sâmbătă, aprilie 9, 2022

Turcia: Cântăreață de renume mondial acuză că a fost supusă perchezițiilor până la piele

Cântăreața de renume mondial, Selda Bağcan a susținut că a fost supusă unor percheziții până la piele când a fost închisă, informează Duvar English.

Bağcan a răspuns într-o postare pe Twitter, de pe 20 februarie, la declarațiile vicepreședintelui al AKP, care a subminat zeci de rapoarte ale femeilor cu privire la percheziția până la piele.

„Am fost închis de trei ori din cauza melodiilor mele. Aceleași melodii sunt acum faimoase în întreaga lume. Am fost percheziționat până la piele de fiecare dată. Spun asta pentru cei care nu vor să înțeleagă”, a scris artista.

Ce s-a întâmplat?

Ömer Faruk Gergerlioğlu, din partidul pro-kurd, HDP a dezvăluit rapoartele a victimelor  percheziții din spatele gratiilor. 

Özlem Zengin, vicepreședintelui al partidului Justiție și Dezvoltare (AKP) a reacționat spunând că sunt informații false.

„O femeie onorabilă, o femeie cu moravuri, nu ar aștepta un an [pentru a raporta o percheziție până la piele] Aceasta este o narațiune fictivă.Un raport penal este făcut imediat după incident, imaginați-vă că o femeie este percheziționată, dacă o femeie este supusă acestui lucru, ea și-ar raporta disconfortul chiar în acel moment, nu ar aștepta un an „, a susținut oficialul AKP.

Mai multe femei supuse unor percheziții ilegale în închisorile din Turcia au vorbit despre experiențele lor în videoclipuri difuzate pe rețelele de socializare, în urma negării practicii de către autoritățile turce.

Printre aceste femei se numără jurnaliști, avocați, profesori, medici și casnice, în principal femei care au fost reținute sau arestate sub acuzația de terorism din cauza presupusei lor afilieri la mișcarea Gülen, bazată pe credință.

Erdogan modifică legile electorale pentru a-și asigura puterea la alegerile de anul viitor

Schimbările închid, de asemenea, o lacună care ar fi permis principalului partid pro-kurd al țării, în prezent al treilea ca mărime din parlament, să eludeze o potențială interdicție.

Istanbul: Faimosul iftar din Piața Sultanahmet interzis

Pe 23 martie, secretarul general al İBB, Can Akın Çağlar, a trimis o scrisoare de notificare biroului guvernatorului despre activitățile pe care municipalitatea plănuia să le desfășoare în timpul lunii Ramadan în tot orașul.

Asociație americană: Avocații turci sunt puși după gratii pentru că-și fac munca

Turcia: Avocații puși după gratii pentru că-și facă munca

Un nou sondaj arată că 60% din turci nu au bani destui pentru strictul necesar

Potrivit rezultatelor sondajului distribuit de directorul general, Can Selçuki, pe Twitter, doar  27% dintre cei chestionați au spus că veniturile lor au fost „doar suficiente” pentru a-și acoperi cheltuielile.

Care este cea mai problemă din Turcia? Iată ce cred turcii

31,4% dintre persoane au spus că este violență domestică, 29,5% au spus că sunt toate problemele menționate în sondaj, inclusiv șomajul, presiunea familială sau socială și hărțuirea sexuală, 12 la sută au spus lipsa de educație, iar 6,2% au spus inegalitatea de gen.

Acuzat de „insulta președintelului”, din cauza unui articol despre incendiile forestiere

Columnistul Ender İmrek, de la ziarul de stânga Evrensel, se confruntă cu acuzații de insultare pe președinte într-un articol intitulat „ (Turcia arde, palatul [o referire la Erdoğan]se uită” din 31 iulie 2021, în care a  raportat răspunsul guvernului la incendiile din țară din vara anului 2021.

Istanbul: Prețul la  transportul public crește pentru a doua oară anul acesta. Cât costă un bilet?

condus de principalul partid de opoziție, Partidul Popular Republican (CHP), a majorat pe 6 aprilie prețurile transportului public cu 40% din cauza inflației,

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii