joi, martie 23, 2023

Turcii cheltuiesc 100 de milioane de euro anulat pentru viza Schengen

Cetăţenii turci cheltuiesc aproximativ 100 de milioane de euro anual pentru a obţine vize Schengen, conform Ahval News.

Experții din Turcia susțin că s-a înregistrat o creștere a cererilor, ale căror programări durează până la trei luni, perturbând planurile de călătorie și provocând dificultăți pentru mii de studenți și oameni de afaceri.

„Solicitările de viză au crescut foarte mult, deoarece toată lumea vrea acum să plece în străinătate, fie că sunt șomeri, calificați sau needucați”, susțin specialiștiilor pentru Hürriyet.

În timp ce durata procesului depinde de țară, o programare poate fi făcută după două sau trei luni, potrivit șefului Fundației pentru Dezvoltare Economică (İKV), Ayhan Zeytinoğlu.

Taxa nerambursabilă pentru cererea de viză pentru țările europene variază în medie între 120-125 de euro și între 130-1.105 dolari pentru Regatul Unit. Taxa pentru Statele Unite este de aproximativ 200 dolari.

Refuzul vizelor Schengen

Refuzurile vizelor Schengen ale cetățenilor turci au crescut la 12,7% în 2020, în creștere de la 4% în 2014, potrivit unui raport al lui Ziya Altunyaldız, deputat al Partidului Justiție și Dezvoltare (AKP).

„Chiar și vizele de tranzit s-au transformat într-o problemă, deoarece poate dura câteva luni înainte ca o viză să fie acordată pentru a merge pe un alt continent prin Europa”, a declarat principalul deputat al Partidului Popular Republican (CHP), Utku Çakırözer.

Deputatul susține că Ministerul de Externe al Turciei, care rămâne indiferent la problemele menționate, ar trebui să intervină.

Peste 70 la sută din populația Turciei cu vârsta cuprinsă între 18 și 25 de ani a spus că ar prefera să locuiască în străinătate dacă li s-ar oferi ocazia, potrivit unui sondaj al fundației politice germane Konrad-Adenauer-Stiftung (KAS), publicat în februarie.

Turcia se confruntă cu o criză economică, forțând cetățenii să se lupte pentru a-și satisface nevoile de bază, mai ales că cea mai mare rată a inflației din țară a înregistrat un nivel maxim din ultimii 24 de ani, iar lira a pierdut peste 50% din valoare de anul trecut.

Faimosul fotbalist, Mesut Özil se retrage din sport. Presa speculează că va fi parlament în partidul lui Erdogan

Fotbalistul turco-german, Mesut Özil și-a anunțat, miercuri, retragerea la vârsta de 34 de ani, iar presa turcă speculează cu privire la posibila sa numire în parlament din partea partidului lui Erdogan.

Turcia: Autoritățile au tăiat salariile medicii din zonele afectata de cutremur pe motiv că au mai puțini pacienți

Ministerul Sănătății din Turcia a redus salariile medicilor de familie care lucrează în zona cutremurului din cauza scăderii numărului oficial de pacienți...

47 de persoane au reținute după ce au oferit ajutor victimelor represiunii guvernului turc

În cadrul unei anchete declanșate de Procuratura Generală din İzmir, poliția a percheziționat casele a 57 de suspecți și a reținut 47 dintre aceștia, confiscându-le economiile, bijuterii, telefoane mobile și computere.

Kılıçdaroğlu, discurs către popor din bucătăria lui, cu Mărțisor legat la mână: „ Învingerea lui Erdoğan este cea mai ușoară parte”

Candidatul la președinție al Alianței Națiunilor și liderul Partidului Popular Republican (CHP), Kemal Kılıçdaroğlu, a spus, pe 20 martie, că opoziția este unită nu numai pentru a-l învinge pe președintele Erdogan, ci mai ales pentru a reconstrui țara.

Jurnaliștii din Grecia dau în judecată Turcia! Echipamentul le-a fost distrus în timp ce raportau despre cutremure

Jurnaliștii vor lua măsuri legale nu numai pentru a solicita despăgubiri pentru echipamentul lor distrus, ci și pentru că au fost împiedicați să-și facă treaba.

Președintele Finlandei în vizita în zonele afectate de cutremur din Turcia

Președintele Finlandei a vizitat ieri și Oficiul Națiunilor Unite pentru Coordonarea Afacerilor Umanitare (OCHA), unde este prezentă și echipa de salvare din Finlanda.

Lista celor mai fericite țări din lume. Turcia în top 106 din 150

Turcia, care era pe locul 112 în 2022, a ajuns pe locul 106 în acest 2023.

Newroz, sărbătoarea Primăverii. 224 de persoane arestate după ce au participat la eveniment în Istanbul

Aproximativ 224 de persoane au fost reținute în timpul evenimentului de la Istanbul pe motiv că „încercă să aducă bannere ilegale și strigă sloganuri ilegale”, potrivit Biroului guvernatorului din Istanbul.