marți, decembrie 6, 2022

Turcia: Deputatul pro-kurd închis pentru o postare pe Twitter a fost eliberat


Politicianul din opoziție și apărătorul al drepturilor omului care a fost încarcerat pentru o postare pe rețelele sociale, a fost eliberat din închisoare la cinci zile după o hotărâre a Curții Constituționale a Turciei, conform Stockholm Center for Freedome.

Fiul lui Ömer Faruk Gergerlioğlu, Salih, a distribuit un videoclip pe Twitter care arăta un autobuz al închisorii care îl transporta pe oficial cu comentariul, „Momentul eliberării”.

De asemenea, imediat după ce a ieșit din penitenciar Gergerlioğlu a mers direct la sediul partidului pro-kurd, HDP, unde a ținut o conferință de presă.

„Justiția distrusă de guvernul AKP va reveni sigur într-o zi. Eliberarea mea este învingerea publicului. Ieșirea mea din penitenciar este un semn că atacurile către partidul nostru vor fi un eșec”, a declarat avocatul.

Curtea superioară a decis că dreptul lui Gergerlioğlu de a candida la alegeri și de a se angaja în activități politice, precum și dreptul său la libertate și securitate au fost încălcate prin închiderea sa.

Proeminentul apărător al drepturilor omului și deputatul pro-kurd, Ömer Faruk Gergerlioğlu este condamnat din cauza unui articol de știri distribuit pe Twitter care a inclus o declarație a a grupării PKK. Avocatul a fost închis din cauza postărilor de pe Twitter, fiind acuzat de „creșterea simpatiilor publice” față de gruparea PKK.

Pe 2 aprilie 2021 acesta a fost pus după gratii cu  o sentință de doi ani, după ce i-a fost  martie citită în plen decizia de ridicare a imunității pe 18 martie.

VIDEO: Istanbul. Un tramvai și un autobuz s-au ciocnit: 33 persoane rănite ușor și 4 persoane rănite grav

Accidentul a avut loc, luni, în jurul orei 09:15, în Alibeyköy. Conform informațiilor obținute, autobuzul IETT cu placa TP 7116, cu pasageri a trecut prin fața tramvaiului.

O turcoaică, primul academician, care predă istoria Imperiul Otoman la Vatican

Aksoy, care a lucrat mult timp în arhivele Vaticanului, a fost ales să predea un curs despre relațiile dintre papalitate și Imperiul Otoman în istoria Orientului apropiat la Institutul Pontifical Oriental.

Cupa Mondială:Scandal în Turcia după ce numele faimosului fotbalist, Hakan Șukur a fost pronunțat în timpul unui meci 

Alper Bakırcıgil, în timp ce explica golul marcat în meciul Canada-Maroc transmis pe TRT, crainicul a amintind că cel mai devreme gol marcat în istoria Cupei Mondiale i-a aparținut lui Hakan Şükür.

VIDEO. Un microbuz s-a răsturnat în Istanbul: 9 români au fost răniți

Un microbuz s-a răstunat în Istanbul, după ce șoferul a pierdut controlul din cauza vremii ploioase, confom presei turcești.

Un polițist din cadrul Ambasadei Turciei la Atena a creat o rețea de supraveghere în Grecia

Un polițist turc, angajat în cadrul Ambasadei Turciei din Atena a înființat o rețea de supraveghere în Grecia. Scopul era de a...

Fără scăpare! Grecia respinge victimele represiunii lui Erdogan. Turcia le arestează

Solicitanții de azil au fost reținuți imediat de soldații turci, care au arestat patru dintre ei pentru că au intrat într-o zonă militară interzisă și au eliberat în mod inexplicabil unul.

Turcia: Apel de urgențe pentru a închide o mină de aur din estul Turciei

Organizațiile profesionale din Turcia s-au opus împotriva raportului de evaluare a impactului asupra mediului pentru creșterea capacității în mina de aur din İliç.

Erdogan semnalează un posibil război în Siria. Moscova:„ Facem apel la toate părțile să se abțină.”

Pe fondul crizei economice și a alegerilor care urmează în vara anul 2023, Erdogan se concertează pe un posibil război în Siria.