sâmbătă, februarie 4, 2023

Turcia:Biroul prezidențial interzice funcționarilor publici să folosească WhatsApp

Biroul prezidențial din Turcia a interzis funcționarilor publici să folosească aplicații de mesagerie străine, precum WhatsApp și Telegram, în scopuri profesionale, invocând probleme de securitate, relatează Duvar English.

Biroul a făcut obligatoriu ca funcționarii publici să utilizeze programe locale după ce a finalizat lucrările de reducere a încălcărilor de securitate în sistemele de date ale funcțiilor publice.

În „Ghidul de securitate a informațiilor și comunicațiilor”, biroul a spus că angajații pot utiliza aplicațiile de mesagerie străină menționate în viața personală, dar nu atunci când efectuează operațiuni corporative.

„Dacă o anumită instituție nu are propria aplicație de comunicare, trebuie preferate aplicațiile locale și naționale ale căror furnizori se află în Turcia”, se arată în ghid.

Netflix a fost blocat în parlament

Departamentul mass-media al Parlamentului Turciei a susțiut că începând cu  26 iunie, Netflix a fost restricționat de către personalului administrativ.

Ulterior, s-a dovedit că astfel de platforme sunt încă utilizate frecvent, ceea ce afectează într-o măsură considerabilă capacitatea de internet.

De asemenea, biroul îi va face pe toți angajații să îndeplinească un sondaj pregătit special pentru a înțelege cine are informații critice sau acces la acestea.Infrastructura de securitate a instituțiilor va fi clasificată și modernizată în funcție de rezultatele sondajului.

„Privighetoarea Dobrogei” s-a stins din viață! Faimoasa solistă a fost prima avocată tătăroaică din România

Faimoasa cântăreață, supranumită „Privighetoarea Dobrogei” s-a stins din viață, marți, 31 ianuarie 2023. Kadriye Nurmambet, născută în Dobrich, Bulgaria în...

Conferință despre toleranță. Dumitru Borțun: „Conviețuirea este cea mai grea meserie din lume” 

Zeci de tineri bucureșteni au participat la conferința ,,Toleranța și Rolul ei în Perioada Contemporană”, desfășurată pe 2 februarie, la ARCUB.

CEDO a decis! Turcia trebuie să plătească peste 12.000 de euro daune morale unui jurnalist

Turcia a încălcat articolele 5 (1), (3), (4), (5) și 10 din Convenția Europeană a Drepturilor Omului în cazul unui jurnalist care a fost arestat de un tribunal turc în urma unei tentative de lovitură de stat în 2016.

Harta corupție: Turcia a avut cel mai mic punctaj din ultimii 10 ani

Harta corupției la nivel mondial situează Turcia cu cinci locuri mai jos, după ce reușit să obțină 34 de puncte din 100 în 2022, pierzând 2 puncte într-un an, având cel mai mic scor din ultimii zece ani.

Ce ar însemna ca Erdogan să piardă alegerile prezidențiale?

Criza economică din Turcia a pus în pericol lunga domnie a lui Erdogan. Pe măsură ce prețurile au crescut, președintele a continuat să reducă ratele dobânzilor, răsturnând teoria economică și conducând prețurile mai mari.

Erdogan catalogat ca „Piroman” de presa din Germania

Revista săptămânală germană Stern s-a referit la președintele turc Recep Tayyip Erdoğan drept un „incendiat” pe coperta ultimului său număr, spunând că președintele alimentează conflicte periculoase, inclusiv în Germania, pentru a-și asigura puterea în timp ce se pregătește pentru alegerile din mai.

Turcia: Pragul sărăciei a depășit de 3 ori salariu minim pe economie

Pragul de sărăcie indică banii necesari pentru ca o familie de patru persoane să se hrănească suficient și sănătos și acoperă și cheltuielile cu bunurile de bază precum îmbrăcăminte, chirie, electricitate, apă, transport, educație și sănătate. Acesta a crescut la 28.875 de lire în ianuarie, iar salariu minim este de 8.506 de lire.

Expoziția  „Istoria fotbalului turc”. Erdogan expus, dar nu și Hakan Şükür

Hakan Şükür a fost exclus de la expoziția „Tuturi şi gol: expoziţia de istorie a fotbalului turc”, deschisă la Palat, cu participarea preşedintelui Erdoğan, a foştilor jucători naţionali de fotbal, a preşedinţilor de club şi a politicienilor.