sâmbătă, ianuarie 28, 2023

Istanbul: Un cântăreț celebru s-a sinucis din cauza problemelor financiare

Un celebrul violonist turc a fost găsit mort la domiciliul său din Istanbul, devenind una dintre victimele condițiilor cumplite cauzate de pandemia pentru muzicienii din Turcia, conform Turkish Minutes. 

Moartea lui İlyas Tetik, care s-a sinucis din cauza problemelor financiare, a șocat lumea muzicii și divertismentului din Turcia, care până acum nu a reușit să obțină asistență din partea guvernului AKP.

Un fost parlamentar de opoziție a criticat guvernul AKP pentru interzicerea spectacolelor de muzică live în locurile publice după ora 12 dimineața, spunând că Tetik ar putea fi în viață dacă nu ar exista o astfel de interdicție.

„Muzica nu deranjează oamenii, dar dacă scoți muzica din mâinile oamenilor care își câștigă existența cu muzica, viața lor se transformă în iad. Este foarte trist să pierzi un mare maestru în așa fel ”, a scris Ceyhun İlgin, fost parlamentar al Partidului Popular Republican (CHP), într-o postare pe Twitter.

Președintele turc, Recep Tayyip Erdoğan a atras furia multora după ce a anunțat luna trecută că țara va anula carantina de duminică, dar  interzicerea parțială a spectacolelor de muzică live va rămâne în vigoare.

Există aproximativ 1 milion de muzicieni în Turcia, dintre care mulți lucrează fără asigurare, prin urmare, nu au putut solicita beneficii de stat de la începutul pandemiei.

Peste 100 de muzicieni din Turcia s-au sinucis de când țara a introdus măsuri preventive împotriva pandemiei COVID-19, în martie 2020, potrivit Uniunii Muzicienilor și Interpreților (Müzik-Sen).

Pe 17 mai, Erdoğan a anunțat plăți unice către persoanele afectate de pandemie, inclusiv muzicieni, dar suma de 3.000 de lire (360 USD), a fost departe de a fi adecvată.

Tetik a compus multe piese populare de muzică și a lucrat ca regizor muzical pentru albumele unor muzicieni celebri precum Sezen Aksu și Ajda Pekkan.

Reporter concediat după ce o știre despre sărăcia din Turcia a ajuns virală

În știrea de săptămâna trecută, al cărui videoclip a fost difuzat pe scară largă pe rețelele de socializare, băiatul îi spune lui Fatmanur Boylu, reporter la Habertürk TV, că mama lui i-a cumpărat „carne” pentru a sărbători notele mari pe care le-a obținut semestrul acesta.

O nouă linie de metrou! De la Aeroportul Istanbul în cartierul Eyüpsultan în doar 24 de minute!

Legătura de metrou de 34 de kilometri marchează prima conexiune feroviară cu aeroportul din Istanbul.

Istanbul: Apel către locuitori pentru a opri risipa de apă: „ Să evităm consumul inconștient de apă și să ne concentrăm pe economisire”

Administrația de apă și canalizare din Istanbul (ISKI) a explicat că amenințările de secetă au făcut necesară schimbarea obiceiurilor de utilizare a apei în Turcia, precum și în întreaga lume.

Un turc, condamnat pentru fraudă, a vrut să fugă în România, cu un buletin românesc fals

Un cetățean turc a încercat să fugă în România, cu o carte de identitate românească falsă, conform Romanya Haber.

Turcia: Poliția a spart ușa femeii care a dormit 3 zile și 3 nopți

Polițiștii a spart ușa apartamentul unei femei care a dormit 3 zile și 3 nopți, în provincia nordică Erzurum, conform DHA.

Turcia: Creștere record la benzină

O creștere record este așteaptă la benzină, în această seară, în Turcia

Turcia: Femeie, închisă cu fiica de 3 luni, a fost eliberată

O femeie, care era în închisoare însoţită de fiica ei de 3 luni în închisoare, a fost eliberată condiţionat din cauza stării de sănătate a fiicei sale,

Turcia: Încercarea de asasinarea a jurnaliștilor exilați în Germania și Suedia

Potrivit sursei anonime a lui Aytav, femeia, care are legături cu Grey Wolves, un grup de tineret ultranaționalist afiliat unui partid politic turc de extremă dreapta, a fost arestată în emiratul Dubai din Emiratele Arabe Unite înainte de a putea îndeplini o altă presupusă misiune, aceea de a asasina pe Sedat Peker, un șef al mafiei turce.