sâmbătă, decembrie 2, 2023

Turcia: Victimă a represiunii guvernului a murit de cancer

O fostă profesoară care a fost concediată printr-un decret guvernamental după o tentativă de lovitură de stat în Turcia pe 15 iulie 2016, a murit de cancer, conform Stockholm Center for Freedom.

Nazife Ilgen, în vârstă de 42 de ani, care lucra ca profesor într-o școală cu legături cu Mișcarea Gülen, a fost diagnosticată cu cancer în urmă cu șase ani. Soțul ei, Ayhan Kamil Ilgen, și el profesor, a fost concediat cam în aceeași perioadă.

Potrivit soțului lui Ilgen, starea de sănătate a soției sale s-a deteriorat rapid în ultimele 10 zile, iar aceasta a fost internată la terapie intensivă.

„În ultimele zile ale vieții ei, soția mea a experimentat dureri imense, slăbiciune și moral scăzut. În ciuda tuturor eforturilor medicilor, ea și-a pierdut viața”, spune Ayhan Kamil Ilgen.

Președintele turc Recep Tayyip Erdoğan i-a vizat pe adepții mișcării Gülen, un grup bazat pe credință inspirat de clerul turc Fethullah Gülen, încă de la investigațiile de corupție din 17-25 decembrie 2013, care l-au implicat pe primul ministru de atunci Erdoğan, membrii familiei sale și cercul lui interior.

Sub pretextul loviturii de stat din 2016, guvernul turc concediat peste 130.000 de funcționari publici prin decrete guvernamentale.

Povestea unei avocate, închise pentru terorism, dezvăluie situația copiilor care își însoțesc mamele în închisorile

Avocată care a făcut parte din Baroului din Istanbul, Hendekci a fost închisă la sfârșitul anului 2017, când fiica ei avea doar trei luni. În spatele gratiilor, ea a avut de-a face cu un gardian agresiv care a numit-o „teroristă” deși nu fusese condamnată pentru nicio crimă la momentul respectiv.

VIDEO: O bucată de beton s-a prăbușit în Hagia Sofia, la un metru de oameni

Experții au avertizat că restaurarea urgentă este necesară și că nu ar putea supraviețui unui potențial cutremur.

Portret de campion: Andrei-Darius Dragomir, medaliat cu aur la Astronomie și Fizică

Încă de după probe știam că există o posibilitate să iau locul 1, deoarece simțeam că m-am descurcat și știam că nu sunt așa mulți participanți ca la alte olimpiade

Turcia: Coasta Mării Negre, care a costat peste 4,2 de miliarde de dolari, a fost înghițită de ape

Creșterea apelor mării după ploile abundente a făcut autostrada inutilizabilă și multe vehicule au rămas blocate în mijlocul valurilor.

Belgia: Conferința„ Crimes Against Humanity”, organizată de victimele puciului din Turcia

O conferința pentru drepturile omului, organizată de profesori universitari turci, victimele ale puciului eșuat din 2016, a reunit experți pentru a discuta probleme critice ale drepturilor omului la nivel global, conform presei internaționale.