luni, aprilie 15, 2024

Un englez s-a mutat într-un resort de cinci stele din Antalya ca să facă economie

Un bărbat din Marea Britanie s-a mutat pentru o lună într-o stațiune all-inclusive de cinci stele din provincia mediteraneană Antalya din Turcia, relatează Daily Mail.

Un englez a ajuns pe 19 februarie, la Port River Hotel and Spa din provincia mediteraneană Antalya din Turcia, unde o să locuiască pentru o lună.

Josh Kerr și-a împărtășit călătoria pe contul său TikTok și a spus că preferă să petreacă o lună la hotel în Antalya unde este „cald și însorit” și care costă 944 de lire sterline, decât să cheltuiască 950 de lire sterline pe lună pentru chirie și facturi pentru apartamentul său din Manchester.

„Locul meu de muncă îmi permite să lucrez în străinătate. Programul meu de lucru zilnic arată în continuare la fel. Sunt doar trei ore mai în urmă în Turcia, așa că sper să nu dea nimeni niciun apel la 17:00, ora Marii Britanii, care ar fi 20:00 aici.”, susține bărbatul.

Pachetul de vacanță all-inclusive costă 37.000 de lire turcești, inclusiv prețul dus-întors de la Manchester la Antalya.

În 2023, Turcia a doborât recorduri în turism, obținând un venit record de 54,3 miliarde de dolari de la 57,1 milioane de vizitatori. Odată cu deprecierea lirei turcești, vacanțele au devenit din ce în ce mai accesibile pentru vizitatorii străini.

Cifrele recente ale Institutului de Statistică din Turcia (TUIK) au indicat că 42,2% din gospodăriile din Turcia nu și-ar putea permite nici măcar o săptămână de vacanță anuală departe de casă.

Din Dubai până în Chile, serialele turcești cuceresc lumea. Cum sunt produse faimoasele seriale

În cartierului Tophane, din Istanbul, pescărușii sunt împrăștiați de o dronă care filmează un polițist care arestează tânără. Filmarea este numit „Dengeler”, unul dintre cele aproximativ 60 filmate anual în Turcia, care au făcut ca Istanbulul și alte orașe turcești să fie cunoscute telespectatorilor din aproape 170 de țări din întreaga lume. 

Festivalul Lalelelor în Istanbul. Iată unde poți să găsești grădinile cu lalele!

Mugurii de lalele, care sunt produși în principal pentru această ocazie în orașul Konya, înfloresc în aprilie și poate ține până în mai, în funcție de vreme. 

Muzeele din Turcia: 4 milioane de vizitatori în primele 3 luni a anului 2024. Care au fost cele mai vizitate muzee

Potrivit unui anunț recent făcut de Ministrul Culturii și Turismului, Mehmet Nuri Ersoy, în special, Muzeul Mevlana din orașul central Konya a atras peste 383.000 de vizitatori, urmat de situl arheologic Hierapolis, din provincia vestică Denizli, cu 259.000 de vizitatori. 

Vacanța de Ramadan de 9 zile. Turcii iau în asalt insulele grecești

Vacanța de Ramadan de 9 zile. Turcii iau în asalt insulele grecești

„Calapodul fesului”, povestea de Bairam a lui Aziz Nesin, cunoscut ca și Caragiale al Turciei

De bairam, in fiecare casă se cumpara zaharicale. În anii aceia, în casa noastra nu prea erau zaharicale de bairam. Musafirii care veneau la noi aduceau o cutie cu dulciuri anume pentru bairam. Dar dulciurile aduse de musafiri nu era pentru noi, le țineam ca să avem cu ce trata musafirii ce vor sosi mai târziu..