Pentru a protesta pentru atitudinea rasistă și discriminatorie a turcilor față de studentul sirian în timpul interviului, unii refugiați sirieni au postat videoclipuri pe rețelele de socializare, în principal pe TikTok, în care mâncau banane.

Potrivit presei locale, poliția turcă a detectat 31 de refugiați sirieni care au postat astfel de videoclipuri și i-a reținut pe 11 dintre ei în cadrul operațiunilor desfășurate în opt districte din Istanbul.

Deținuții, care sunt acuzați că „provocă poporul la ură și dușmănie”, au fost apoi trimiși la biroul din Istanbul al Direcției Generale de Management al Migrației.

Activiștii pentru drepturile omului, politicienii și utilizatorii rețelelor sociale au criticat decizia guvernului de a deporta refugiații, deși unii utilizatori i-au numit sarcastic pe refugiați „organizația teroristă Chiquita”, cu referire la compania globală de banane.

Cazul care a cutremur Turcia! Proteste în Istanbul și alte orașe după moartea fetei de 8 ani 

Narin a fost dispărută 19 zile, după ce a ieșit de la cursurile de Coran, iar cadavrul ei a fost descoperit pe 8 septembrie de către grupurile de căutare într-o albie din apropiere. 

Sigiliul prezidențial al Turciei pe vilele din Belgia a unui traficant de droguri turc

Orhan Ünğan Ünğan, cunoscut sub numele de „Fantoma” din cauza utilizării multiplelor identități false, a fost legat de operațiuni internaționale de trafic de droguri din întreaga Europă.

Faimosul trăgător turc premiat cu 300 de monede de aur pentru medalia de argint de J.O 2024

Poziția unică a lui Dikeç a devenit virală online, declanșând o serie de meme care au fost imitate de sportivi precum Nicolas Jackson, de la Chelsea FC.

George Clooney susține cazul lui Osman Kavala, închis în ciuda deciziei CEDO

Fundația, co-fondată de actorul american George Clooney și soția sa avocată pentru drepturile omului, Amal, se numără printre o serie de organizații pentru drepturile omului cărora li s-a acordat statutul de intervenient terță parte într-un nou caz privind omul de afaceri încarcerat Osman.

Corpul neînsuflețit a activatei turco-americane împușcată în Cisiordania a ajuns în Turcia

Ayşenur Ezgi Eygi, în vârstă de 26 de ani, a fost împușcată în timpul unui protest în orașul ocupat Beita, din Cisiordania.