duminică, mai 26, 2024

Turcia:Doi elevi trebuie să treacă un rău ca să ajungă la școală

Un bărbat în vârstă de 55 de ani trebuie să treacă un rău cu copii în spate pentru a putea fi duși la școală. 

“De două ori pe săptămână trebuie să îmi trec copii peste acest rău. Cer ca oficialii să ne ajute, să făcă un pod. Să se termine acest calvar”, a povestit bărbatul.

Kemal Okuyucu, tatăl a doi elevi din provincial estică Bingol își trece copii în spate peste răul Peri, pentru a-i putea duce la școală.

Familia Okuyucu traieşte într-o zona montană, din oraşul Karlıova. În timpul iernii, băiatul de 12 ani, Serhat şi fiica de 10 ani, Ruken trebuie să meargă 8 kilometri până la podul din satul vecin, drumul fiind argilat și foarte periculor. Astfel, tătăl îi trece pe cei doi de peste raul Peri, pentru ai duce apoi la autobuz.

Turcia: Doi elevi trebuie să treacă un rău ca să ajungă la școală

Turcia:Doi elevi trebuie să treacă un rău ca să ajungă la școală Un bărbat în vârstă de 55 de ani trebuie să treacă un rău cu copii în spate pentru a putea fi duși la școală. “De două ori pe săptămână trebuie să îmi trec copii peste acest rău. Cer ca oficialii să ne ajute, să făcă un pod. Să se termine acest calvar”, a povestit bărbatul.http://zamanromania.ro/turciadoi-elevi-trebuie-sa-treaca-un-rau-ca-sa-ajunga-la-scoala/

Gepostet von Zaman Romania am Sonntag, 3. November 2019

Albine mor din cauza pesticidelor:„Turcia este un paradis al mierii falsificate”

Districtul Bayramiç, din provincia Çanakkale de vest din Turcia a înregistrat moartea în masă de albine. Aproximativ 1600 de stupi de albine aparținând a 12 persoane au murit într-un weekend.

Victorie surprinzătoare! Fenerbahce, formată din 10 jucători, a câștigat meciul împotriva Galatasaray

Fenerbahce a jucat cu doar 10 oameni după ce Alexander Djiku a primit un cartonaș roșu în minutul 21 la RAMS Park. 

Chiriile în Istanbul. Care este cea mai scumpă și cea mai ieftină zonă?

În consecință, Sarıyer a ocupat primul loc în districtele din Istanbul în ceea ce privește prețul chiriei locuințelor cu o medie de 51.591 de lire, urmat de Beșiktaș cu 41.500 de lire și Kadıköy cu 32.820 de lire. 

Vești bune pentru români! Călătorii în Turcia doar cu actul de identitate 

Decizia președintelui turc, Recep Tayip Erdogan,  privind scutirea de viză pentru cetățenii români titulari ai cărții de identitate pentru călătoriile lor turistice și permisele de tranzit în Turcia a fost publicată în Monitorul Oficial. 

Istanbul. Alte 27 de persoane reținute după ce au participat la protestele de 1 mai

Persoanele reținute, marți, se numără printre cele 39 pentru care procurorii din Istanbul au emis cele mai recente mandate de reținere. Se fac eforturi pentru reținerea celor 12 suspecți rămași.

Guvernul Ciolacu în Ankara: 6 acorduri semnate între Turcia și România

În cadrul vizitei, vestea bună despre călătorii românilor în Turcia, doar cu buletinul, a fost transmisă cetățenilor români, iar între cele două țări au fost semnate 6 acorduri. 

Detalii despre vizita lui Ciolacu în Turcia. 21 de salbe de tun, comerț și călătorii fără buletin

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a fost primit, marţi la Palatul Prezidenţial din Ankara, de către preşedintele Recep Tayyip Erdogan, cu 21 de salve de tun, cu o ceremonial militar cu garda de onoare şi intonarea imnurilor de stat ale României şi Turciei.