joi, martie 4, 2021

Turcia: Cântăreață de renume mondial acuză că a fost supusă perchezițiilor până la piele

Cântăreața de renume mondial, Selda Bağcan a susținut că a fost supusă unor percheziții până la piele când a fost închisă, informează Duvar English.

Bağcan a răspuns într-o postare pe Twitter, de pe 20 februarie, la declarațiile vicepreședintelui al AKP, care a subminat zeci de rapoarte ale femeilor cu privire la percheziția până la piele.

„Am fost închis de trei ori din cauza melodiilor mele. Aceleași melodii sunt acum faimoase în întreaga lume. Am fost percheziționat până la piele de fiecare dată. Spun asta pentru cei care nu vor să înțeleagă”, a scris artista.

Ce s-a întâmplat?

Ömer Faruk Gergerlioğlu, din partidul pro-kurd, HDP a dezvăluit rapoartele a victimelor  percheziții din spatele gratiilor. 

Özlem Zengin, vicepreședintelui al partidului Justiție și Dezvoltare (AKP) a reacționat spunând că sunt informații false.

„O femeie onorabilă, o femeie cu moravuri, nu ar aștepta un an [pentru a raporta o percheziție până la piele] Aceasta este o narațiune fictivă.Un raport penal este făcut imediat după incident, imaginați-vă că o femeie este percheziționată, dacă o femeie este supusă acestui lucru, ea și-ar raporta disconfortul chiar în acel moment, nu ar aștepta un an „, a susținut oficialul AKP.

Mai multe femei supuse unor percheziții ilegale în închisorile din Turcia au vorbit despre experiențele lor în videoclipuri difuzate pe rețelele de socializare, în urma negării practicii de către autoritățile turce.

Printre aceste femei se numără jurnaliști, avocați, profesori, medici și casnice, în principal femei care au fost reținute sau arestate sub acuzația de terorism din cauza presupusei lor afilieri la mișcarea Gülen, bazată pe credință.

Sinuciderile din Turcia au crescut cu 48% în timpul guvernării lui Erdogan

Un raport a dezvăluit că sinuciderile din Turcia au crescut cu 48 la sută de la venirea la putere a Partidului Justiției și Dezvoltării (AKP), condus de președintele turc, Recep Erdogan

Turcia: 219 femei însărcinate și mame cu copii mici au fost reținute

219 de femei însărcinate și femei cu copii sub șase ani au fost reținute sau arestate sub acuzația unor presupuse legături cu Mișcarea Gulen, conform raportului unei organizații care luptă pentru drepturile omului

Kosovo:“Abuz de serviciu” în cazul celor șase profesori turci exilați în Turcia

Kosovo:“Abuz de serviciu” în cazul celor șase profesori turci exilați în Turcia

Libertatea presei în Turcia: 1 din 4 jurnaliști, supus violenței fizice și verbale

Unul din patru jurnaliști a fost supuși violenței fizice și verbale în 2020, conform unui raport al Asociației Jurnaliștilor Turci (TGC), care dezvăluie presiunea crescândă asupra jurnaliștilor din Turcia

Turcia:Un contrabandist a murit într-un accident rutier suspect

Heysem Topalca, care era cunoscut sub pseudonimul „Comandantul Fantomelor”, a murit într-un accident, fără ca o singură știre despre moartea lui să fie relatată în presa din Turcia.

Jurnaliștii din Suedia îi cer lui Erdogan să-l elibereze pe scriitorul Ahmet Altan

16 jurnaliști din Suedia, printre care șefii unor organizații de presă proeminente, i-au cerut lui Erdoğan să ia măsuri pentru eliberarea din...

Erdogan anunță relaxarea măsurilor anti COVID-19: “Începe o normalizare controlată”

Erdoğan a făcut declarații după o ședință de cabinet, afirmând că lista măsurilor va fi actualizată la fiecare două săptămâni, de la o provincie la alta.

Vești bune pentru comercianții din România! Cheltuielile din tranzacțiile cu Turcia sunt iar deductibile

România a rezolvat problema care afecta comerțul cu Turcia, modificând Codului Fiscal prin eliminarea anexei II a listei UE, care introducea o nouă categorii de cheltuieli nedeductibile, respectiv cheltuielile generate prin achiziții de la furnizori înregistrați fiscal în jurisdicții necooperante fiscal, conform portalului avocatnet.ro