miercuri, ianuarie 27, 2021

Un festival longeviv: Crizantema de Aur

Evenimentul este organizat de Primăria Municipiului Târgovişte, Consiliul Local al Municipiului Târgovişte, Consiliul Judeţean Dâmboviţa, Centrul Judeţean de Cultură Dâmboviţa şi Teatrul „Tony Bulandra” din Târgovişte, în colaborare cu Centrul Cultural pentru UNESCO „Cetatea Romanţei” Târgovişte.

foto 2 casa-romantei-2
În 2017, pentru a marca împlinirea a 50 de ani ai Festivalului naţional „Crizantema de Aur”, iniţiatorii Centrului Cultural pentru UNESCO „Cetatea Romanţei”, oamenii de cultură Alina Mavrodin Vasiliu şi Teodor Vasiliu au depus un efort uriaş pentru a inaugura un spaţiu muzeal unic în România şi în lume: Casa Romanţei, potrivit site-ului festivalului, crizantemaaur.ro.

„Deloc întâmplător, la Târgovişte, romanţa românească se simte la ea acasă pe scena Festivalului naţional ‘Crizantema de aur’. Istoria emoţionantă a acestui mare eveniment muzical naţional m-a inspirat să iniţiez realizarea Casei Romanţei – spaţiu muzeal unic în România. Clădirea în care vă puteţi întâlni cu romanţa şi slujitorii ei este cea în care a fost semnat actul de naştere al Festivalului naţional ‘Crizantema de aur’ în anul de graţie 1968, pe Bulevardul Regele Carol I, nr. 3. Casa Romanţei este onorată de patronajul Federaţiei Europene a Asociaţiilor, Centrelor şi Cluburilor UNESCO”, spune dr. Teodor Vasiliu.


 

Cele mai bune voci din România: 15 tineri talentați în finala Golden Voices

15 tineri talentați au ajuns în finala concursului Golden Voices, competiția care premiază cele mai bune voci din România.

Un turc a stârnit critici după ce a făcut un grătar într-o biserică abandonată

Un  bucătar turc a stârnit un val de revoltă pe Twitter după ce a inișiat organizarea  unui grătar în interiorul unei biserici...

Turcia:25% din restaurante s-ar putea să nu se redeschidă niciodată după pandemie

Președintele Asociației Turce a Restaurantelor și Divertismentului (TURYID), Kaya Demirer explică că din aproximativ 100.000 de restaurant care angajează aproape două milioane de persoane în țară, 10% dintre ele nu se mai pot deschid niciodată după primul val al pandemiei COVID-19.

Cenzură în Turcia: Erdogan blochează știri despre familia lui și oficialii din partidul său

42 la sută știrile care au fost blocate în Turcia sunt legate de Recep Tayyip Erdoğan, de familia sa și de oficiali ai partidului său de guvernământ Justiție și Dezvoltare (AKP),

Turcia-România: Cum afectează noua lege fiscală micii comercianți

În România a fost modificat Codul Fiscal prin introducerea unei noi categorii de cheltuieli nedeductibile, respectiv cheltuielile generate prin achiziții de la furnizori înregistrați fiscal în jurisdicții necooperante fiscal, conform portalului bihorjust.ro

Turcia ar putea redeschide școlile pe 15 februarie

Ministrul Ziya Selçuk, la aproximativ două luni după închiderea școlilor în mijlocul pandemiei, a făcut declarații într-un interviu pentru radiodifuzorului CNN Türk.

Un milion de turci vaccinați. Ministerul Sănătății răspunde la cele mai frecvente întrebări despre vaccinare

Ministerul Sănătății a răspuns la cele mai frecvențe întrebări cu privire la vaccinul COVID-19, pe platforma de informații online, după ce un milion de turci s-au vaccinat

Turcia a încălcat mai multe legi în 6 ani decât orice altă țară din lume

Potrivit lui Nate Schenkkan, expulzările ilegale „nu se vor sfârși niciodată, atât timp cât Erdogan este la putere. Aceasta este o prioritate atât de mare pentru ei, încât vor sacrifica alte obiective de politică externă. ”