joi, aprilie 7, 2022

Turcia: 219 femei însărcinate și mame cu copii mici au fost reținute

219 de femei însărcinate și femei cu copii sub șase ani au fost reținute sau arestate sub acuzația unor presupuse legături cu Mișcarea Gulen, conform raportului unei organizații care luptă pentru drepturile omului, citează Turkish Minutes. 

Potrivit raportului asociației Solidaritatea cu ALȚII,  un total de 92 de femei însărcinate, 40 de mame cu sugari între 0 și 6 luni și 87 de mame cu copii cu vârsta cuprinsă între 6 luni și 6 ani au fost reținute sau arestate pentru legăturile cu mișcarea Gülen, ca parte a operațiunilor desfășurate în 56 de provincii.

96 de persoane cu probleme grave de sănătate au fost reținute sau arestate în 40 de provincii din Turcia în operațiuni care vizau presupuși membri ai mișcării Gülen.

De asemenea, 35 de persoane cu dizabilități și 17 persoane în vârstă au fost de asemenea reținute sau arestate pentru acuzații similare în operațiunile desfășurate în 21 și, respectiv, 11 provincii din Turcia.

Guvernul Partidului Justiției și Dezvoltării (AKP) a lansat o serie de activității de epurare împotriva mișcării Gülen, un grup religios inspirat de învățăturile clericului musulman Fethullah Gülen din SUA, care desfășoară activități educaționale și lucrări caritabile în întreaga lume, după puciul eșuat din 15 iulie 2016.

Ankara etichetează, de asemenea, mișcarea bazată pe credință drept o organizație teroristă, deși Gülen și adepții săi neagă cu tărie implicarea în încercarea de lovitură de stat sau în orice activitate teroristă.

Peste 130.000 de funcționari publici, inclusiv 4.156 de judecători și procurori, precum și 20.610 de membri ai forțelor armate au fost concediați prin decrete guvernamentale pentru presupusa apartenență sau relații cu „organizații teroriste”. 

Rezumatul lunii martie în Turcia: La ce au mai crescut prețurile? Varza se vinde feliată, câte un sfert

Rezumatul lunii martie în Turcia: La ce au mai crescut prețurile? Varza se vinde feliată, câte un sfert

Istanbul: Faimosul iftar din Piața Sultanahmet interzis

Pe 23 martie, secretarul general al İBB, Can Akın Çağlar, a trimis o scrisoare de notificare biroului guvernatorului despre activitățile pe care municipalitatea plănuia să le desfășoare în timpul lunii Ramadan în tot orașul.

Un nou sondaj arată că 60% din turci nu au bani destui pentru strictul necesar

Potrivit rezultatelor sondajului distribuit de directorul general, Can Selçuki, pe Twitter, doar  27% dintre cei chestionați au spus că veniturile lor au fost „doar suficiente” pentru a-și acoperi cheltuielile.

Care este cea mai problemă din Turcia? Iată ce cred turcii

31,4% dintre persoane au spus că este violență domestică, 29,5% au spus că sunt toate problemele menționate în sondaj, inclusiv șomajul, presiunea familială sau socială și hărțuirea sexuală, 12 la sută au spus lipsa de educație, iar 6,2% au spus inegalitatea de gen.

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Turcii nu văd o reducere a prețurilor la alimente după reducerile de taxe

Peste 82 la sută dintre participanții la un studiu realizat de sondajul turc MetroPOLL au susținut că noua măsură nu a avut efect, în timp ce 10,5% au spus că au văzut reducerea prețurilor, restul de 7,4% au spus că nu au auzit de nicio reducere.

Prima zi de Ramazan în 2022.Un imam din Constanța răspunde la curiozitățile tale!

Musulmanii din întreaga lume sărbătoresc începând, de pe 2 aprilie, luna Ramadan, în care  30 de zile țin post negru de la zori zilei până la apus soarelui. Urmând ca pe 2 mai, familiile să se unească și să sărbătorească Ramadan Bayram.

Miliarde de dolari pierduți: Invazia din Ucraina afectează domeniu vital din Turcia

Potrivit președintelui Federației pentru Afaceri Turistice și Cazare din Marea Egee, Mehmet İşler, cele trei milioane de ucraineni așteptați nu vor veni în Turcia în acest an, în timp ce sosirea celor șapte milioane de turiști ruși așteptați rămâne fără răspuns, în funcție de traiectoria războiului.