vineri, septembrie 16, 2022

Erdogan a vrut să se întâlnească cu Assad, la summit-ul din Uzbekistan:„Din cauza lui, din cauza atitudinii sale, Siria este pe cale să fie divizată.”


Președintele turc Tayyip Erdogan și-a exprimat dorința de a se întâlni cu președintele Bashar al-Assad, dacă liderul sirian ar fi participat la un summit care avea loc în Uzbekistan, conform Reuters.

Potrivit editorialistului Hürriyet, Abdulkadir Selvi, întâlnirea președintelui Erdogan cu președintele sirian Bashar Assad a ieșit în prim-plan la Samarkand, unde a mers pentru a participa la Summitul Organizației de Cooperare de la Shanghai.

„Mi-aș fi dorit ca Assad să fi venit în Uzbekistan, l-aș întâlni. Dar nu poate ajunge acolo. Din cauza lui, din cauza atitudinii sale, Siria este pe cale să fie divizată. A intrat în război cu dizidenții pentru a-și menține propria putere. A ales să-și păstreze propria putere. S-a gândit să protejeze zonele pe care le controla. Dar nu putea proteja terenuri mari.”, susține Erdogan, subliniind că Assad nu a participat la summit.

Raportul a venit după ce patru surse au declarat pentru Reuters că șeful de informații al Turciei a avut mai multe întâlniri cu omologul său sirian la Damasc, în ultimele săptămâni, un semn al eforturilor Rusiei de a încuraja o dezgheț între statele din părțile opuse ale războiului din Siria.

Orice normalizare între Ankara și Damasc ar remodela războiul sirian de un deceniu. Sprijinul turc a fost vital pentru susținerea rebelilor sirieni în ultimul lor punct de sprijin teritorial major în nord-vest, după ce Assad a învins insurgența din restul țării, ajutat de Rusia și Iran.

Președintele turc înainte de alegerile din 2023 dorește o nou război în Siria pentru a se prezenta în fața națiunii ca învingător, însă Putin i-a comunicat în cadrul summit-ului de la Soci că nu este de acord cu această tragedie și i-a sugerat omologului său turc să discute cu Assad.

Este oficial! Turcia construiește drone în Ucraina. Zelenskiy i-a oferit propietarul firmei Ordinul de Merit al Ucrainei

Președintele ucrainean, Volodymyr Zelenskiy după întâlnirea, de pe 9 septembrie, cu șeful firmei turcești de apărare, Baykar a susținut că firma va înființa o fabrică în Ucraina pentru a construi vehicule aeriene fără pilot.

Turcia pe locul 48 din 191 în raportul Națiunilor Unite. O creștere de aproape 40 la sută în ultimii 30 de ani

Conform celui mai recent raport asupra dezvoltării umane, „Timpuri incerte, vieți nestabilite: modelarea viitorului nostru într-o lume în transformare”, Turcia a primit un calificativ asupra dezvoltării umane „foarte ridicat”, având un scor de 0,838 în 2021.

Ar putea Grecia și Turcia să intre în război? Răspunsul este da, susțin specialiștii

Turcia și Grecia ar putea intra în război, conform Michael Rubin, un membru senior al Institutului American de Întreprinderi (AEI), care a citat disperarea președintelui turc Recep Tayyip Erdogan de a diminua eșecurile sale economice pe măsură ce se apropie alegerile prezidențiale și parlamentare.

Cea mai mare creștere în august. Sosul de roșii a crescut cu 150 la sută

Până la publicarea unui al doilea comunicat, cei care vor să exporte roșii și produse din tomate trebuie să obțină permisiunea ministerului.

Noi țări care intră doar cu buletin în Turcia! Chiriile cresc pentru comerciații din Edirne

Încă două țări s-au alăturat pe lista celor care pot intra doar cu buletin în Turcia, pe lângă Bulgaria, Cipru de Nord, Azerbaijan, Georgia, Ucraina și Moldova.

Tik-Tok ajuns viral! Turcia a lansat o anchetă, pe motiv că-l batjocorește pe Erdogan

Procuratura-șefă din Istanbul a lansat o investigație asupra unui grup de utilizatori de TikTok care au distribuit un videoclip în care îl arată pe Erdoğan apărând magic în spatele lor în timp ce își numără banii. Utilizatorii rețelelor de socializare sunt acuzați că l-au insultat pe președinte.

Erdogan a vrut să se întâlnească cu Assad, la summit-ul din Uzbekistan:„Din cauza lui, din cauza atitudinii sale, Siria este pe cale să fie...

Potrivit editorialistului Hürriyet, Abdulkadir Selvi, întâlnirea președintelui Erdogan cu președintele sirian Bashar Assad a ieșit în prim-plan la Samarkand, unde a mers pentru a participa la Summitul Organizației de Cooperare de la Shanghai.

Tik-Tak! Erdogan a început lupta pentru voturi. Inaugurări, religie și discurs național

Conflictele cu Grecia din ultimul timp, inflația, devalorizarea lirei turcești, sărăcia, pe lângă lipsa de drepturi și libertăți cu care turcii se...