vineri, decembrie 9, 2022

Un consilier pro-Erdogan reținut, după ce a fost filmat folosind droguri într-o mașină de lux

Consilierul unui parlamentar din Partidul Justiției și Dezvoltării (AKP) din Turcia a fost reținut după ce a apărut într-un videoclip în timp ce  trăgea cocaină pe nas, într-un automobil de lux, relatează Duvar English.

O declarație a Departamentului de Poliție din Ankara a declarat, vineri, că Kürșat Ayvatoğlu a fost reținut și că a fost lansată o anchetă asupra acestuia.

Kürșat Ayvatoğlu ar fi consilierul vicepreședintelui AKP și al deputatului din Izmir, Hamza Dağ. Cu toate că Muhammad Doğan, un alt consilier Dağ a negat afirmațiile, aceștia se  fotografiaseră cu o săptămână în urmă.

“Era zahăr pudră”

În apărarea sa, Ayvatoğlu a confirmat că persoana din videoclip era el, dar a negat că filmările sunt noi și că substanța albă văzută este cocaină.

„Este zahăr pudră. Ne distram ca un grup de prieteni ascultând muzică și ne prefăcem că folosim droguri. Nu eram conștient că sunt înregistrat. Sunt victima aici. Am fost șantajat. Voi depune o plângere împotriva acestui lucru „, s-a apărat Ayvatoğlu, susținând că persoana care a distribuit videoclipul caută beneficii financiare în schimbul ștergerii înregistrărilor privind consumul de cocaină.

Între timp, polițiștii i-au reținut pe ceilalți indivizi văzuți în videoclip ca parte a anchetei. Aceștia au confirmat că substanța era cocaină și că a fost furnizată de Ayvatoğlu, care a fost reținut din nou pe 28 martie, în urma mărturiilor celorlalți suspecți.

Utilizatorii Twitter au batjocorit remarcile lui Ayvatoğlu, iar hashtagul „zahăr pudră” a ajuns viral alături de  hastagul„Pablo Escobar”.

VIDEO. Un microbuz s-a răsturnat în Istanbul: 9 români au fost răniți

Un microbuz s-a răstunat în Istanbul, după ce șoferul a pierdut controlul din cauza vremii ploioase, confom presei turcești.

VIDEO: Istanbul. Un tramvai și un autobuz s-au ciocnit: 33 persoane rănite ușor și 4 persoane rănite grav

Accidentul a avut loc, luni, în jurul orei 09:15, în Alibeyköy. Conform informațiilor obținute, autobuzul IETT cu placa TP 7116, cu pasageri a trecut prin fața tramvaiului.

Carol Roman, decanul de vârstă al presei, a murit la vârsta de 90 de ani, după 73 de ani de activitate în presă

Roman a primit premiul jurnalistului anului cu ocazia împlinirii a 90 de ani de la înființarea Asociației Jurnaliștilor Profesionisti (UZP), a publicat în revista Balcanii și Europa.

O nouă fundație a fost inaugurată la București, în prezența ministrului de externe din Turcia

UID, care au fost nevoiți să-și schimbe numele, după ce a membrii acesteia au fost implicați în acțiuni ilegale în mai multe țări UE, în special de Germania, și-a deschis porțile și în România.

Turcia: Apel de urgențe pentru a închide o mină de aur din estul Turciei

Organizațiile profesionale din Turcia s-au opus împotriva raportului de evaluare a impactului asupra mediului pentru creșterea capacității în mina de aur din İliç.

Fără scăpare! Grecia respinge victimele represiunii lui Erdogan. Turcia le arestează

Solicitanții de azil au fost reținuți imediat de soldații turci, care au arestat patru dintre ei pentru că au intrat într-o zonă militară interzisă și au eliberat în mod inexplicabil unul.

Imagini șocante! Bătaie în parlamentul din Turcia. Un deputat se află la terapie intensivă

În timpul discuțiilor pentru bugetele 2023 ale Parlamentului, a izbucnit o ceartă între deputatul Partidului IYI, Ümit Yılmaz și vicepreședintele Grupului Partidului Justiției și Dezvoltarii (AKP), Bülent Turan.

Cupa Mondială:Scandal în Turcia după ce numele faimosului fotbalist, Hakan Șukur a fost pronunțat în timpul unui meci 

Alper Bakırcıgil, în timp ce explica golul marcat în meciul Canada-Maroc transmis pe TRT, crainicul a amintind că cel mai devreme gol marcat în istoria Cupei Mondiale i-a aparținut lui Hakan Şükür.