miercuri, noiembrie 30, 2022

Turcia:Prețurile caselor au crescut cu 189 la sută într-un an

Prețurile caselor din Turcia au crescut cu 189 la sută într-un an, potrivit datelor publicate de Banca Centrală, citat de Gazete Duvar.

Prețurile locuințelor în septembrie au crescut cu o medie de 189,2% în Turcia față de septembrie 2021, în timp ce în Istanbul au fost de 212,1%.

Indicele prețurilor proprietăților rezidențiale (RPPI) a crescut cu 189,2% în septembrie față de anul precedent. RPPI a înregistrat o creștere de 4,9 la sută pe o bază lunară, potrivit datelor.

15.863 de lire/metru pătrat

Prețul unitar al unei locuințe a fost în medie de 15.863,3 lire turcești/metru pătrat în septembrie.

În Istanbul, cel mai populat oraș al țării, prețurile locuințelor au crescut cu 212,1% față de anul trecut.

Creșterea prețurilor proprietăților rezidențiale în capitala Ankara a fost de 196%, în timp ce în İzmir, al treilea oraș ca mărime al Turciei, prețurile au crescut cu 185,8% față de anul trecut.

În octombrie, Institutul de Statistică din Turcia (TUIK) a raportat o rată anuală a inflației de 85,51 la sută, cea mai mare din 1998, în timp ce grupul independent de inflație ENAG a estimat această cifră la 185,34 la sută.

Turcia: Numărul turiștilor a ajuns la 45 de milioane în 10 luni. Nemții pe primul loc

În aceeași perioadă a anului 2021, 2,75 milioane de turişti germani au venit în Turcia. În 2020, această cifră a fost de puțin peste 1 milion.

O turcoaică, primul academician, care predă istoria Imperiul Otoman la Vatican

Aksoy, care a lucrat mult timp în arhivele Vaticanului, a fost ales să predea un curs despre relațiile dintre papalitate și Imperiul Otoman în istoria Orientului apropiat la Institutul Pontifical Oriental.

Istanbul: Cum se menține cultura străveche a cafelei în lumea modernă

Există locuri mai proaste pentru o cafea de dimineață decât la unchiul Mustafa Jean. Stând pe unul dintre scaunele din curtea liniştită de lângă bulevardul Istiklal, îmi dau seama că nu sunt singurul care crede asta: o pisică de stradă şi-a găsit şi ea un loc propriu, ghemuită pe o pernă lângă mine raze. Un zgomot liniștit de cești vine din bucătăria mică din colț.

Criza economică din Turcia: Anvelope de iarnă au început să fie date în chirie

Serdar Pektaş, care lucrează de 10 ani ca producător de anvelope pentru autovehicule în districtul Kadirli, din Osmaniye, a decis să continue serviciul de închiriere a anvelopelor de iarnă pe care l-a început anul trecut.

Una dintre cele mai bune călătorii din lume pentru 2023: Istanbul-Sofia Express

Trenul de noapte din Turcia către Bulgaria a început să funcționeze din nou în acest an și a fost votat de Lonely...

Erdogan semnalează un posibil război în Siria. Moscova:„ Facem apel la toate părțile să se abțină.”

Pe fondul crizei economice și a alegerilor care urmează în vara anul 2023, Erdogan se concertează pe un posibil război în Siria.

Demirtaș despre explozia din Istanbul: „Focalizați-vă pe fapte ascunse, nu pe este arătat”

În articolul său intitulat „Doar întreb”, Demirtaș a amintit că 52 de kilograme de explozibili au fost găsite într-o mașină de poliție în provincia estică, Yüksekova în martie și a examinat declarațiile ministrului de interne, Süleyman Soylu.