duminică, iulie 25, 2021

Turcia: 219 femei însărcinate și mame cu copii mici au fost reținute

219 de femei însărcinate și femei cu copii sub șase ani au fost reținute sau arestate sub acuzația unor presupuse legături cu Mișcarea Gulen, conform raportului unei organizații care luptă pentru drepturile omului, citează Turkish Minutes. 

Potrivit raportului asociației Solidaritatea cu ALȚII,  un total de 92 de femei însărcinate, 40 de mame cu sugari între 0 și 6 luni și 87 de mame cu copii cu vârsta cuprinsă între 6 luni și 6 ani au fost reținute sau arestate pentru legăturile cu mișcarea Gülen, ca parte a operațiunilor desfășurate în 56 de provincii.

96 de persoane cu probleme grave de sănătate au fost reținute sau arestate în 40 de provincii din Turcia în operațiuni care vizau presupuși membri ai mișcării Gülen.

De asemenea, 35 de persoane cu dizabilități și 17 persoane în vârstă au fost de asemenea reținute sau arestate pentru acuzații similare în operațiunile desfășurate în 21 și, respectiv, 11 provincii din Turcia.

Guvernul Partidului Justiției și Dezvoltării (AKP) a lansat o serie de activității de epurare împotriva mișcării Gülen, un grup religios inspirat de învățăturile clericului musulman Fethullah Gülen din SUA, care desfășoară activități educaționale și lucrări caritabile în întreaga lume, după puciul eșuat din 15 iulie 2016.

Ankara etichetează, de asemenea, mișcarea bazată pe credință drept o organizație teroristă, deși Gülen și adepții săi neagă cu tărie implicarea în încercarea de lovitură de stat sau în orice activitate teroristă.

Peste 130.000 de funcționari publici, inclusiv 4.156 de judecători și procurori, precum și 20.610 de membri ai forțelor armate au fost concediați prin decrete guvernamentale pentru presupusa apartenență sau relații cu „organizații teroriste”. 

Ghid complet pentru turiștii care călătoresc în Istanbul de Bayram

Ghid complet pentru turiștii care călătoresc în Istanbul de Bayram

Turcia: Mama unui copil cu nevoi speciale a fost reținută

Turcia: Mama unui copil cu nevoi speciale a fost reținută

Moment viral: Erdogan adoarme în timpul unui discurs

Un videoclip a ajuns viral pe rețelele de socializare cu președintele turc,Recep Tayyip Erdoğan adormind o clipă în timp ce se adresa...

NewYork: Moscheea finanțată de guvernul refuză servicii funerale susținătorilor Mișcării Gülen

Moscheea Brooklyn Eyup Sultan, care este finanțată și operată de Direcția pentru Afaceri Religioase din Turcia (Diyanet) refuză serviciile religioase a cetățenilor...

În Kârgâzstan, profesorul profesor de top. În Turcia, terorist

În Kârgâzstan, profesorul profesor de top. În Turcia, terorist

Situație gravă în Turcia: 1.555 de oameni și-au pierdut viața în accidente de muncă în 2021

Situație gravă în Turcia: 1.555 de oameni și-au pierdut viața în accidente de muncă în 2021