joi, aprilie 15, 2021

Turcia: 219 femei însărcinate și mame cu copii mici au fost reținute

219 de femei însărcinate și femei cu copii sub șase ani au fost reținute sau arestate sub acuzația unor presupuse legături cu Mișcarea Gulen, conform raportului unei organizații care luptă pentru drepturile omului, citează Turkish Minutes. 

Potrivit raportului asociației Solidaritatea cu ALȚII,  un total de 92 de femei însărcinate, 40 de mame cu sugari între 0 și 6 luni și 87 de mame cu copii cu vârsta cuprinsă între 6 luni și 6 ani au fost reținute sau arestate pentru legăturile cu mișcarea Gülen, ca parte a operațiunilor desfășurate în 56 de provincii.

96 de persoane cu probleme grave de sănătate au fost reținute sau arestate în 40 de provincii din Turcia în operațiuni care vizau presupuși membri ai mișcării Gülen.

De asemenea, 35 de persoane cu dizabilități și 17 persoane în vârstă au fost de asemenea reținute sau arestate pentru acuzații similare în operațiunile desfășurate în 21 și, respectiv, 11 provincii din Turcia.

Guvernul Partidului Justiției și Dezvoltării (AKP) a lansat o serie de activității de epurare împotriva mișcării Gülen, un grup religios inspirat de învățăturile clericului musulman Fethullah Gülen din SUA, care desfășoară activități educaționale și lucrări caritabile în întreaga lume, după puciul eșuat din 15 iulie 2016.

Ankara etichetează, de asemenea, mișcarea bazată pe credință drept o organizație teroristă, deși Gülen și adepții săi neagă cu tărie implicarea în încercarea de lovitură de stat sau în orice activitate teroristă.

Peste 130.000 de funcționari publici, inclusiv 4.156 de judecători și procurori, precum și 20.610 de membri ai forțelor armate au fost concediați prin decrete guvernamentale pentru presupusa apartenență sau relații cu „organizații teroriste”. 

Ancheta lansată după ce guvernul a fost tras la răspundere: “Unde sunt cei 128 de miliarde de dolari?”

Procuratura provinci din Bursa a lansat o anchetă asupra afișelor plasate de principalul opoziție Partidul Popular Republican (CHP) în care trăgea guvernulul la răspundere pentru 128 de miliarde de dolari din rezerva de schimb valutar al Băncii Centrale

CEDO condamnă Turcia pentru încălcarea drepturilor faimosului scriitor, Ahmet Altan

Curtea Europeană a Drepturilor Omului a condamnat Turcia pentru încălcat drepturile proeminentului scriitor Ahmet Altan, conform Duvar English.

Campanie de eliberare din închisoare a mamei lui Hakan, un băiețel bolnav de cancer

O campanie a fost lansată pe Twitter solicitând autorităților să o elibereze pe mama lui Hakan,băiețelul în vârstă de 11 ani, care luptă singur împotriva cancerului într-un spital,

Poveste incredibilă!A înmormântat omul greșit lângă mama. Fiul a leșinat când l-a văzut pe tatăl său mergând

Un scenariu ca de film a avut loc în provincia Canakkale din Turcia după ce spitalul a sunat familia în mod eronat, atunci când un bărbat internat la ATI a decedat, conform presei turce.

Ramadan în Turcia: Ghidul COVID-19 pentru rugăciunea în moschee

Direcția pentru afaceri religioase a Turciei a publicat ghiduri de pandemie pentru toate moscheile pe care să le urmeze în timpul lunii sfinte islamice a Ramadanului, conform ahval.news

Ramadan la un an după marele lockdown – la fel sau doar pe alocuri diferit

Ramadan la un an după marele lockdown – la fel sau doar pe alocuri diferit

Noi restricții stricte în Turcia în perioada Ramadan: Carantină după ora 19:00

Președintele Recep Tayyip Erdoğan a anunțat, marți, o serie de măsuri pentru luna sfântă, Ramadan

Controlul social media continuă în Turcia: Pinterest a numit un reprezentant local în Turcia

Rețeaua de socializare Pinterest a fost de acord să numească un reprezentant local în țară, a declarat Ministerul Turciei pentru Transporturi și Infrastructură, conform Duvar English.