25.9 C
București
luni, septembrie 28, 2020

Turnură istorică în desfăşurarea campaniei electoale americane

Campania electorală din SUA: „Destul!”, îi transmite Condoleezza Rice lui Donald Trump

„Destul! Donald Trump nu ar trebui să fie președinte. Ar trebui să se retragă. Ca republicană, sper să sprijin pe cineva care are demnitatea și statura pentru cea mai înaltă funcție în cea mai mare democrație din lume”, a declarat sâmbătă Condoleezza Rice, fostă secretar de stat sub președinția lui George W. Bush.

Comunicatul ei de sâmbătă, citat de DPA, se înscrie într-o serie de apeluri similare din partea unor personalități din Partidul Republican, după ce candidatul partidului, Donald Trump, a fost nevoit să-și ceară scuze pentru comentarii și afirmații vulgare despre femei, înregistrate în 2005 și publicate vineri de Washington Post.

În urma incidentului, Trump a formulat vineri o scuză în stilul caracteristic, adăugând că Bill Clinton i-a spus pe terenul de golf lucruri mult mai rele decât remarcile lui către un moderator de televiziune de acum 11 ani, iar sâmbătă a declarat hotărât că nu se va retrage din cursa pentru președinția SUA. „Nu voi renunța niciodată, nicicând” și „sunt zero șanse să abandonez”, a declarat el pentru Wall Street Journal.

 Au urmat, așa cum era de așteptat, critici dure din tabăra democrată, a adversarei în campania pentru Casa Albă, Hillary Clinton.

S-au adăugat însă reproșuri, delimitări și retrageri ale sprijinului pentru candidatul propriului lor partid din partea unor republicani, printre care chiar guvernatorul statului Indiana, Mike Pence, care ar urma să fie vicepreședinte dacă Trump este ales președinte

 

S-au adăugat însă reproșuri, delimitări și retrageri ale sprijinului pentru candidatul propriului lor partid din partea unor republicani, printre care chiar guvernatorul statului Indiana, Mike Pence, care ar urma să fie vicepreședinte dacă Trump este ales președinte. Pe lista republicanilor care l-au criticat pe Trump s-au adăugat, după președintele partidului, Reince Priebus, numele senatorului John McCain, și el candidat la președinție, în 2008, și ale rivalilor lui Trump din alegerile primare de anul acesta, Carly Fiorina, Ben Carson and John Kasich.

 În total, 25 de membri republicani ai Congresului SUA — 11 senatori și 14 congresmani — fie i-au cerut lui Donald Trump să renunțe la candidatură, fie și-au retras sprijinul pentru el.

 

 arnoldActorul Arnold Schwarzenegger, fost guvernator republican al statului California, care a intrat în politică venind din industria divertismentului, ca și Trump, a declarat că nu-l va vota. „Pentru prima dată de când am devenit cetățean (american ) în 1983, nu voi vota cu candidatul republican la președinție”.(Twitter ,Agerpres, dailymail.co.uk)

Turcia: Membrele Fancy Women Bike Ride s-au plimbat separat din cauza pandemiei COVID-19

Fancy Women Bike Ride, care a fost organizat din 2013 pentru a încuraja mersul cu bicicletele, a fost sărbătorită anul acesta prin ...

Jurnalist turc, autoexilat în Suedia a fost atacat:” Au început să mă lovească cu pumnii în față și în cap ”

Un jurnalist turc a fost atacat, ieri, lângă casa sa din Suedia, urmând să fie internat cu răni grave,

Constanța: S-a dat startul la votul pentru alegerile locale. Cursa strânsă între Făgădău și Chițac

Duminică dimineață s-a dat startul la votul pentru alegerea primarului și a consilierului local din România. În Constanța, 17...

Faimoasa pisică Gli din Hagia Sophia a intrat în izolare și primește tratament

Faimoasa pisică Gli, care locuiește în Haghia Sophia a fost pusă în izolare și primește tratament după ce s-a îmbolnăvit.

Val de arestări în Turcia: Țintele sunt kurzii, guleniştii și utilizatorii rețelelor de social media

161 de persoane au fost reținute, pe 25 septembrie, ca partea a activităților de represiune realizate de autoritățile turce și care au drept țintă kurzii, simpatizanții clericului Fethullah Gulen și utilizatorii rețelelor de socializare.

Constanța: PSD a pierdut după 20 de ani de conducere. Cine a câștigat primăria cu un avans de doar 4.000 de voturi

Vergil Chiţac este câştigător al Primăriei Constanţa cu doar 4.000 de voturi distanță de contracandidatul Stelian Ion de la USR PLUS, conform datelor provizorii transmise de BEC după numărarea a 94,48% din voturile.

Istanbul: Tânăr reținut pentru contrabandă cu maimuțe

Un tânăr influencer, în vârstă de 24 de ani, a fost reținut pentru contrabandă cu maimuțe.

Turcia avertizată să elimine hidroxiclorochina din tratamentul COVID-19

Oamenii de știință din Turcia au cerut Ministerului Sănătății să elimine imediat hidroxiclorochina din planurile de tratament COVID-19, după ce Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a renunțat la el în iunie pe motiv că „face mai mult rău decât bine”,