miercuri, martie 22, 2023

Turcia:Prețurile caselor au crescut cu 189 la sută într-un an

Prețurile caselor din Turcia au crescut cu 189 la sută într-un an, potrivit datelor publicate de Banca Centrală, citat de Gazete Duvar.

Prețurile locuințelor în septembrie au crescut cu o medie de 189,2% în Turcia față de septembrie 2021, în timp ce în Istanbul au fost de 212,1%.

Indicele prețurilor proprietăților rezidențiale (RPPI) a crescut cu 189,2% în septembrie față de anul precedent. RPPI a înregistrat o creștere de 4,9 la sută pe o bază lunară, potrivit datelor.

15.863 de lire/metru pătrat

Prețul unitar al unei locuințe a fost în medie de 15.863,3 lire turcești/metru pătrat în septembrie.

În Istanbul, cel mai populat oraș al țării, prețurile locuințelor au crescut cu 212,1% față de anul trecut.

Creșterea prețurilor proprietăților rezidențiale în capitala Ankara a fost de 196%, în timp ce în İzmir, al treilea oraș ca mărime al Turciei, prețurile au crescut cu 185,8% față de anul trecut.

În octombrie, Institutul de Statistică din Turcia (TUIK) a raportat o rată anuală a inflației de 85,51 la sută, cea mai mare din 1998, în timp ce grupul independent de inflație ENAG a estimat această cifră la 185,34 la sută.

Lista celor mai fericite țări din lume. Turcia în top 106 din 150

Turcia, care era pe locul 112 în 2022, a ajuns pe locul 106 în acest 2023.

Veste mult așteptată de turci! Prețul la carburant scade sub 20 de lire

Turcii, care au fost afectați de fluctuația prețurilor la carburanți pe fondul evenimentelor internaționale, se vor bucura de motorină mai ieftină, conform...

Turcia: Autoritățile au tăiat salariile medicii din zonele afectata de cutremur pe motiv că au mai puțini pacienți

Ministerul Sănătății din Turcia a redus salariile medicilor de familie care lucrează în zona cutremurului din cauza scăderii numărului oficial de pacienți...

Kılıçdaroğlu, discurs către popor din bucătăria lui, cu Mărțisor legat la mână: „ Învingerea lui Erdoğan este cea mai ușoară parte”

Candidatul la președinție al Alianței Națiunilor și liderul Partidului Popular Republican (CHP), Kemal Kılıçdaroğlu, a spus, pe 20 martie, că opoziția este unită nu numai pentru a-l învinge pe președintele Erdogan, ci mai ales pentru a reconstrui țara.

Președintele Finlandei în vizita în zonele afectate de cutremur din Turcia

Președintele Finlandei a vizitat ieri și Oficiul Națiunilor Unite pentru Coordonarea Afacerilor Umanitare (OCHA), unde este prezentă și echipa de salvare din Finlanda.

Turcia: Cel puțin 15 persoane au murit în urma inundațiilor

Cel puțin 15 persoane au murit în urma inundațiilor din provinciile din sud-estul Turciei: Adıyaman și Şanlıurfa, conform Gazete Duvar.

Newroz, sărbătoarea Primăverii. 224 de persoane arestate după ce au participat la eveniment în Istanbul

Aproximativ 224 de persoane au fost reținute în timpul evenimentului de la Istanbul pe motiv că „încercă să aducă bannere ilegale și strigă sloganuri ilegale”, potrivit Biroului guvernatorului din Istanbul.

Jurnaliștii din Grecia dau în judecată Turcia! Echipamentul le-a fost distrus în timp ce raportau despre cutremure

Jurnaliștii vor lua măsuri legale nu numai pentru a solicita despăgubiri pentru echipamentul lor distrus, ci și pentru că au fost împiedicați să-și facă treaba.