luni, octombrie 19, 2020

Un festival longeviv: Crizantema de Aur

Evenimentul este organizat de Primăria Municipiului Târgovişte, Consiliul Local al Municipiului Târgovişte, Consiliul Judeţean Dâmboviţa, Centrul Judeţean de Cultură Dâmboviţa şi Teatrul „Tony Bulandra” din Târgovişte, în colaborare cu Centrul Cultural pentru UNESCO „Cetatea Romanţei” Târgovişte.

foto 2 casa-romantei-2
În 2017, pentru a marca împlinirea a 50 de ani ai Festivalului naţional „Crizantema de Aur”, iniţiatorii Centrului Cultural pentru UNESCO „Cetatea Romanţei”, oamenii de cultură Alina Mavrodin Vasiliu şi Teodor Vasiliu au depus un efort uriaş pentru a inaugura un spaţiu muzeal unic în România şi în lume: Casa Romanţei, potrivit site-ului festivalului, crizantemaaur.ro.

„Deloc întâmplător, la Târgovişte, romanţa românească se simte la ea acasă pe scena Festivalului naţional ‘Crizantema de aur’. Istoria emoţionantă a acestui mare eveniment muzical naţional m-a inspirat să iniţiez realizarea Casei Romanţei – spaţiu muzeal unic în România. Clădirea în care vă puteţi întâlni cu romanţa şi slujitorii ei este cea în care a fost semnat actul de naştere al Festivalului naţional ‘Crizantema de aur’ în anul de graţie 1968, pe Bulevardul Regele Carol I, nr. 3. Casa Romanţei este onorată de patronajul Federaţiei Europene a Asociaţiilor, Centrelor şi Cluburilor UNESCO”, spune dr. Teodor Vasiliu.


 

O instanță din Turcia a făcut praf decizia Curții Constituționale

Un tribunal din Istanbul a respins cererea de rejudecare a Curții Constituționale privind încălcările drepturilor unui jurnalist turc, relatează presa turcească.

Apel către Turcia să oprească deportarea unui activist turkmen” Riscă persecuție și tortură”

Un grup de 11 organizații pentru drepturile omului au cerut guvernului turc oprirea deportării unui activist turkmen, relatează Human Rights Watch.

Spotify și FOXplay interzise în Turcia, dacă nu depun cereri de licență în 72 de ore

Turcia a acordat 72 de ore mai multor corporații de radiodifuziune, inclusiv Spotify și FOXplay, pentru a depune cereri de licență, în caz contrar accesul va fi interzis, relatează Duvar English.

Mărturisiri despre planurile de asasinat preconizate de Turcia pe teritoriul Australiei

Mărturisiri despre planurile de asasinat preconizate de Turcia pe teritoriul Australiei

Afacerist turc care a donat pentru luptat împotriva COVID-19 a murit infectat

Un afacerist turc care a donat bani pentru lupta împotriva coronavirus din România a murit infectat cu COVID-19.

Un jurnalist turc renumit a murit

Ziaristul notoriu Bekir Coşkun a murit, ieri, unde se trata într-un spital din Ankara pentru cancer la plămâni, relatează presa turcească.

Fiul unui miner decedat cere despăgubiri restante de 18 ani” Voi continua să lupt pentru familia mea”

Fiul unui miner care a murit în urma unui accident de muncă în urmă cu 18 ani, cere la Ankara daune pentru moartea tatălui său, relatează Duvar English.

Fotografiile cu deținuți morți surprind condițiile din închisorile turcești în timpul pandemiei

Imaginile realizate după moartea unui deținut politic au dezvăluit lipsa de igienă din închisorile turcești în timpul pandemiei.