miercuri, decembrie 7, 2022

Libertatea presei din Turcia: Autoritățile interzic reclamele pentru ziarul Evrensel

Autoritățile turce au anulat definitiv licența cotidianului Evrensel, de a publica reclame, o sursă semnificativă de venituri pentru ziare, conform Turkish Minutes.

Agenția de Publicitate de Presă a Turciei (BİK), organismul de stat responsabil cu reglementarea reclamelor finanțate din fonduri publice în mass-media care a impus interdicția, a declarat într-o notificare trimisă către Evrensel că decizia a fost făcută după ce cititorii au cumpărat mai mult de un ziar în unele provincii.

Din septembrie 2019, Evrensel a primit interdicție să publice anunțuri în conformitate cu o altă decizie a CCR, tot pe motiv că a fost vândut în vrac.

Fatih Polat, redactor-șef la Evrensel, a spus că decizia lui BİK a fost „o operațiune politică menită să ne reducă la tăcere”.

Sindicatul Muncitorilor din Radiodifuziune și Tipografi (DİSK BASIN-İŞ) a condamnat de asemenea decizia agenției, spunând într-un tweet că BİK este „un instrument de control economic pentru presă” și un „club” al guvernului Partidului Justiției și Dezvoltarii (AKP). , cerând închiderea acestuia.

La începutul lunii august, Curtea Constituțională a Turciei a decis că interdicțiile de publicitate impuse lui BirGün, Sözcü, Cumhuriyet și Evrensel, toate ziarele critice la adresa partidului lui Erdogan, din cauza știrilor pe care le-au publicat, le-au încălcat drepturile la libertatea de exprimare și libertatea presa.

Potrivit Reporters Without Borders (RSF), 90 la sută din mass-media națională din Turcia, care s-a clasat pe locul 149 dintre 180 de țări în Indexul mondial al libertății presei din 2022 al RSF, este deținută de oameni de afaceri pro-guvernamentali și urmează linia oficială.

Erdogan semnalează un posibil război în Siria. Moscova:„ Facem apel la toate părțile să se abțină.”

Pe fondul crizei economice și a alegerilor care urmează în vara anul 2023, Erdogan se concertează pe un posibil război în Siria.

Fără scăpare! Grecia respinge victimele represiunii lui Erdogan. Turcia le arestează

Solicitanții de azil au fost reținuți imediat de soldații turci, care au arestat patru dintre ei pentru că au intrat într-o zonă militară interzisă și au eliberat în mod inexplicabil unul.

Istanbul: Armenii au mers la urne. Primele alegeri după nouă ani

Alegerile au avut loc pe 16, 20 noiembrie și, de asemenea, în această duminică, 4 decembrie. Peste 3.600 de persoane au votat la alegerile pentru consiliile fundației lor pentru școli, spitale și biserici.

Un polițist din cadrul Ambasadei Turciei la Atena a creat o rețea de supraveghere în Grecia

Un polițist turc, angajat în cadrul Ambasadei Turciei din Atena a înființat o rețea de supraveghere în Grecia. Scopul era de a...

VIDEO: Istanbul. Un tramvai și un autobuz s-au ciocnit: 33 persoane rănite ușor și 4 persoane rănite grav

Accidentul a avut loc, luni, în jurul orei 09:15, în Alibeyköy. Conform informațiilor obținute, autobuzul IETT cu placa TP 7116, cu pasageri a trecut prin fața tramvaiului.

Cupa Mondială:Scandal în Turcia după ce numele faimosului fotbalist, Hakan Șukur a fost pronunțat în timpul unui meci 

Alper Bakırcıgil, în timp ce explica golul marcat în meciul Canada-Maroc transmis pe TRT, crainicul a amintind că cel mai devreme gol marcat în istoria Cupei Mondiale i-a aparținut lui Hakan Şükür.

Turcia: Apel de urgențe pentru a închide o mină de aur din estul Turciei

Organizațiile profesionale din Turcia s-au opus împotriva raportului de evaluare a impactului asupra mediului pentru creșterea capacității în mina de aur din İliç.

VIDEO. Un microbuz s-a răsturnat în Istanbul: 9 români au fost răniți

Un microbuz s-a răstunat în Istanbul, după ce șoferul a pierdut controlul din cauza vremii ploioase, confom presei turcești.