duminică, iulie 25, 2021

Turcia:Bărbat paralizat trimis după gratii sub acuzații de terorism

Curtea Supremă de Apel a Turciei a decis ieri, condamnarea, lui Bilal Konakçı, sub acuzația de terorism , în ciuda faptului că este paralizat, conform Stockholm Center for Freedom.

Bilal Konakçı a fost un ofițer de poliție a cărui viață a fost complet distrusă în 2009 după ce o bombă lăsată în fața unei școli a detonat în timp ce încerca să o dezamorseze. Pe lângă faptul că și-a pierdut vederea și mâna dreaptă, a pierdut și câteva degete de la mâna stângă. 

Cu toate acestea, după puciul eșuat, bărbatul a fost arestat sub acuzații de apartenența la Mișcarea Gulen, pentru că avea cont bancar la Banca Asya și a folosit aplicația ByLock, care era disponibilă pe App Store și Google Play.

I se refuză până și haine suplimentare

Soția sa, Özlem Konakçı a spus că soțul ei are abilități motorii limitate și că nici măcar nu poate mânca singur.

 „Soțul meu nu se poate mișca și are un flux sanguin lent. Se simte rece tot timpul și chiar și așa nu i s-au permis haine suplimentare în închisoare. Ultima dată când am vorbit cu el, mi-a spus că e răcit tot timpul. ”, povestește femeia. 

Potrivit soției sale, Konakçı avea dificultăți în utilizarea scărilor închisorii și abia putea folosi baia din cauza problemelor sale motorii. Konakçı se află în prezent într-o celulă de carantină cu o singură altă persoană care a încercat să-l ajute.

Pe 15 iulie 2016 a avut loc tentativă de lovitură de stat eșuată din Turcia. Guvernul turc condus de președintele turc, Reccep Tayip Erdogan îl acuză pe clericul turc, autoexilat în SUA, Fethullah Gulen pentru orchestrarea puciului.  

Cu toate că Gulen a negat orice acuzație, guvernul turc a impus o campanie de represiuni asupra adepților Mișcării Gulen.

Astfel, aproximativ 500.000 de persoane au fost supuse urmăririi penale după puciul eșuat, potrivit Ministerului Justiției, iar peste 30.000 de adepți Gülen se află după gratii. Peste 150.000 de cetățeni turci au fost concediați după puciul eșuat din 2016, majoritatea fiind funcționari publici din sistemul educațional sau juridic.

Moment viral: Erdogan adoarme în timpul unui discurs

Un videoclip a ajuns viral pe rețelele de socializare cu președintele turc,Recep Tayyip Erdoğan adormind o clipă în timp ce se adresa...

NewYork: Moscheea finanțată de guvernul refuză servicii funerale susținătorilor Mișcării Gülen

Moscheea Brooklyn Eyup Sultan, care este finanțată și operată de Direcția pentru Afaceri Religioase din Turcia (Diyanet) refuză serviciile religioase a cetățenilor...

Ghid complet pentru turiștii care călătoresc în Istanbul de Bayram

Ghid complet pentru turiștii care călătoresc în Istanbul de Bayram

Turcia: Mama unui copil cu nevoi speciale a fost reținută

Turcia: Mama unui copil cu nevoi speciale a fost reținută

Situație gravă în Turcia: 1.555 de oameni și-au pierdut viața în accidente de muncă în 2021

Situație gravă în Turcia: 1.555 de oameni și-au pierdut viața în accidente de muncă în 2021

În Kârgâzstan, profesorul profesor de top. În Turcia, terorist

În Kârgâzstan, profesorul profesor de top. În Turcia, terorist