duminică, aprilie 18, 2021

Protest pentru a readuce jurământul obligatoriu pentru elevi: „A fi turc este o onoare. A te simți ca un turc pe acest pământ, este o onoare”

Membrii partidului naționalist de dreapta, İYİ  au desfășurat un protest împotriva deciziei Consiliului de Stat de a scoate jurământul obligatoriu pentru elevi, conform Duvar English.

Membrii unui  grup al partidului din provincia de la malul Mării Negre, Kastamonu, au purtat uniforme școlare și au recitat jurământul pe care elevii îl țineau la începutul școlii.

În timpul protestului, președintele provincial al Partidului İYİ Kastamonu, Mehmet Çıvgın, a ținut un discurs.

„Crezi că națiunea turcă este abandonată?A fi turc este o onoare. A te simți ca un turc pe acest pământ este o onoare”, a susținut Çıvgın.

Jurământul obligatoriu a fost introdus în 1933 și toți elevii din învățământul primar au trebuit să-l recite la începutul fiecărei zile școlare până în 2013, când obligația a fost înlăturată de Partidul Justiției și Dezvoltării (AKP).

În 2018, Consiliul de stat respins eliminarea  jurământului, dar Ministerul Educației a contestat decizia. Pe 12 martie, consiliul a acceptat plângerea ministerului, provocând critici ale naționaliștilor din Turcia.

Controlul social media continuă în Turcia: Pinterest a numit un reprezentant local în Turcia

Rețeaua de socializare Pinterest a fost de acord să numească un reprezentant local în țară, a declarat Ministerul Turciei pentru Transporturi și Infrastructură, conform Duvar English.

Scriitorul turc,Ahmet Altan a fost eliberat: „Primul pas către libertate”

Faimosul scriitor turc Ahmet Altan a fost eliberat, miercuri seară, după ce a petrecut mai mult de patru ani după gratii pentru presupusa sa implicare în puciul eșuat din 15 iulie 2016, de lovitură de stat din 2016, conform Turkish Minutes.

Noi restricții stricte în Turcia în perioada Ramadan: Carantină după ora 19:00

Președintele Recep Tayyip Erdoğan a anunțat, marți, o serie de măsuri pentru luna sfântă, Ramadan

Ramadan la un an după marele lockdown – la fel sau doar pe alocuri diferit

Ramadan la un an după marele lockdown – la fel sau doar pe alocuri diferit

Basketbalistul turc, Enes Kanter a făcut doborât două recorduri la NBA

Baschetbalistul turc, Enes Kanter a făcut istorie pentru Portland Trail Blazers în victoria echipei 118-103 asupra Detroit Pistons, conform fansided.com

Poveste incredibilă!A înmormântat omul greșit lângă mama. Fiul a leșinat când l-a văzut pe tatăl său mergând

Un scenariu ca de film a avut loc în provincia Canakkale din Turcia după ce spitalul a sunat familia în mod eronat, atunci când un bărbat internat la ATI a decedat, conform presei turce.

Campanie de eliberare din închisoare a mamei lui Hakan, un băiețel bolnav de cancer

O campanie a fost lansată pe Twitter solicitând autorităților să o elibereze pe mama lui Hakan,băiețelul în vârstă de 11 ani, care luptă singur împotriva cancerului într-un spital,

Ancheta lansată după ce guvernul a fost tras la răspundere: “Unde sunt cei 128 de miliarde de dolari?”

Procuratura provinci din Bursa a lansat o anchetă asupra afișelor plasate de principalul opoziție Partidul Popular Republican (CHP) în care trăgea guvernulul la răspundere pentru 128 de miliarde de dolari din rezerva de schimb valutar al Băncii Centrale