vineri, aprilie 8, 2022

Un consilier pro-Erdogan reținut, după ce a fost filmat folosind droguri într-o mașină de lux

Consilierul unui parlamentar din Partidul Justiției și Dezvoltării (AKP) din Turcia a fost reținut după ce a apărut într-un videoclip în timp ce  trăgea cocaină pe nas, într-un automobil de lux, relatează Duvar English.

O declarație a Departamentului de Poliție din Ankara a declarat, vineri, că Kürșat Ayvatoğlu a fost reținut și că a fost lansată o anchetă asupra acestuia.

Kürșat Ayvatoğlu ar fi consilierul vicepreședintelui AKP și al deputatului din Izmir, Hamza Dağ. Cu toate că Muhammad Doğan, un alt consilier Dağ a negat afirmațiile, aceștia se  fotografiaseră cu o săptămână în urmă.

“Era zahăr pudră”

În apărarea sa, Ayvatoğlu a confirmat că persoana din videoclip era el, dar a negat că filmările sunt noi și că substanța albă văzută este cocaină.

„Este zahăr pudră. Ne distram ca un grup de prieteni ascultând muzică și ne prefăcem că folosim droguri. Nu eram conștient că sunt înregistrat. Sunt victima aici. Am fost șantajat. Voi depune o plângere împotriva acestui lucru „, s-a apărat Ayvatoğlu, susținând că persoana care a distribuit videoclipul caută beneficii financiare în schimbul ștergerii înregistrărilor privind consumul de cocaină.

Între timp, polițiștii i-au reținut pe ceilalți indivizi văzuți în videoclip ca parte a anchetei. Aceștia au confirmat că substanța era cocaină și că a fost furnizată de Ayvatoğlu, care a fost reținut din nou pe 28 martie, în urma mărturiilor celorlalți suspecți.

Utilizatorii Twitter au batjocorit remarcile lui Ayvatoğlu, iar hashtagul „zahăr pudră” a ajuns viral alături de  hastagul„Pablo Escobar”.

Istanbul: Faimosul iftar din Piața Sultanahmet interzis

Pe 23 martie, secretarul general al İBB, Can Akın Çağlar, a trimis o scrisoare de notificare biroului guvernatorului despre activitățile pe care municipalitatea plănuia să le desfășoare în timpul lunii Ramadan în tot orașul.

Un nou sondaj arată că 60% din turci nu au bani destui pentru strictul necesar

Potrivit rezultatelor sondajului distribuit de directorul general, Can Selçuki, pe Twitter, doar  27% dintre cei chestionați au spus că veniturile lor au fost „doar suficiente” pentru a-și acoperi cheltuielile.

Prima zi de Ramazan în 2022.Un imam din Constanța răspunde la curiozitățile tale!

Musulmanii din întreaga lume sărbătoresc începând, de pe 2 aprilie, luna Ramadan, în care  30 de zile țin post negru de la zori zilei până la apus soarelui. Urmând ca pe 2 mai, familiile să se unească și să sărbătorească Ramadan Bayram.

Acuzat de „insulta președintelului”, din cauza unui articol despre incendiile forestiere

Columnistul Ender İmrek, de la ziarul de stânga Evrensel, se confruntă cu acuzații de insultare pe președinte într-un articol intitulat „ (Turcia arde, palatul [o referire la Erdoğan]se uită” din 31 iulie 2021, în care a  raportat răspunsul guvernului la incendiile din țară din vara anului 2021.

Miliarde de dolari pierduți: Invazia din Ucraina afectează domeniu vital din Turcia

Potrivit președintelui Federației pentru Afaceri Turistice și Cazare din Marea Egee, Mehmet İşler, cele trei milioane de ucraineni așteptați nu vor veni în Turcia în acest an, în timp ce sosirea celor șapte milioane de turiști ruși așteptați rămâne fără răspuns, în funcție de traiectoria războiului.

Istanbul: Prețul la  transportul public crește pentru a doua oară anul acesta. Cât costă un bilet?

condus de principalul partid de opoziție, Partidul Popular Republican (CHP), a majorat pe 6 aprilie prețurile transportului public cu 40% din cauza inflației,

Erdogan modifică legile electorale pentru a-și asigura puterea la alegerile de anul viitor

Schimbările închid, de asemenea, o lacună care ar fi permis principalului partid pro-kurd al țării, în prezent al treilea ca mărime din parlament, să eludeze o potențială interdicție.

Care este cea mai problemă din Turcia? Iată ce cred turcii

31,4% dintre persoane au spus că este violență domestică, 29,5% au spus că sunt toate problemele menționate în sondaj, inclusiv șomajul, presiunea familială sau socială și hărțuirea sexuală, 12 la sută au spus lipsa de educație, iar 6,2% au spus inegalitatea de gen.