sâmbătă, septembrie 25, 2021

Un consilier pro-Erdogan reținut, după ce a fost filmat folosind droguri într-o mașină de lux

Consilierul unui parlamentar din Partidul Justiției și Dezvoltării (AKP) din Turcia a fost reținut după ce a apărut într-un videoclip în timp ce  trăgea cocaină pe nas, într-un automobil de lux, relatează Duvar English.

O declarație a Departamentului de Poliție din Ankara a declarat, vineri, că Kürșat Ayvatoğlu a fost reținut și că a fost lansată o anchetă asupra acestuia.

Kürșat Ayvatoğlu ar fi consilierul vicepreședintelui AKP și al deputatului din Izmir, Hamza Dağ. Cu toate că Muhammad Doğan, un alt consilier Dağ a negat afirmațiile, aceștia se  fotografiaseră cu o săptămână în urmă.

“Era zahăr pudră”

În apărarea sa, Ayvatoğlu a confirmat că persoana din videoclip era el, dar a negat că filmările sunt noi și că substanța albă văzută este cocaină.

„Este zahăr pudră. Ne distram ca un grup de prieteni ascultând muzică și ne prefăcem că folosim droguri. Nu eram conștient că sunt înregistrat. Sunt victima aici. Am fost șantajat. Voi depune o plângere împotriva acestui lucru „, s-a apărat Ayvatoğlu, susținând că persoana care a distribuit videoclipul caută beneficii financiare în schimbul ștergerii înregistrărilor privind consumul de cocaină.

Între timp, polițiștii i-au reținut pe ceilalți indivizi văzuți în videoclip ca parte a anchetei. Aceștia au confirmat că substanța era cocaină și că a fost furnizată de Ayvatoğlu, care a fost reținut din nou pe 28 martie, în urma mărturiilor celorlalți suspecți.

Utilizatorii Twitter au batjocorit remarcile lui Ayvatoğlu, iar hashtagul „zahăr pudră” a ajuns viral alături de  hastagul„Pablo Escobar”.

Un tribunal simbolic de la Geneva va judeca încălcările drepturilor omului din Turcia

Un tribunal simbolic de la Geneva va judeca încălcările drepturilor omului din Turcia

Situația economică din Turcia: O treime din populația are datorii. În total de 875 de miliarde de lire

Situația economică din Turcia: O treime din populația are datorii. În total de 875 de miliarde de lire