duminică, aprilie 10, 2022

Istanbul: Un cântăreț celebru s-a sinucis din cauza problemelor financiare

Un celebrul violonist turc a fost găsit mort la domiciliul său din Istanbul, devenind una dintre victimele condițiilor cumplite cauzate de pandemia pentru muzicienii din Turcia, conform Turkish Minutes. 

Moartea lui İlyas Tetik, care s-a sinucis din cauza problemelor financiare, a șocat lumea muzicii și divertismentului din Turcia, care până acum nu a reușit să obțină asistență din partea guvernului AKP.

Un fost parlamentar de opoziție a criticat guvernul AKP pentru interzicerea spectacolelor de muzică live în locurile publice după ora 12 dimineața, spunând că Tetik ar putea fi în viață dacă nu ar exista o astfel de interdicție.

„Muzica nu deranjează oamenii, dar dacă scoți muzica din mâinile oamenilor care își câștigă existența cu muzica, viața lor se transformă în iad. Este foarte trist să pierzi un mare maestru în așa fel ”, a scris Ceyhun İlgin, fost parlamentar al Partidului Popular Republican (CHP), într-o postare pe Twitter.

Președintele turc, Recep Tayyip Erdoğan a atras furia multora după ce a anunțat luna trecută că țara va anula carantina de duminică, dar  interzicerea parțială a spectacolelor de muzică live va rămâne în vigoare.

Există aproximativ 1 milion de muzicieni în Turcia, dintre care mulți lucrează fără asigurare, prin urmare, nu au putut solicita beneficii de stat de la începutul pandemiei.

Peste 100 de muzicieni din Turcia s-au sinucis de când țara a introdus măsuri preventive împotriva pandemiei COVID-19, în martie 2020, potrivit Uniunii Muzicienilor și Interpreților (Müzik-Sen).

Pe 17 mai, Erdoğan a anunțat plăți unice către persoanele afectate de pandemie, inclusiv muzicieni, dar suma de 3.000 de lire (360 USD), a fost departe de a fi adecvată.

Tetik a compus multe piese populare de muzică și a lucrat ca regizor muzical pentru albumele unor muzicieni celebri precum Sezen Aksu și Ajda Pekkan.

Cum afectează inflația Turcia: Legume la bucată, unele și extra-mature. „Care să aleg ardei sau carne?

Însă, inflația din Turcia care a atins un nivel record în ultimi 20 de ani, i-a forțat pe cetățenii turci să treacă prin situații dificile și mai nemaiîntâlnite până acum.

Acuzat de „insulta președintelului”, din cauza unui articol despre incendiile forestiere

Columnistul Ender İmrek, de la ziarul de stânga Evrensel, se confruntă cu acuzații de insultare pe președinte într-un articol intitulat „ (Turcia arde, palatul [o referire la Erdoğan]se uită” din 31 iulie 2021, în care a  raportat răspunsul guvernului la incendiile din țară din vara anului 2021.

Un nou sondaj arată că 60% din turci nu au bani destui pentru strictul necesar

Potrivit rezultatelor sondajului distribuit de directorul general, Can Selçuki, pe Twitter, doar  27% dintre cei chestionați au spus că veniturile lor au fost „doar suficiente” pentru a-și acoperi cheltuielile.

Istanbul: Faimosul iftar din Piața Sultanahmet interzis

Pe 23 martie, secretarul general al İBB, Can Akın Çağlar, a trimis o scrisoare de notificare biroului guvernatorului despre activitățile pe care municipalitatea plănuia să le desfășoare în timpul lunii Ramadan în tot orașul.

Erdogan modifică legile electorale pentru a-și asigura puterea la alegerile de anul viitor

Schimbările închid, de asemenea, o lacună care ar fi permis principalului partid pro-kurd al țării, în prezent al treilea ca mărime din parlament, să eludeze o potențială interdicție.

Care este cea mai problemă din Turcia? Iată ce cred turcii

31,4% dintre persoane au spus că este violență domestică, 29,5% au spus că sunt toate problemele menționate în sondaj, inclusiv șomajul, presiunea familială sau socială și hărțuirea sexuală, 12 la sută au spus lipsa de educație, iar 6,2% au spus inegalitatea de gen.

Istanbul: Prețul la  transportul public crește pentru a doua oară anul acesta. Cât costă un bilet?

condus de principalul partid de opoziție, Partidul Popular Republican (CHP), a majorat pe 6 aprilie prețurile transportului public cu 40% din cauza inflației,

Asociație americană: Avocații turci sunt puși după gratii pentru că-și fac munca

Turcia: Avocații puși după gratii pentru că-și facă munca