luni, septembrie 19, 2022

Un consilier al șefului mafiei, Sedat Peker a fost reținut și adus la Istanbul


Emre Olur, care este cunoscut drept consilierul de presă al liderului mafiei turce, Sedat Peker, a fost adus, pe 18 septembrie, la Istanbul după ce a fost reținut în capitala albaneză, Tirana, conform Gazete Duvar.

Emre Olur a mers în Emiratele Arabe Unite, unde se află în prezent Sedat Peker, din Albania pe 14 septembrie.

Olur a fost chemat de către autoritățile arabe, care l-a deportat și trimis în Turcia, pe 17 septembrie.

Consilierul a fost urcat în avion pentru a fi returnat în Turcia în aceeași zi, însă a fost scos din avion și dus la secția de poliție a aeroportului când s-a dezvăluit că avea cetățenie albaneză. Avocații săi spuseseră că trimiterea lui Olur în Turcia contravine regulilor Curții Europene a Drepturilor Omului (CEDO).

Echipele Interpol l-au adus la aeroportul din Istanbul cu zborul regulat al Air Albania.

„Un ticălos adus în țara”

Direcția Generală de Securitate (EGM) a Turciei a făcut o declarație cu privire la reținerea lui Olur.

„Ahmet Emre Olur, care era membru al organizației teroriste armate Sedet Peker, a fost căutat cu acuzațiile de „amenințare”, „laudarea crimei și a criminalului”, „insultare”, „apartenere la o organizație creată pentru a comite infracțiuni”, „insultare prin mesaj vocal, scris sau video”, susține EGM.

„Felicitări Departamentului nostru de Poliție pentru că a adus un alt ticălos în țara noastră, cu o monitorizare atentă”, afirmă ministrul de Interne al Turciei, Süleyman Soylu.

Cine este Sedat Peker?

Peker, care a fugit din Turcia la începutul anului 2020, locuiește în prezent în Emiratele Arabe Unite. Anul trecut, mafiotul în vârstă de 51 de ani a început să posteze videoclipuri și tweet-uri făcând o serie de afirmații scandaloase împotriva personalităților politice, inclusiv crimă, viol, corupție și trafic de droguri.

În iunie 2021, șeful mafiei a spus că oficialii din Emiratele Arabe Unite l-au avertizat să nu distribuie videoclipuri din cauza riscurilor de înaltă securitate. Ulterior, Peker a continuat să facă afirmațiile sale senzaționale prin Twitter.

Erdogan a vrut să se întâlnească cu Assad, la summit-ul din Uzbekistan:„Din cauza lui, din cauza atitudinii sale, Siria este pe cale să fie...

Potrivit editorialistului Hürriyet, Abdulkadir Selvi, întâlnirea președintelui Erdogan cu președintele sirian Bashar Assad a ieșit în prim-plan la Samarkand, unde a mers pentru a participa la Summitul Organizației de Cooperare de la Shanghai.

Tik-Tak! Erdogan a început lupta pentru voturi. Inaugurări, religie și discurs național

Conflictele cu Grecia din ultimul timp, inflația, devalorizarea lirei turcești, sărăcia, pe lângă lipsa de drepturi și libertăți cu care turcii se...

Un consilier al șefului mafiei, Sedat Peker a fost reținut și adus la Istanbul

Emre Olur, care este cunoscut drept consilierul de presă al liderului mafiei turce, Sedat Peker, a fost adus, pe 18 septembrie, la...

Ar putea Grecia și Turcia să intre în război? Răspunsul este da, susțin specialiștii

Turcia și Grecia ar putea intra în război, conform Michael Rubin, un membru senior al Institutului American de Întreprinderi (AEI), care a citat disperarea președintelui turc Recep Tayyip Erdogan de a diminua eșecurile sale economice pe măsură ce se apropie alegerile prezidențiale și parlamentare.

Noi țări care intră doar cu buletin în Turcia! Chiriile cresc pentru comerciații din Edirne

Încă două țări s-au alăturat pe lista celor care pot intra doar cu buletin în Turcia, pe lângă Bulgaria, Cipru de Nord, Azerbaijan, Georgia, Ucraina și Moldova.

Turcia a depus o scrisoare falsificată la CEDO, în dosarul pentru cel mai mare scandal de corupție a țării

Turcia a transmis Curții Europene a Drepturilor Omului (CEDO) o scrisoare falsificată atribuită clericului turc Fethullah Gülen, sugerând că doi judecători din cazul de corupție din 2013 au luat decizii la ordinul lui Gülen, a arătat o hotărâre a Curții de la Strasbourg, citat de Turkish Minutes.

Tik-Tok ajuns viral! Turcia a lansat o anchetă, pe motiv că-l batjocorește pe Erdogan

Procuratura-șefă din Istanbul a lansat o investigație asupra unui grup de utilizatori de TikTok care au distribuit un videoclip în care îl arată pe Erdoğan apărând magic în spatele lor în timp ce își numără banii. Utilizatorii rețelelor de socializare sunt acuzați că l-au insultat pe președinte.