joi, aprilie 7, 2022

Un festival longeviv: Crizantema de Aur

Evenimentul este organizat de Primăria Municipiului Târgovişte, Consiliul Local al Municipiului Târgovişte, Consiliul Judeţean Dâmboviţa, Centrul Judeţean de Cultură Dâmboviţa şi Teatrul „Tony Bulandra” din Târgovişte, în colaborare cu Centrul Cultural pentru UNESCO „Cetatea Romanţei” Târgovişte.

foto 2 casa-romantei-2
În 2017, pentru a marca împlinirea a 50 de ani ai Festivalului naţional „Crizantema de Aur”, iniţiatorii Centrului Cultural pentru UNESCO „Cetatea Romanţei”, oamenii de cultură Alina Mavrodin Vasiliu şi Teodor Vasiliu au depus un efort uriaş pentru a inaugura un spaţiu muzeal unic în România şi în lume: Casa Romanţei, potrivit site-ului festivalului, crizantemaaur.ro.

„Deloc întâmplător, la Târgovişte, romanţa românească se simte la ea acasă pe scena Festivalului naţional ‘Crizantema de aur’. Istoria emoţionantă a acestui mare eveniment muzical naţional m-a inspirat să iniţiez realizarea Casei Romanţei – spaţiu muzeal unic în România. Clădirea în care vă puteţi întâlni cu romanţa şi slujitorii ei este cea în care a fost semnat actul de naştere al Festivalului naţional ‘Crizantema de aur’ în anul de graţie 1968, pe Bulevardul Regele Carol I, nr. 3. Casa Romanţei este onorată de patronajul Federaţiei Europene a Asociaţiilor, Centrelor şi Cluburilor UNESCO”, spune dr. Teodor Vasiliu.


 

Un nou sondaj arată că 60% din turci nu au bani destui pentru strictul necesar

Potrivit rezultatelor sondajului distribuit de directorul general, Can Selçuki, pe Twitter, doar  27% dintre cei chestionați au spus că veniturile lor au fost „doar suficiente” pentru a-și acoperi cheltuielile.

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Turcii așteaptă noi majorări la sfârșitul săptămânii. La ce mai crește prețul?

În ciuda reducerii TVA-ului, la începutul săptămânii, un studiu din martie a constatat că 82,1% dintre consumatori nu au simțit scăderea costului vieții, deoarece inflația a continuat să crească. 

Miliarde de dolari pierduți: Invazia din Ucraina afectează domeniu vital din Turcia

Potrivit președintelui Federației pentru Afaceri Turistice și Cazare din Marea Egee, Mehmet İşler, cele trei milioane de ucraineni așteptați nu vor veni în Turcia în acest an, în timp ce sosirea celor șapte milioane de turiști ruși așteptați rămâne fără răspuns, în funcție de traiectoria războiului.

Rezumatul lunii martie în Turcia: La ce au mai crescut prețurile? Varza se vinde feliată, câte un sfert

Rezumatul lunii martie în Turcia: La ce au mai crescut prețurile? Varza se vinde feliată, câte un sfert

Turcii nu văd o reducere a prețurilor la alimente după reducerile de taxe

Peste 82 la sută dintre participanții la un studiu realizat de sondajul turc MetroPOLL au susținut că noua măsură nu a avut efect, în timp ce 10,5% au spus că au văzut reducerea prețurilor, restul de 7,4% au spus că nu au auzit de nicio reducere.

Care este cea mai problemă din Turcia? Iată ce cred turcii

31,4% dintre persoane au spus că este violență domestică, 29,5% au spus că sunt toate problemele menționate în sondaj, inclusiv șomajul, presiunea familială sau socială și hărțuirea sexuală, 12 la sută au spus lipsa de educație, iar 6,2% au spus inegalitatea de gen.

Istanbul: Faimosul iftar din Piața Sultanahmet interzis

Pe 23 martie, secretarul general al İBB, Can Akın Çağlar, a trimis o scrisoare de notificare biroului guvernatorului despre activitățile pe care municipalitatea plănuia să le desfășoare în timpul lunii Ramadan în tot orașul.