joi, aprilie 18, 2024

11 refugiați sirieni riscă să fie deportați după ce s-au filmat mâncand o banană


11 refugiați sirieni care au fost reținuți după ce au distribuit videoclipuri pe rețelele de socializare în care mâncau banane se confruntă cu deportarea, conform Turkish Minutes.

Videoclipurile au fost postate în urma unui interviu de stradă în care un turc spune că sirienii din Turcia „cumpără kilograme de banane”, în timp ce el nici măcar nu își permite să le cumpere.

În interviul, realizat recent în Istanbul, mai mulți cetățeni turci sunt văzuți atacând un tânăr student sirian care spune că „nu ar fi trebuit să vină în Turcia dacă nu ar fi fost război în Siria”

„Întoarceți-vă în Siria. Sunteți doar chiriași, noi suntem proprietarii aici. [Dar] trăiești în condiții mai bune decât mine. Nu pot să mănânc banane în timp ce tu cumperi kilograme din ele de la piețele fermierilor”, a spus un bărbat.

Pentru a protesta pentru atitudinea rasistă și discriminatorie a turcilor față de studentul sirian în timpul interviului, unii refugiați sirieni au postat videoclipuri pe rețelele de socializare, în principal pe TikTok, în care mâncau banane.

Potrivit presei locale, poliția turcă a detectat 31 de refugiați sirieni care au postat astfel de videoclipuri și i-a reținut pe 11 dintre ei în cadrul operațiunilor desfășurate în opt districte din Istanbul.

Deținuții, care sunt acuzați că „provocă poporul la ură și dușmănie”, au fost apoi trimiși la biroul din Istanbul al Direcției Generale de Management al Migrației.

Activiștii pentru drepturile omului, politicienii și utilizatorii rețelelor sociale au criticat decizia guvernului de a deporta refugiații, deși unii utilizatori i-au numit sarcastic pe refugiați „organizația teroristă Chiquita”, cu referire la compania globală de banane.

Festivalul Lalelelor în Istanbul. Iată unde poți să găsești grădinile cu lalele!

Mugurii de lalele, care sunt produși în principal pentru această ocazie în orașul Konya, înfloresc în aprilie și poate ține până în mai, în funcție de vreme. 

Din Dubai până în Chile, serialele turcești cuceresc lumea. Cum sunt produse faimoasele seriale

În cartierului Tophane, din Istanbul, pescărușii sunt împrăștiați de o dronă care filmează un polițist care arestează tânără. Filmarea este numit „Dengeler”, unul dintre cele aproximativ 60 filmate anual în Turcia, care au făcut ca Istanbulul și alte orașe turcești să fie cunoscute telespectatorilor din aproape 170 de țări din întreaga lume. 

Președintele Germaniei în vizită în Turcia. Prima întâlnire cu primarul Istanbulului, apoi cu Erdogan

Președintele Frank-Walter Steinmeier va călătorii în Republica Turcia în perioada 22-24 aprilie 2024, cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice între cele două țări.

Muzeele din Turcia: 4 milioane de vizitatori în primele 3 luni a anului 2024. Care au fost cele mai vizitate muzee

Potrivit unui anunț recent făcut de Ministrul Culturii și Turismului, Mehmet Nuri Ersoy, în special, Muzeul Mevlana din orașul central Konya a atras peste 383.000 de vizitatori, urmat de situl arheologic Hierapolis, din provincia vestică Denizli, cu 259.000 de vizitatori.