marți, aprilie 12, 2022

Scenariu de film! Un deputat certat cu un afacerist pentru un teren aparținând statului

Un afacerist din provincia sud-estică Adiyaman a ajuns după gratii după ce un deputat din partidul lui Erdogan i-a propus să-i vândă un teren aparținând  statului și  situat în Ankara, conform DW.

Sadik Gursoy, în vârstă de 25 de ani, a fost sunat de un consilier al unui deputat din partidul AKP,  pentru a-i vinde un teren de 200 de milioane de lire (22 de milioane de euro) situat la  Ankara, la prețul de 50 de milioane de lire (5,5 milioane de euro), plus costuri suplimentare, care ar fi fost de fapt o șpagă.

Acesta a acceptat afacerea și în mai 2020 s-a întâlnit în capitală cu deputatul Ahmet Aydin,  căruia i-a dat suma de 36 de milioane de lire( 4 milioane de euro), pe care i-a transportat  în saci plasați  în portbagaj.

Cu toate acesta, afaceristul nu a primit nimic la schimb, iar pe 7 ianuarie a sesizat la procuratură printr-o plângere îndreptată împotriva consilierului, inclusiv a deputatului, pentru delapidare.

În aceeași zi poliția a percheziționat casa antreprenorului, urmând să-l aresteze pe motiv că acesta ar fi încercat să-și recupereze banii sechestrând într-un hotel consilierul și încă trei complici pentru a-i obliga să semneze actele pentru a recupera banii.

Sesizarea afaceristului a fost mușamalizată, notează DW.

În ultima perioada, mai mulți tineri antreprenori au fost implicați în afaceri ilegale cu proprietățile de stat,toate aceste afaceri derulându-se  prin intermediului oficialilor plasați la conducere.

Cum afectează inflația Turcia: Legume la bucată, unele și extra-mature. „Care să aleg ardei sau carne?

Însă, inflația din Turcia care a atins un nivel record în ultimi 20 de ani, i-a forțat pe cetățenii turci să treacă prin situații dificile și mai nemaiîntâlnite până acum.

Asociație americană: Avocații turci sunt puși după gratii pentru că-și fac munca

Turcia: Avocații puși după gratii pentru că-și facă munca

Istanbul: Prețul la  transportul public crește pentru a doua oară anul acesta. Cât costă un bilet?

condus de principalul partid de opoziție, Partidul Popular Republican (CHP), a majorat pe 6 aprilie prețurile transportului public cu 40% din cauza inflației,

Scandalul Khashoggi. Cum a ajuns Turcia să renunțe la dosarul jurnalistului care a intrat în ambasadă și nu mai ieșit niciodată

Cazul jurnalistului arab, Jamal Khashoggi a cutremurat întreaga lume, după ce în 2018 a intrat în consulatul Arabiei Saudite din Istanbul pentru a obține acte necesare pentru a se căsătorii, iar de atunci nu a mai ieșit din clădire.

Erdogan modifică legile electorale pentru a-și asigura puterea la alegerile de anul viitor

Schimbările închid, de asemenea, o lacună care ar fi permis principalului partid pro-kurd al țării, în prezent al treilea ca mărime din parlament, să eludeze o potențială interdicție.

Acuzat de „insulta președintelului”, din cauza unui articol despre incendiile forestiere

Columnistul Ender İmrek, de la ziarul de stânga Evrensel, se confruntă cu acuzații de insultare pe președinte într-un articol intitulat „ (Turcia arde, palatul [o referire la Erdoğan]se uită” din 31 iulie 2021, în care a  raportat răspunsul guvernului la incendiile din țară din vara anului 2021.

Miliarde de dolari pierduți: Invazia din Ucraina afectează domeniu vital din Turcia

Potrivit președintelui Federației pentru Afaceri Turistice și Cazare din Marea Egee, Mehmet İşler, cele trei milioane de ucraineni așteptați nu vor veni în Turcia în acest an, în timp ce sosirea celor șapte milioane de turiști ruși așteptați rămâne fără răspuns, în funcție de traiectoria războiului.

Turcia: Numărul deținuților a atins un nou record

Numărul deținuților din închisorile turcești a atins un record de 314.512 până la sfârșitul lunii martie, conform Turkish Minutes.