vineri, aprilie 8, 2022

Poveste tragică.Un polițist s-a împușcat, după ce a fost acuzat că i-ar fi furat comisarului ochelarii de soare

Un polițist  din provincia Izmir s-a împușcat în cap după ce a fost acuzat că i-ar fi  furat comisarului ochelarii de soare, relatează presa turcească.

İsmail Zeybek, care lucra ca polițist de 21 de ani, a fost găsit mort în casa sa după ce a fost audiat, iar locuința și biroul său au  fost percheziționate pentru că ar fi fost suspectat  că ar fi  furat ochelarii de soare RayBan ai comisarului-șef.

În urma anchetei, bărbatul a fost lăsat în libertate pentru că nu  au fost găsite dovezi. Mai mult, ochelarii de soare au fost găsiți ulterior în ceainăria secției de poliție, unde comisarul i-ar fi uitat.

Se cere demisia ministrului de interne

După ce cazul a ajuns în atenția publicului,un deputat din opoziție a cerut public ca ministrul de interne turc, Suleyman Soylu să-și ceară scuze și să-și dea demisia.

De asemenea, colegii și mai mulți oameni s-au revoltat pe rețelele de socializare.

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Prima zi de Ramazan în 2022.Un imam din Constanța răspunde la curiozitățile tale!

Musulmanii din întreaga lume sărbătoresc începând, de pe 2 aprilie, luna Ramadan, în care  30 de zile țin post negru de la zori zilei până la apus soarelui. Urmând ca pe 2 mai, familiile să se unească și să sărbătorească Ramadan Bayram.

Miliarde de dolari pierduți: Invazia din Ucraina afectează domeniu vital din Turcia

Potrivit președintelui Federației pentru Afaceri Turistice și Cazare din Marea Egee, Mehmet İşler, cele trei milioane de ucraineni așteptați nu vor veni în Turcia în acest an, în timp ce sosirea celor șapte milioane de turiști ruși așteptați rămâne fără răspuns, în funcție de traiectoria războiului.

Turcii așteaptă noi majorări la sfârșitul săptămânii. La ce mai crește prețul?

În ciuda reducerii TVA-ului, la începutul săptămânii, un studiu din martie a constatat că 82,1% dintre consumatori nu au simțit scăderea costului vieții, deoarece inflația a continuat să crească. 

Erdogan modifică legile electorale pentru a-și asigura puterea la alegerile de anul viitor

Schimbările închid, de asemenea, o lacună care ar fi permis principalului partid pro-kurd al țării, în prezent al treilea ca mărime din parlament, să eludeze o potențială interdicție.

Care este cea mai problemă din Turcia? Iată ce cred turcii

31,4% dintre persoane au spus că este violență domestică, 29,5% au spus că sunt toate problemele menționate în sondaj, inclusiv șomajul, presiunea familială sau socială și hărțuirea sexuală, 12 la sută au spus lipsa de educație, iar 6,2% au spus inegalitatea de gen.

Istanbul: Faimosul iftar din Piața Sultanahmet interzis

Pe 23 martie, secretarul general al İBB, Can Akın Çağlar, a trimis o scrisoare de notificare biroului guvernatorului despre activitățile pe care municipalitatea plănuia să le desfășoare în timpul lunii Ramadan în tot orașul.

Un nou sondaj arată că 60% din turci nu au bani destui pentru strictul necesar

Potrivit rezultatelor sondajului distribuit de directorul general, Can Selçuki, pe Twitter, doar  27% dintre cei chestionați au spus că veniturile lor au fost „doar suficiente” pentru a-și acoperi cheltuielile.