marți, aprilie 16, 2024

Turcia: Videoclip lansat împotriva speculațiilor despre sănătatea precară a lui Erdogan

Directorul de comunicații a lui Recep Tayyip Erdoğan, a lansat un videoclip în care președintele apare mergând cu ușurință și părând a fi sănătos, în încercarea de a respinge speculațiile cu privire la starea de sănătatea precară, conform Turkish Minutes.

Fahrettin Altun, a postat filmarea pe Twitter alături de un citat: „Ai încredere în prietenii, sperie-ți inamicul”.

Erdoğan merge încet în videoclip, dar pare să nu aibă probleme, spre deosebire de o altă filmare cu el care a devenit viral luni seară, în care îl arată mergând cu dificultate.

În materialul video, din 29 octombrie, când Turcia a marcat cea de-a 98-a aniversare de la întemeierea Republicii Turce, Erdogan este văzut stând printre steaguri turcești la palatul său prezidențial, după ce a acceptat felicitările oaspeților pentru Ziua Republicii. 

În urma unui anunț despre încheierea ceremoniei, Erdoğan face stânga pentru a părăsi sala, mergând cu aparentă dificultate, cu picioarele îndoite și corpul îndreptându-se înainte, în timp ce mâinile rămân nemișcate. Asistenții săi îndepărtează în grabă obstacolele din fața lui pentru a-și elibera drumul.

Videoclipul, care a intrat online luni seara, a fost vizionat si comentat de milioane de oameni in cateva ore.

În ultimele luni, speculațiile cu privire la sănătatea lui Erdogan au crescut, în special după ce a fost văzut în public având dificultăți în a vorbi și a se mișca.

Au existat chiar și unele afirmații pe rețelele de socializare care sugerau că Erdoğan a murit, mulți invocând anularea unora dintre aparații publice.

În octombrie, Steven A. Cook, expert în Orientul Mijlociu și Africa, a scris într-un articol pentru  Foreign Policy că dovezile care ridică unele întrebări evidente despre sănătatea lui Erdogan sunt în creștere. După publicarea articolului, Erdoğan a distribuit un videoclip cu el jucând baschet.

30 de persoane anchetate

Direcția Generală de Securitate a Turciei a anunțat că au fost luate măsuri legale împotriva a 30 de persoane, care au comentat despre sănătatea lui Erdogan, sub acuzația de insultare, umilire și vătămare a prestigiului președintelui.

Sub hashtag-ul „mort”, unii utilizatorii au încărcat videoclipuri pentru a-și exprima bucuria față de posibila moarte a lui Erdoğan, în timp ce alții au spus că ar fi păcat să moară înainte de a se prezenta în instanță și să fie tras la răspundere pentru acțiunile sale ilegale.

Muzeele din Turcia: 4 milioane de vizitatori în primele 3 luni a anului 2024. Care au fost cele mai vizitate muzee

Potrivit unui anunț recent făcut de Ministrul Culturii și Turismului, Mehmet Nuri Ersoy, în special, Muzeul Mevlana din orașul central Konya a atras peste 383.000 de vizitatori, urmat de situl arheologic Hierapolis, din provincia vestică Denizli, cu 259.000 de vizitatori. 

Vacanța de Ramadan de 9 zile. Turcii iau în asalt insulele grecești

Vacanța de Ramadan de 9 zile. Turcii iau în asalt insulele grecești

Din Dubai până în Chile, serialele turcești cuceresc lumea. Cum sunt produse faimoasele seriale

În cartierului Tophane, din Istanbul, pescărușii sunt împrăștiați de o dronă care filmează un polițist care arestează tânără. Filmarea este numit „Dengeler”, unul dintre cele aproximativ 60 filmate anual în Turcia, care au făcut ca Istanbulul și alte orașe turcești să fie cunoscute telespectatorilor din aproape 170 de țări din întreaga lume. 

Festivalul Lalelelor în Istanbul. Iată unde poți să găsești grădinile cu lalele!

Mugurii de lalele, care sunt produși în principal pentru această ocazie în orașul Konya, înfloresc în aprilie și poate ține până în mai, în funcție de vreme. 

„Calapodul fesului”, povestea de Bairam a lui Aziz Nesin, cunoscut ca și Caragiale al Turciei

De bairam, in fiecare casă se cumpara zaharicale. În anii aceia, în casa noastra nu prea erau zaharicale de bairam. Musafirii care veneau la noi aduceau o cutie cu dulciuri anume pentru bairam. Dar dulciurile aduse de musafiri nu era pentru noi, le țineam ca să avem cu ce trata musafirii ce vor sosi mai târziu..