joi, februarie 29, 2024

Turcia:Prețurile caselor au crescut cu 189 la sută într-un an

Prețurile caselor din Turcia au crescut cu 189 la sută într-un an, potrivit datelor publicate de Banca Centrală, citat de Gazete Duvar.

Prețurile locuințelor în septembrie au crescut cu o medie de 189,2% în Turcia față de septembrie 2021, în timp ce în Istanbul au fost de 212,1%.

Indicele prețurilor proprietăților rezidențiale (RPPI) a crescut cu 189,2% în septembrie față de anul precedent. RPPI a înregistrat o creștere de 4,9 la sută pe o bază lunară, potrivit datelor.

15.863 de lire/metru pătrat

Prețul unitar al unei locuințe a fost în medie de 15.863,3 lire turcești/metru pătrat în septembrie.

În Istanbul, cel mai populat oraș al țării, prețurile locuințelor au crescut cu 212,1% față de anul trecut.

Creșterea prețurilor proprietăților rezidențiale în capitala Ankara a fost de 196%, în timp ce în İzmir, al treilea oraș ca mărime al Turciei, prețurile au crescut cu 185,8% față de anul trecut.

În octombrie, Institutul de Statistică din Turcia (TUIK) a raportat o rată anuală a inflației de 85,51 la sută, cea mai mare din 1998, în timp ce grupul independent de inflație ENAG a estimat această cifră la 185,34 la sută.

SUA vizează 16 entități comerciale din Turcia pentru că ar fi ajutat Rusia

Firmele turcești menționate în lista întocmită de Departamentul Comerț au fost incluse în trei categorii diferite, în funcție de activitățile lor.

Un jurnalist riscă 10 ani de închisoare pentru insultarea lui Erdogan

Insultarea președintelui este o crimă în Turcia, conform controversatului articol 299 din Codul penal turc (TCK). Cine îl jignește pe președinte riscă până la patru ani de închisoare, pedeapsă care poate fi majorată dacă infracțiunea a fost comisă prin intermediul mass-media.

Caz tragic! O tânără profesoară a murit de cancer, după ce a fost închisă după gratii

Conform rapoartelor medicale, livrarea rezultatelor testelor ei a fost amânată de închisoare din İzmir cu șase luni, timp în care tumora a crescut agresiv.

52 de candidați pentru primăria Istanbulului la alegerile din martie 2024

Taylan Yıldız, care a fost membru al Consiliului Municipal din Istanbul între 2019 și 2023 din Partidul İYİ, va candida independent.