joi, mai 23, 2024

Un consilier al șefului mafiei, Sedat Peker a fost reținut și adus la Istanbul


Emre Olur, care este cunoscut drept consilierul de presă al liderului mafiei turce, Sedat Peker, a fost adus, pe 18 septembrie, la Istanbul după ce a fost reținut în capitala albaneză, Tirana, conform Gazete Duvar.

Emre Olur a mers în Emiratele Arabe Unite, unde se află în prezent Sedat Peker, din Albania pe 14 septembrie.

Olur a fost chemat de către autoritățile arabe, care l-a deportat și trimis în Turcia, pe 17 septembrie.

Consilierul a fost urcat în avion pentru a fi returnat în Turcia în aceeași zi, însă a fost scos din avion și dus la secția de poliție a aeroportului când s-a dezvăluit că avea cetățenie albaneză. Avocații săi spuseseră că trimiterea lui Olur în Turcia contravine regulilor Curții Europene a Drepturilor Omului (CEDO).

Echipele Interpol l-au adus la aeroportul din Istanbul cu zborul regulat al Air Albania.

„Un ticălos adus în țara”

Direcția Generală de Securitate (EGM) a Turciei a făcut o declarație cu privire la reținerea lui Olur.

„Ahmet Emre Olur, care era membru al organizației teroriste armate Sedet Peker, a fost căutat cu acuzațiile de „amenințare”, „laudarea crimei și a criminalului”, „insultare”, „apartenere la o organizație creată pentru a comite infracțiuni”, „insultare prin mesaj vocal, scris sau video”, susține EGM.

„Felicitări Departamentului nostru de Poliție pentru că a adus un alt ticălos în țara noastră, cu o monitorizare atentă”, afirmă ministrul de Interne al Turciei, Süleyman Soylu.

Cine este Sedat Peker?

Peker, care a fugit din Turcia la începutul anului 2020, locuiește în prezent în Emiratele Arabe Unite. Anul trecut, mafiotul în vârstă de 51 de ani a început să posteze videoclipuri și tweet-uri făcând o serie de afirmații scandaloase împotriva personalităților politice, inclusiv crimă, viol, corupție și trafic de droguri.

În iunie 2021, șeful mafiei a spus că oficialii din Emiratele Arabe Unite l-au avertizat să nu distribuie videoclipuri din cauza riscurilor de înaltă securitate. Ulterior, Peker a continuat să facă afirmațiile sale senzaționale prin Twitter.

Albine mor din cauza pesticidelor:„Turcia este un paradis al mierii falsificate”

Districtul Bayramiç, din provincia Çanakkale de vest din Turcia a înregistrat moartea în masă de albine. Aproximativ 1600 de stupi de albine aparținând a 12 persoane au murit într-un weekend.

Guvernul Ciolacu în Ankara: 6 acorduri semnate între Turcia și România

În cadrul vizitei, vestea bună despre călătorii românilor în Turcia, doar cu buletinul, a fost transmisă cetățenilor români, iar între cele două țări au fost semnate 6 acorduri. 

Vești bune pentru români! Călătorii în Turcia doar cu actul de identitate 

Decizia președintelui turc, Recep Tayip Erdogan,  privind scutirea de viză pentru cetățenii români titulari ai cărții de identitate pentru călătoriile lor turistice și permisele de tranzit în Turcia a fost publicată în Monitorul Oficial. 

​​Verdic în cazul Kobani: Liderul Demirtaș condamnat la 42 de ani

În acest dosar-maraton, majoritatea celor 108 acuzaţi au fost condamnaţi, dar câţiva au fost achitaţi. Procurorii ceruseră închisoare pe viaţă împotriva a 36 dintre acuzaţi, printre care Selahattin Demirtas.

Istanbul. Alte 27 de persoane reținute după ce au participat la protestele de 1 mai

Persoanele reținute, marți, se numără printre cele 39 pentru care procurorii din Istanbul au emis cele mai recente mandate de reținere. Se fac eforturi pentru reținerea celor 12 suspecți rămași.

Victorie surprinzătoare! Fenerbahce, formată din 10 jucători, a câștigat meciul împotriva Galatasaray

Fenerbahce a jucat cu doar 10 oameni după ce Alexander Djiku a primit un cartonaș roșu în minutul 21 la RAMS Park. 

Detalii despre vizita lui Ciolacu în Turcia. 21 de salbe de tun, comerț și călătorii fără buletin

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a fost primit, marţi la Palatul Prezidenţial din Ankara, de către preşedintele Recep Tayyip Erdogan, cu 21 de salve de tun, cu o ceremonial militar cu garda de onoare şi intonarea imnurilor de stat ale României şi Turciei.

18 mai. Genocidul tătarilor. 80 de ani de la „Ziua Neagră” a poporului tătar

Pe 18 mai 1944, dimineață devreme, trupele sovietice de securitate s-au răspândit în toată peninsula Crimeea. Au înconjurat casele și satele tătarilor, adunând întreaga populație de aproape 200.000 de oameni sub amenințarea armei.