luni, decembrie 28, 2020

Turnură istorică în desfăşurarea campaniei electoale americane

Campania electorală din SUA: „Destul!”, îi transmite Condoleezza Rice lui Donald Trump

„Destul! Donald Trump nu ar trebui să fie președinte. Ar trebui să se retragă. Ca republicană, sper să sprijin pe cineva care are demnitatea și statura pentru cea mai înaltă funcție în cea mai mare democrație din lume”, a declarat sâmbătă Condoleezza Rice, fostă secretar de stat sub președinția lui George W. Bush.

Comunicatul ei de sâmbătă, citat de DPA, se înscrie într-o serie de apeluri similare din partea unor personalități din Partidul Republican, după ce candidatul partidului, Donald Trump, a fost nevoit să-și ceară scuze pentru comentarii și afirmații vulgare despre femei, înregistrate în 2005 și publicate vineri de Washington Post.

În urma incidentului, Trump a formulat vineri o scuză în stilul caracteristic, adăugând că Bill Clinton i-a spus pe terenul de golf lucruri mult mai rele decât remarcile lui către un moderator de televiziune de acum 11 ani, iar sâmbătă a declarat hotărât că nu se va retrage din cursa pentru președinția SUA. „Nu voi renunța niciodată, nicicând” și „sunt zero șanse să abandonez”, a declarat el pentru Wall Street Journal.

 Au urmat, așa cum era de așteptat, critici dure din tabăra democrată, a adversarei în campania pentru Casa Albă, Hillary Clinton.

S-au adăugat însă reproșuri, delimitări și retrageri ale sprijinului pentru candidatul propriului lor partid din partea unor republicani, printre care chiar guvernatorul statului Indiana, Mike Pence, care ar urma să fie vicepreședinte dacă Trump este ales președinte

 

S-au adăugat însă reproșuri, delimitări și retrageri ale sprijinului pentru candidatul propriului lor partid din partea unor republicani, printre care chiar guvernatorul statului Indiana, Mike Pence, care ar urma să fie vicepreședinte dacă Trump este ales președinte. Pe lista republicanilor care l-au criticat pe Trump s-au adăugat, după președintele partidului, Reince Priebus, numele senatorului John McCain, și el candidat la președinție, în 2008, și ale rivalilor lui Trump din alegerile primare de anul acesta, Carly Fiorina, Ben Carson and John Kasich.

 În total, 25 de membri republicani ai Congresului SUA — 11 senatori și 14 congresmani — fie i-au cerut lui Donald Trump să renunțe la candidatură, fie și-au retras sprijinul pentru el.

 

 arnoldActorul Arnold Schwarzenegger, fost guvernator republican al statului California, care a intrat în politică venind din industria divertismentului, ca și Trump, a declarat că nu-l va vota. „Pentru prima dată de când am devenit cetățean (american ) în 1983, nu voi vota cu candidatul republican la președinție”.(Twitter ,Agerpres, dailymail.co.uk)

Turcia va primi 3 milioane de doze de vaccin săptămâna aceasta

Turcia va primi primul lot de 3 milioane de doze de vaccin contra COVID-19 săptămâna aceasta.

Turcia: 70% din tinerii kurzi se simt discriminați

Șaptezeci la sută dintre tinerii kurzi din Turcia se confruntă cu discriminare în viața cotidiană, potrivit cercetărilor realizate de Rawest Research Center, citat de Stockholm Center for Freedome.

Turcia: Bebeluș aruncat la gunoi a murit

După ce a născut, femeia a lăsat copilul născut în toaleta casei lor să moară aruncându-l, apoi într-un container de gunoi.

Protest pe Twitter împotriva hărțuirii sexuale și perchezițiilor ilegale:” Bebelușii căutați în scutece”

Utilizatorii de Twitter din Turcia au protestat împotriva hărțuirea sexuală a femeilor și perchezițiile ilegale, după ce un activist faimos a pornit o campanie, relatează Turkish Minutes.

96 de deces din cauza consumului de alcoolui contrafăcut

96 de persoane din Turcia au murit otrăviți cu alcool etilic din octombrie, conform Ahval.News

Turcia a găzduit peste 14 milioane de vizitatori străini în 2020

Ministerul Turciei pentru Cultură și Turism a făcut publice, vineri, datele din 2020 care arată că Turcia a găzduit 14.486.632 de vizitatori străini, conform Shafaq.com

Erdogan vrea legături mai bune cu Israelul:”Politica Palestinei este linia noastră roșie.”

Președintele Tayyip Erdogan a vorbit cu reporterii, după rugăciunea de vineri, despre evenimentele din Israel. De asemenea, a criticat apropierile recente intermediate de SUA între Israel și patru țări musulmane.

CEDO cere eliberarea urgentă a fostului președinte pro-kurd, Demirtaș

Curtea Europeană a Drepturilor Omului a ordonat eliberare imediată a fostului președinte al Partidului Democrat al Popoarelor (HDP) pro-kurde, Selahattin Demirtaș, conform presei internaționale.