luni, aprilie 5, 2021

Scenariu de film! Un deputat certat cu un afacerist pentru un teren aparținând statului

Un afacerist din provincia sud-estică Adiyaman a ajuns după gratii după ce un deputat din partidul lui Erdogan i-a propus să-i vândă un teren aparținând  statului și  situat în Ankara, conform DW.

Sadik Gursoy, în vârstă de 25 de ani, a fost sunat de un consilier al unui deputat din partidul AKP,  pentru a-i vinde un teren de 200 de milioane de lire (22 de milioane de euro) situat la  Ankara, la prețul de 50 de milioane de lire (5,5 milioane de euro), plus costuri suplimentare, care ar fi fost de fapt o șpagă.

Acesta a acceptat afacerea și în mai 2020 s-a întâlnit în capitală cu deputatul Ahmet Aydin,  căruia i-a dat suma de 36 de milioane de lire( 4 milioane de euro), pe care i-a transportat  în saci plasați  în portbagaj.

Cu toate acesta, afaceristul nu a primit nimic la schimb, iar pe 7 ianuarie a sesizat la procuratură printr-o plângere îndreptată împotriva consilierului, inclusiv a deputatului, pentru delapidare.

În aceeași zi poliția a percheziționat casa antreprenorului, urmând să-l aresteze pe motiv că acesta ar fi încercat să-și recupereze banii sechestrând într-un hotel consilierul și încă trei complici pentru a-i obliga să semneze actele pentru a recupera banii.

Sesizarea afaceristului a fost mușamalizată, notează DW.

În ultima perioada, mai mulți tineri antreprenori au fost implicați în afaceri ilegale cu proprietățile de stat,toate aceste afaceri derulându-se  prin intermediului oficialilor plasați la conducere.

O nouă lovitură pentru Banca Centrală! Erdogan a înlocuit vicepreședintele

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a numit un executiv al băncii americane, Morgan Stanley în comitetul de stabilire a ratelor dobânzilor băncii centrale, conform Bloomber.com

Poveste tragică.Un polițist s-a împușcat, după ce a fost acuzat că i-ar fi furat comisarului ochelarii de soare

Un polițist din provincia Izmir s-a împușcat în cap după ce a fost acuzat că i-ar fi furat comisarului ochelarii de soare, relatează presa turcească.

Incredibil!Băgat în carantină COVID-19, ca să nu protesteze contra Chinei

Președintele Adunării Naționale a Turkestanului de Est a fost pus în carantină COVID-19, după ce a anunțat că va protesta contra vizitei ministrului de extern chinez la Ankara, conform presei turcești.

Protest pentru a readuce jurământul obligatoriu pentru elevi: „A fi turc este o onoare. A te simți ca un turc pe acest pământ, este...

Membrii partidului naționalist de dreapta, İYİ  au desfășurat un protest împotriva deciziei Consiliului de Stat de a scoate jurământul obligatoriu pentru elevi,...

Turcia:Curtea Constituțională convocată pentru desființarea unui partid din opoziție

Curtea Constituțională a Turciei a fost convocată pentru o discuție cu privire la desființarea unui mare partid de opoziție, conform dpa-international.com

Turcia întărește restricțiile după creșterea numărul de cazuri COVID-19

Președintele turc, Recep Tayyip Erdoğan a anunțat că va întări restricțiile pentru a reduce răspândirea COVID-19, după actualizarea hărții epidemiologice a țării, conform presei turcești.

Scenariu de film! Un deputat certat cu un afacerist pentru un teren aparținând statului

Un afacerist din provincia sud-estică Adiyaman a ajuns după gratii după ce un deputat din partidul lui Erdogan i-a propus să-i vândă un teren aparținând statului și situat în Ankara, conform DW.

Un consilier pro-Erdogan reținut, după ce a fost filmat folosind droguri într-o mașină de lux

Consilierul unui parlamentar din Partidul Justiției și Dezvoltării (AKP) din Turcia a fost reținut după ce a apărut într-un videoclip în timp ce trăgea cocaină pe nas, într-un automobil de lux, relatează Duvar English.