marți, iulie 16, 2024

Turcia:Prețurile caselor au crescut cu 189 la sută într-un an

Prețurile caselor din Turcia au crescut cu 189 la sută într-un an, potrivit datelor publicate de Banca Centrală, citat de Gazete Duvar.

Prețurile locuințelor în septembrie au crescut cu o medie de 189,2% în Turcia față de septembrie 2021, în timp ce în Istanbul au fost de 212,1%.

Indicele prețurilor proprietăților rezidențiale (RPPI) a crescut cu 189,2% în septembrie față de anul precedent. RPPI a înregistrat o creștere de 4,9 la sută pe o bază lunară, potrivit datelor.

15.863 de lire/metru pătrat

Prețul unitar al unei locuințe a fost în medie de 15.863,3 lire turcești/metru pătrat în septembrie.

În Istanbul, cel mai populat oraș al țării, prețurile locuințelor au crescut cu 212,1% față de anul trecut.

Creșterea prețurilor proprietăților rezidențiale în capitala Ankara a fost de 196%, în timp ce în İzmir, al treilea oraș ca mărime al Turciei, prețurile au crescut cu 185,8% față de anul trecut.

În octombrie, Institutul de Statistică din Turcia (TUIK) a raportat o rată anuală a inflației de 85,51 la sută, cea mai mare din 1998, în timp ce grupul independent de inflație ENAG a estimat această cifră la 185,34 la sută.

China va deschide o fabrică de mașini electrice în Turcia

Acordul a fost semnat la Istanbul de CEO-ul BYD, Wang Chuanfu, și de Ministrul turc al Industriei și Tehnologiei, Fatih Kaçır, în timpul unei ceremonii la care a participat președintele turc, Recep Tayyip Erdoğan.

Erdogan la summitul NATO: Turcia vrea să fie membră a Organizației de Cooperare de la Shanghai, condusă de China

Președintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a declarat la summitul NATO, de la Washington, care marchează cea de-a 75-a aniversare de la înființarea Alianței, că vrea să se aliaza cu China.

Apel către ONU. Tortura este o problemă sistematică în Turcia

Cea de-a 80-a sesiune a CAT, programată în perioada 8 iulie - 26 iulie 2024, la Geneva, va aborda conformitatea diferitelor state părți cu Convenția împotriva torturii, examinând rapoarte din țări precum Turcia, Ecuador, Republica Coreea și Côte d' fildeș.

Fraudă ca în filme în Istanbul comisă de doi cetățeni britanici de origine română

Un agent imobiliar care dorea să vândă o casă de lux în valoare de 140 de milioane de lire în cartierul Levent, din Istanbul, a fost fraudat cu 14 milioane de lire de către doi cetăţeni britanici de origine română.

CEDO: Alte 1.000 de cereri privind condamnările pentru utilizarea unei aplicații de pe telefon

În urma unei hotărâri de referință din septembrie 2023 care a constatat că utilizarea aplicației ByLock nu este constituie o probă de încredere sau o infracțiune, CEDO a trimis al treilea lot de 1.000 de cereri.