22.1 C
București
sâmbătă, septembrie 19, 2020

Turcia : Abuzuri şi aberaţii în „starea de urgenţă” prelungită.

Guvernatorului unei regiuni a  Anatoliei Centrale a pus lacătul pe baruri, cazinouri și cluburi de noapte

2016092823093019_2c061129205c4425f2d2876be74d72e8Guvernatorului provinciei Yozgat, aflată în zona Anatolianei Centrale, a trimis o circulară miercuri, prin care anunță închiderea tututror barurilor, cazinourilor, cluburilor de noapte, magazinelor, restaurantelor și altor locuri de divertisment, care vând băuturi alcoolice  sau băuturi  care conțin alcool.

Ele vor rămâne  închise până când starea de urgență  se va încheia.Decizia oficiului se bazează pe un incident recent ce a avut loc în districtul Sarıkaya, din Yozgat, în care o persoană a fost ucisă într-o conflict iscat în urma consumului de alcool. Starea de urgență yozgat-1care a fost instaurată în Turcia pe 20 iulie ca urmare a tentativei de lovitură din 15 iulie, a oferit dreptul oficiilor guvernatorilor de a impune măsuri de securitate în provincii. Guvernatorul Yozgat a declarat ca, ‚Eu vroiam de mult timp acest lucru, dar nu puteam. Cu ocazie de starii urgenţă am reuşit, bine am facut.’’

 

Ankara: Mandat de arestare pentru 60 de avocați sunt acuzații de terorism

Procuratura șefă din Ankara a emis, vineri, mandate de arestare pentru 60 de avocați acuzați de terorism, relatează Turkish Minutes.

Turcia:Orele de lucru prin rotație, după ce numărul de infectați au depășit 1.700 de cazuri pe zi

Prefectul Istanbul a declarat, luni, că oficialii i-au în calcul planurile de rotație a programului de lucru pentru angajații din sectorul public și privat, după ce cazurile COVID-19 au depășit 1.700.

Constanța: Cum s-au deschis școlile în timpul pandemiei COVID-19

Însă, anul acesta, în prima zi de școală în instituțiile de învățământ din Constanța avut curțile pustii, dar pregătită cu semne care marchează distanțarea socială, bannere care anunță obligativitatea purtării de mască, dezinfectante, și tot ce este necesar pentru protecția elevilor.

Istanbul: Compania de metrou a crescut numărul de șoferi care sunt femei

Metroul din Istanbul a angajat 88 de șoferi de sex feminin, crescând numărul de 11 la 99. Noile șoferițe și-au primit legitimațiile după finalizarea pregătirii, la o ceremonie la care a participat, joi, primarul din Istanbul, Ekrem Imamoğlu.

100 de muzicieni s-au sinucis în timpul pandemiei în Turcia

Aproape 100 de muzicieni s-au sinucis de la începutul pandemiei COVID-19 în Turcia, potrivit datelor Uniunii Muzicienilor și Interpreților (Müzik-Sen), a declarat pe 15 septembrie, principalul adjunct al opoziției Gamze Tașcıer.

Turcia testează prima mașină zburătoare autohtonă „Cezeri”

Prima mașină zburătoare din Turcia, numită Cezeri, a fost trecut cu succes primule teste din Istanbul, a declarat producătorul, pe 15 septembrie.

Turcia: Profesor condamnat, ținut în cătușe la înmormântarea fiicei sale

Un profesor închis pentru presupusă apartenență la o organizație teroristă a fost ținut în cătușe, sâmbătă, la înmormântarea fiicei sale de doar 21 de ani, relatează Stockholm Center for Freedome.

Istanbul: Hotel de lux va fi vândut după ce proprietarul nu și-a plătit datoriile

Les Ottomans, un hotel de lux din Istanbul, de tip boutique, în Bosfor, va fi vândut săptămâna aceasta după ce proprietarul nu a reușit să se răscumpere împrumuturile către o bancă.