joi, aprilie 15, 2021

Turcia:Bărbat paralizat trimis după gratii sub acuzații de terorism

Curtea Supremă de Apel a Turciei a decis ieri, condamnarea, lui Bilal Konakçı, sub acuzația de terorism , în ciuda faptului că este paralizat, conform Stockholm Center for Freedom.

Bilal Konakçı a fost un ofițer de poliție a cărui viață a fost complet distrusă în 2009 după ce o bombă lăsată în fața unei școli a detonat în timp ce încerca să o dezamorseze. Pe lângă faptul că și-a pierdut vederea și mâna dreaptă, a pierdut și câteva degete de la mâna stângă. 

Cu toate acestea, după puciul eșuat, bărbatul a fost arestat sub acuzații de apartenența la Mișcarea Gulen, pentru că avea cont bancar la Banca Asya și a folosit aplicația ByLock, care era disponibilă pe App Store și Google Play.

I se refuză până și haine suplimentare

Soția sa, Özlem Konakçı a spus că soțul ei are abilități motorii limitate și că nici măcar nu poate mânca singur.

 „Soțul meu nu se poate mișca și are un flux sanguin lent. Se simte rece tot timpul și chiar și așa nu i s-au permis haine suplimentare în închisoare. Ultima dată când am vorbit cu el, mi-a spus că e răcit tot timpul. ”, povestește femeia. 

Potrivit soției sale, Konakçı avea dificultăți în utilizarea scărilor închisorii și abia putea folosi baia din cauza problemelor sale motorii. Konakçı se află în prezent într-o celulă de carantină cu o singură altă persoană care a încercat să-l ajute.

Pe 15 iulie 2016 a avut loc tentativă de lovitură de stat eșuată din Turcia. Guvernul turc condus de președintele turc, Reccep Tayip Erdogan îl acuză pe clericul turc, autoexilat în SUA, Fethullah Gulen pentru orchestrarea puciului.  

Cu toate că Gulen a negat orice acuzație, guvernul turc a impus o campanie de represiuni asupra adepților Mișcării Gulen.

Astfel, aproximativ 500.000 de persoane au fost supuse urmăririi penale după puciul eșuat, potrivit Ministerului Justiției, iar peste 30.000 de adepți Gülen se află după gratii. Peste 150.000 de cetățeni turci au fost concediați după puciul eșuat din 2016, majoritatea fiind funcționari publici din sistemul educațional sau juridic.

Ancheta lansată după ce guvernul a fost tras la răspundere: “Unde sunt cei 128 de miliarde de dolari?”

Procuratura provinci din Bursa a lansat o anchetă asupra afișelor plasate de principalul opoziție Partidul Popular Republican (CHP) în care trăgea guvernulul la răspundere pentru 128 de miliarde de dolari din rezerva de schimb valutar al Băncii Centrale

Turcia a sechestrat averea unui ziarist din România. Necdet Celik:”Eu nu sunt terorist, sunt ziarist”

Autoritățile turc au sechestrat averea unui ziarist turc din România și a altor 205 de susținători ai clericului Fethullah Gulen, pentru “a prevenii finanțarea terorismului”.

Basketbalistul turc, Enes Kanter a făcut doborât două recorduri la NBA

Baschetbalistul turc, Enes Kanter a făcut istorie pentru Portland Trail Blazers în victoria echipei 118-103 asupra Detroit Pistons, conform fansided.com

Controlul social media continuă în Turcia: Pinterest a numit un reprezentant local în Turcia

Rețeaua de socializare Pinterest a fost de acord să numească un reprezentant local în țară, a declarat Ministerul Turciei pentru Transporturi și Infrastructură, conform Duvar English.

CEDO condamnă Turcia pentru încălcarea drepturilor faimosului scriitor, Ahmet Altan

Curtea Europeană a Drepturilor Omului a condamnat Turcia pentru încălcat drepturile proeminentului scriitor Ahmet Altan, conform Duvar English.

Ramadan la un an după marele lockdown – la fel sau doar pe alocuri diferit

Ramadan la un an după marele lockdown – la fel sau doar pe alocuri diferit

Poveste incredibilă!A înmormântat omul greșit lângă mama. Fiul a leșinat când l-a văzut pe tatăl său mergând

Un scenariu ca de film a avut loc în provincia Canakkale din Turcia după ce spitalul a sunat familia în mod eronat, atunci când un bărbat internat la ATI a decedat, conform presei turce.

Ramadan în Turcia: Ghidul COVID-19 pentru rugăciunea în moschee

Direcția pentru afaceri religioase a Turciei a publicat ghiduri de pandemie pentru toate moscheile pe care să le urmeze în timpul lunii sfinte islamice a Ramadanului, conform ahval.news