vineri, aprilie 8, 2022

Turcia:Contrabandă de 75 de tone de aur din Germania prin sistemul Hawala

O bandă, care a făcut contrabandă cu 75 de tone de aur din Germania în Turcia, a fost descoperită folosind sistemul de transfer de bani, Hawala, conform Duvar English.

Incidentul a fost dezvăluit după ce forțele de securitate germane au atacat magazinele de bijuterii turcești și au aflat că o cantitate masivă de aur a fost introdusă în Turcia prin mijloace ilegale.

Procuratura publică din Köln a declarat că Turan S., un angrosist de bijuterii care locuiește în Istanbul, este liderul bandei și că unul dintre presupușii șefi de bandă conduce o afacere de bijuterii în Keupstrasse din Köln.

Potrivit procurorului public, René Seppi, 53 de suspecți sunt anchetați și trei au fost arestați. 

Acuzațiile împotriva bandei includ spălarea banilor, fraudă, încălcarea Legii privind supravegherea serviciilor de plată (ZAG) și formarea unei organizații criminale.

Similar cu compania de servicii financiare Western Union din SUA, Hawala este o metodă populară de remitere informală utilizată în și printre țările cu numerar din Orientul Mijlociu.

Bandele criminale și jihadiștii folosesc de mult sistemul hawala pentru a masca fluxurile ilegale de bani.

Miliarde de dolari pierduți: Invazia din Ucraina afectează domeniu vital din Turcia

Potrivit președintelui Federației pentru Afaceri Turistice și Cazare din Marea Egee, Mehmet İşler, cele trei milioane de ucraineni așteptați nu vor veni în Turcia în acest an, în timp ce sosirea celor șapte milioane de turiști ruși așteptați rămâne fără răspuns, în funcție de traiectoria războiului.

Istanbul: Faimosul iftar din Piața Sultanahmet interzis

Pe 23 martie, secretarul general al İBB, Can Akın Çağlar, a trimis o scrisoare de notificare biroului guvernatorului despre activitățile pe care municipalitatea plănuia să le desfășoare în timpul lunii Ramadan în tot orașul.

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Erdogan modifică legile electorale pentru a-și asigura puterea la alegerile de anul viitor

Schimbările închid, de asemenea, o lacună care ar fi permis principalului partid pro-kurd al țării, în prezent al treilea ca mărime din parlament, să eludeze o potențială interdicție.

Acuzat de „insulta președintelului”, din cauza unui articol despre incendiile forestiere

Columnistul Ender İmrek, de la ziarul de stânga Evrensel, se confruntă cu acuzații de insultare pe președinte într-un articol intitulat „ (Turcia arde, palatul [o referire la Erdoğan]se uită” din 31 iulie 2021, în care a  raportat răspunsul guvernului la incendiile din țară din vara anului 2021.

Care este cea mai problemă din Turcia? Iată ce cred turcii

31,4% dintre persoane au spus că este violență domestică, 29,5% au spus că sunt toate problemele menționate în sondaj, inclusiv șomajul, presiunea familială sau socială și hărțuirea sexuală, 12 la sută au spus lipsa de educație, iar 6,2% au spus inegalitatea de gen.

Un nou sondaj arată că 60% din turci nu au bani destui pentru strictul necesar

Potrivit rezultatelor sondajului distribuit de directorul general, Can Selçuki, pe Twitter, doar  27% dintre cei chestionați au spus că veniturile lor au fost „doar suficiente” pentru a-și acoperi cheltuielile.

Prima zi de Ramazan în 2022.Un imam din Constanța răspunde la curiozitățile tale!

Musulmanii din întreaga lume sărbătoresc începând, de pe 2 aprilie, luna Ramadan, în care  30 de zile țin post negru de la zori zilei până la apus soarelui. Urmând ca pe 2 mai, familiile să se unească și să sărbătorească Ramadan Bayram.