vineri, aprilie 8, 2022

Turcia: Deputatul pro-kurd închis pentru o postare pe Twitter a fost eliberat


Politicianul din opoziție și apărătorul al drepturilor omului care a fost încarcerat pentru o postare pe rețelele sociale, a fost eliberat din închisoare la cinci zile după o hotărâre a Curții Constituționale a Turciei, conform Stockholm Center for Freedome.

Fiul lui Ömer Faruk Gergerlioğlu, Salih, a distribuit un videoclip pe Twitter care arăta un autobuz al închisorii care îl transporta pe oficial cu comentariul, „Momentul eliberării”.

De asemenea, imediat după ce a ieșit din penitenciar Gergerlioğlu a mers direct la sediul partidului pro-kurd, HDP, unde a ținut o conferință de presă.

„Justiția distrusă de guvernul AKP va reveni sigur într-o zi. Eliberarea mea este învingerea publicului. Ieșirea mea din penitenciar este un semn că atacurile către partidul nostru vor fi un eșec”, a declarat avocatul.

Curtea superioară a decis că dreptul lui Gergerlioğlu de a candida la alegeri și de a se angaja în activități politice, precum și dreptul său la libertate și securitate au fost încălcate prin închiderea sa.

Proeminentul apărător al drepturilor omului și deputatul pro-kurd, Ömer Faruk Gergerlioğlu este condamnat din cauza unui articol de știri distribuit pe Twitter care a inclus o declarație a a grupării PKK. Avocatul a fost închis din cauza postărilor de pe Twitter, fiind acuzat de „creșterea simpatiilor publice” față de gruparea PKK.

Pe 2 aprilie 2021 acesta a fost pus după gratii cu  o sentință de doi ani, după ce i-a fost  martie citită în plen decizia de ridicare a imunității pe 18 martie.

Istanbul: Prețul la  transportul public crește pentru a doua oară anul acesta. Cât costă un bilet?

condus de principalul partid de opoziție, Partidul Popular Republican (CHP), a majorat pe 6 aprilie prețurile transportului public cu 40% din cauza inflației,

Prima zi de Ramazan în 2022.Un imam din Constanța răspunde la curiozitățile tale!

Musulmanii din întreaga lume sărbătoresc începând, de pe 2 aprilie, luna Ramadan, în care  30 de zile țin post negru de la zori zilei până la apus soarelui. Urmând ca pe 2 mai, familiile să se unească și să sărbătorească Ramadan Bayram.

Un nou sondaj arată că 60% din turci nu au bani destui pentru strictul necesar

Potrivit rezultatelor sondajului distribuit de directorul general, Can Selçuki, pe Twitter, doar  27% dintre cei chestionați au spus că veniturile lor au fost „doar suficiente” pentru a-și acoperi cheltuielile.

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Erdogan modifică legile electorale pentru a-și asigura puterea la alegerile de anul viitor

Schimbările închid, de asemenea, o lacună care ar fi permis principalului partid pro-kurd al țării, în prezent al treilea ca mărime din parlament, să eludeze o potențială interdicție.

Acuzat de „insulta președintelului”, din cauza unui articol despre incendiile forestiere

Columnistul Ender İmrek, de la ziarul de stânga Evrensel, se confruntă cu acuzații de insultare pe președinte într-un articol intitulat „ (Turcia arde, palatul [o referire la Erdoğan]se uită” din 31 iulie 2021, în care a  raportat răspunsul guvernului la incendiile din țară din vara anului 2021.

Miliarde de dolari pierduți: Invazia din Ucraina afectează domeniu vital din Turcia

Potrivit președintelui Federației pentru Afaceri Turistice și Cazare din Marea Egee, Mehmet İşler, cele trei milioane de ucraineni așteptați nu vor veni în Turcia în acest an, în timp ce sosirea celor șapte milioane de turiști ruși așteptați rămâne fără răspuns, în funcție de traiectoria războiului.

Istanbul: Faimosul iftar din Piața Sultanahmet interzis

Pe 23 martie, secretarul general al İBB, Can Akın Çağlar, a trimis o scrisoare de notificare biroului guvernatorului despre activitățile pe care municipalitatea plănuia să le desfășoare în timpul lunii Ramadan în tot orașul.