duminică, aprilie 18, 2021

Poveste tragică.Un polițist s-a împușcat, după ce a fost acuzat că i-ar fi furat comisarului ochelarii de soare

Un polițist  din provincia Izmir s-a împușcat în cap după ce a fost acuzat că i-ar fi  furat comisarului ochelarii de soare, relatează presa turcească.

İsmail Zeybek, care lucra ca polițist de 21 de ani, a fost găsit mort în casa sa după ce a fost audiat, iar locuința și biroul său au  fost percheziționate pentru că ar fi fost suspectat  că ar fi  furat ochelarii de soare RayBan ai comisarului-șef.

În urma anchetei, bărbatul a fost lăsat în libertate pentru că nu  au fost găsite dovezi. Mai mult, ochelarii de soare au fost găsiți ulterior în ceainăria secției de poliție, unde comisarul i-ar fi uitat.

Se cere demisia ministrului de interne

După ce cazul a ajuns în atenția publicului,un deputat din opoziție a cerut public ca ministrul de interne turc, Suleyman Soylu să-și ceară scuze și să-și dea demisia.

De asemenea, colegii și mai mulți oameni s-au revoltat pe rețelele de socializare.

Ancheta lansată după ce guvernul a fost tras la răspundere: “Unde sunt cei 128 de miliarde de dolari?”

Procuratura provinci din Bursa a lansat o anchetă asupra afișelor plasate de principalul opoziție Partidul Popular Republican (CHP) în care trăgea guvernulul la răspundere pentru 128 de miliarde de dolari din rezerva de schimb valutar al Băncii Centrale

Ramadan în Turcia: Ghidul COVID-19 pentru rugăciunea în moschee

Direcția pentru afaceri religioase a Turciei a publicat ghiduri de pandemie pentru toate moscheile pe care să le urmeze în timpul lunii sfinte islamice a Ramadanului, conform ahval.news

Scriitorul turc,Ahmet Altan a fost eliberat: „Primul pas către libertate”

Faimosul scriitor turc Ahmet Altan a fost eliberat, miercuri seară, după ce a petrecut mai mult de patru ani după gratii pentru presupusa sa implicare în puciul eșuat din 15 iulie 2016, de lovitură de stat din 2016, conform Turkish Minutes.

Controlul social media continuă în Turcia: Pinterest a numit un reprezentant local în Turcia

Rețeaua de socializare Pinterest a fost de acord să numească un reprezentant local în țară, a declarat Ministerul Turciei pentru Transporturi și Infrastructură, conform Duvar English.

Campanie de eliberare din închisoare a mamei lui Hakan, un băiețel bolnav de cancer

O campanie a fost lansată pe Twitter solicitând autorităților să o elibereze pe mama lui Hakan,băiețelul în vârstă de 11 ani, care luptă singur împotriva cancerului într-un spital,

Basketbalistul turc, Enes Kanter a făcut doborât două recorduri la NBA

Baschetbalistul turc, Enes Kanter a făcut istorie pentru Portland Trail Blazers în victoria echipei 118-103 asupra Detroit Pistons, conform fansided.com

Turcia:Student ajuns după gratii pentru o postare pe Twitter

Lui Cihan Erdal, în vârstă de 32 de ani, doctorand la Universitatea Carleton din Canada, i s-a refuzat eliberarea de către un tribunal turc, vineri, urmând să rămână în arest preventiv cel puțin până pe 26 aprilie, când este programată următoarea sa audiere.

Poveste incredibilă!A înmormântat omul greșit lângă mama. Fiul a leșinat când l-a văzut pe tatăl său mergând

Un scenariu ca de film a avut loc în provincia Canakkale din Turcia după ce spitalul a sunat familia în mod eronat, atunci când un bărbat internat la ATI a decedat, conform presei turce.