miercuri, aprilie 24, 2024

Turcia:Prețurile caselor au crescut cu 189 la sută într-un an

Prețurile caselor din Turcia au crescut cu 189 la sută într-un an, potrivit datelor publicate de Banca Centrală, citat de Gazete Duvar.

Prețurile locuințelor în septembrie au crescut cu o medie de 189,2% în Turcia față de septembrie 2021, în timp ce în Istanbul au fost de 212,1%.

Indicele prețurilor proprietăților rezidențiale (RPPI) a crescut cu 189,2% în septembrie față de anul precedent. RPPI a înregistrat o creștere de 4,9 la sută pe o bază lunară, potrivit datelor.

15.863 de lire/metru pătrat

Prețul unitar al unei locuințe a fost în medie de 15.863,3 lire turcești/metru pătrat în septembrie.

În Istanbul, cel mai populat oraș al țării, prețurile locuințelor au crescut cu 212,1% față de anul trecut.

Creșterea prețurilor proprietăților rezidențiale în capitala Ankara a fost de 196%, în timp ce în İzmir, al treilea oraș ca mărime al Turciei, prețurile au crescut cu 185,8% față de anul trecut.

În octombrie, Institutul de Statistică din Turcia (TUIK) a raportat o rată anuală a inflației de 85,51 la sută, cea mai mare din 1998, în timp ce grupul independent de inflație ENAG a estimat această cifră la 185,34 la sută.

Rata inflației la nivel mondial. Turcia, pe locul patru, imediat după Argentina, Siria și Liban 

Turcia a devenit țara cu a patra cea mai mare rată anuală a inflației de consum din lume, înregistrând 68,5%, conform Bianet.org

Președintele Germaniei în vizită în Turcia. Prima întâlnire cu primarul Istanbulului, apoi cu Erdogan

Președintele Frank-Walter Steinmeier va călătorii în Republica Turcia în perioada 22-24 aprilie 2024, cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice între cele două țări.

Turcia: 24 de studenți internați după ce au consumat mâncarea de la cantina școlii

În ultimele luni, focarele de intoxicație alimentară au tulburat instituțiile de învățământ din întreaga țară, ducând la sute de studenți să necesite îngrijiri medicale.

Boicot! Turcii nu merg în weekend la restaurant. „Aceasta nu este inflație, este profit”

Organizatorii și susținătorii boicotului susțin că întreprinderile folosesc inflația din Turcia ca o scuză pentru a-și crește profiturile. Boicotul urmărește să protesteze prețurile crescute pentru porții mai mici, precum și creșterea costului vieții.