marți, noiembrie 24, 2020

Turcia : Abuzuri şi aberaţii în „starea de urgenţă” prelungită.

Guvernatorului unei regiuni a  Anatoliei Centrale a pus lacătul pe baruri, cazinouri și cluburi de noapte

2016092823093019_2c061129205c4425f2d2876be74d72e8Guvernatorului provinciei Yozgat, aflată în zona Anatolianei Centrale, a trimis o circulară miercuri, prin care anunță închiderea tututror barurilor, cazinourilor, cluburilor de noapte, magazinelor, restaurantelor și altor locuri de divertisment, care vând băuturi alcoolice  sau băuturi  care conțin alcool.

Ele vor rămâne  închise până când starea de urgență  se va încheia.Decizia oficiului se bazează pe un incident recent ce a avut loc în districtul Sarıkaya, din Yozgat, în care o persoană a fost ucisă într-o conflict iscat în urma consumului de alcool. Starea de urgență yozgat-1care a fost instaurată în Turcia pe 20 iulie ca urmare a tentativei de lovitură din 15 iulie, a oferit dreptul oficiilor guvernatorilor de a impune măsuri de securitate în provincii. Guvernatorul Yozgat a declarat ca, ‚Eu vroiam de mult timp acest lucru, dar nu puteam. Cu ocazie de starii urgenţă am reuşit, bine am facut.’’

 

Constănțean dispărut de 8 luni. Soția turcoaică din Istanbul face un apel disperat

O turcoaică din Istanbul face un apel disperat pentru a-și găsi soțul român, despre care nu a mai auzit nimic de 8 luni, după ce s-a întors în România, relatează Romanya Haber.

Musulmanii dezbat despre Islamul european: “Agresorii au venit din mijlocul nostru ”

După atacurile teroriste consecutive în Franța și Austria, islamul și musulmanii au devenit din nou un punct de dezbatere. În timp ce opinia dominantă în țările islamice este adesea că atacurile sunt o reacție la ceea ce au făcut țările occidentale în Orientul Mijlociu, unii musulmani au exprimat opinii diferite care au început să obțină sprijin, în special în Europa.

COVID-19: Turcia închide școlile și introduce carantina de seară la nivel național

Turcia a închis școlile și a introdus carantină la nivel național de la ora 20:00 până la 10 dimineața, conform declarațiilor președintelui Recep Tayyip Erdoğan.

Membru al Consiliului Suprem din Turcia a demisionat

Președintele Consiliului Suprem din Turcia a anunțat că a demisionat într-o postare pe contul său de Twitter, pe 24 noiembrie.

Turcia: Tânără paralizată condamnată la 6 ani închisoare pentru terorism

O tânără a fost condamnată la șase ani, trei luni de închisoare pentru presupusa apartenență la o organizație teroristă, în ciuda faptului are mâinile și picioarelor paralizate de la naștere.

Turcia: Peste 4 milioane de tineri nu au acces la educație

Peste patru milioane de tineri nu au acces la educația în Turcia, după ce guvernul turc a decis închiderea școlile până la sfârșitul anului, a declarat Feray Aytekin Aydoğan, președintele sindicatului turc Eğitim-Sen, citat de Duvar English.

COVID-19: Turcia trece printr-o perioadă de „contagiune în masă”

Ministrul Sănătății, Fahrettin Koca, a declarat, pe 18 noiembrie, că Turcia trece acum printr-o perioadă de „contagiune în masă”

Turcia: 49 de deținuți au murit. 1.600 de deținuți bolnavi sunt încă după gratii

49 de prizonieri au murit în spatele gratiilor de la începutul anului, conform cifrelor Comisiei Asistenței pentru Drepturile Omului (İHD), relatează Duvar...