joi, februarie 29, 2024

Turcia: Un bărbat face jucării din deșeuri ca parte dintr-o tradiție familială

Un bărbat din Turcia transformă obiecte din lemn aruncate pe străzi în jucării pentru a-și continua tradiția familiei, conform Hurriyet Daily News.

Tâmplarul Mehmet Kıdıman, în vârstă de 41 de ani, din provincia nordică Çankırı proiectează jucării din lemn pentru copiii precum: camioane, mașini, avioane și trenuri.

Kıdıman a povestit că jucăriile sunt făcute din obiecte reciclate găsite pe stradă, iar acest obiecei l-a moștenit de la bunicul său și dorește să-și învețe și copiii săi.

În ultimii 20 de ani, tâmplarul a creat produse cu motive religioase prin sculptarea lemnului la începutul profesiei sale, însă acesta s-a horârât să proiecteze jucării pe placul copiilor.

SUA vizează 16 entități comerciale din Turcia pentru că ar fi ajutat Rusia

Firmele turcești menționate în lista întocmită de Departamentul Comerț au fost incluse în trei categorii diferite, în funcție de activitățile lor.

Turcia: Cozi lungi pentru carne ieftină, înainte de Ramadan

Cumpărătorii s-au aliniat cu câteva ore înainte de deschidere pentru a cumpăra pachete de carne tocată sau tăiată cubulețe înainte de a se epuiza stocul, în fața magazinului „Et ve Süt Kurumu (ESK)”

Un jurnalist riscă 10 ani de închisoare pentru insultarea lui Erdogan

Insultarea președintelui este o crimă în Turcia, conform controversatului articol 299 din Codul penal turc (TCK). Cine îl jignește pe președinte riscă până la patru ani de închisoare, pedeapsă care poate fi majorată dacă infracțiunea a fost comisă prin intermediul mass-media.

Caz tragic! O tânără profesoară a murit de cancer, după ce a fost închisă după gratii

Conform rapoartelor medicale, livrarea rezultatelor testelor ei a fost amânată de închisoare din İzmir cu șase luni, timp în care tumora a crescut agresiv.