miercuri, septembrie 27, 2023

Un consilier al șefului mafiei, Sedat Peker a fost reținut și adus la Istanbul


Emre Olur, care este cunoscut drept consilierul de presă al liderului mafiei turce, Sedat Peker, a fost adus, pe 18 septembrie, la Istanbul după ce a fost reținut în capitala albaneză, Tirana, conform Gazete Duvar.

Emre Olur a mers în Emiratele Arabe Unite, unde se află în prezent Sedat Peker, din Albania pe 14 septembrie.

Olur a fost chemat de către autoritățile arabe, care l-a deportat și trimis în Turcia, pe 17 septembrie.

Consilierul a fost urcat în avion pentru a fi returnat în Turcia în aceeași zi, însă a fost scos din avion și dus la secția de poliție a aeroportului când s-a dezvăluit că avea cetățenie albaneză. Avocații săi spuseseră că trimiterea lui Olur în Turcia contravine regulilor Curții Europene a Drepturilor Omului (CEDO).

Echipele Interpol l-au adus la aeroportul din Istanbul cu zborul regulat al Air Albania.

„Un ticălos adus în țara”

Direcția Generală de Securitate (EGM) a Turciei a făcut o declarație cu privire la reținerea lui Olur.

„Ahmet Emre Olur, care era membru al organizației teroriste armate Sedet Peker, a fost căutat cu acuzațiile de „amenințare”, „laudarea crimei și a criminalului”, „insultare”, „apartenere la o organizație creată pentru a comite infracțiuni”, „insultare prin mesaj vocal, scris sau video”, susține EGM.

„Felicitări Departamentului nostru de Poliție pentru că a adus un alt ticălos în țara noastră, cu o monitorizare atentă”, afirmă ministrul de Interne al Turciei, Süleyman Soylu.

Cine este Sedat Peker?

Peker, care a fugit din Turcia la începutul anului 2020, locuiește în prezent în Emiratele Arabe Unite. Anul trecut, mafiotul în vârstă de 51 de ani a început să posteze videoclipuri și tweet-uri făcând o serie de afirmații scandaloase împotriva personalităților politice, inclusiv crimă, viol, corupție și trafic de droguri.

În iunie 2021, șeful mafiei a spus că oficialii din Emiratele Arabe Unite l-au avertizat să nu distribuie videoclipuri din cauza riscurilor de înaltă securitate. Ulterior, Peker a continuat să facă afirmațiile sale senzaționale prin Twitter.

Raport Eurostat: Turcia are cel mai mic număr de doctor per cetățean din Europa

Turcia ocupă locul al cincilea după Germania, Italia, Franța și Spania în ceea ce privește numărul total de medici, dar ultimul cu raportul doctor per populație.

SpaceX a lui Elon Musk vrea licență pentru a lansa Starlink în Turcia

Cererea a venit la scurt timp după ce Musk a avut o întâlnire cu președintele turc, Recep Tayyip Erdoğan, duminică, la New York, cu ocazia Adunării Generale a ONU.

Statistică TurkStat: Speranța de viață a scăzut în Turcia

Speranța generală de viață a scăzut ușor față de anii trecuți, femeile trăind cu cinci ani mai mult ca bărbații, conform Daily...

Turiștii din Turcia: Rușii în top, cu peste 4 milioane de turiști în ultimele 8 luni

Turcia a găzduit 36.​754.146 de vizitatori în perioada de 8 luni a anului, Rusia fiind pe primul loc cu 4. 351. 000 de persoane.

Istanbul: Sancțiuni pentru sirieni care nu părăsească orașul până 24 septembrie

Direcția de Management al Migrației subliniază că perioada acordată refugiaților nu va fi prelungită.