joi, aprilie 7, 2022

Turcia: Varianta „Mu” depistată la două persoane


Ministrul Sănătății, Fahrettin Koca a anunțat că varianta „Mu” a COVID-19 a fost găsită la două persoane din Turcia, conform Bianet.org

După anunțul oficial, Koca a subliniat că nu plănuiește să introducă măsuri suplimentare, adăugând că peste 90 la sută din cazurile au varianta Delta sau Delta Plus.

„Deocamdată, nu ne gândim să introducem o măsură suplimentară. Pentru că nu a fost nimeni diagnosticat cu varianta „Mu” în afară de aceste două cazuri. Cred că numărul cazurilor va scădea treptat pe măsură ce crește numărul persoanelor vaccinate cu două doze. Până la asigurarea imunității sociale, trebuie să respectăm cu siguranță măsurile clasice, cum ar fi purtarea măștilor și păstrarea distanței”, a declarat oficialul.

Rata de vaccinare

Ministrul Koca a răspuns la întrebările jurnaliștilor în urma reuniunii cabinetului prezidențial, unde a vorbit despre rata de vaccinare.

„Rate de vaccinare este în creștere. Probabil vom ajunge la 100 de milioane de doze în 2-3 zile. Aceasta este o cifră importantă. Rata a două doze și cel puțin o doză a crescut substanțial”,a declarat ministrul.

Jurnaliștii l-au întrebat și dacă testele PCR se vor face contra cost pentru a încuraja vaccinarea.

„Nu ne gândim la o astfel de opțiune. Credem că practica testelor PCR continuă așa cum este”, a spus oficialul.

Turcia a înregistrat pe 8 septembrie, 23.914 de cazuri și 262 de decese.

Istanbul: Faimosul iftar din Piața Sultanahmet interzis

Pe 23 martie, secretarul general al İBB, Can Akın Çağlar, a trimis o scrisoare de notificare biroului guvernatorului despre activitățile pe care municipalitatea plănuia să le desfășoare în timpul lunii Ramadan în tot orașul.

Un nou sondaj arată că 60% din turci nu au bani destui pentru strictul necesar

Potrivit rezultatelor sondajului distribuit de directorul general, Can Selçuki, pe Twitter, doar  27% dintre cei chestionați au spus că veniturile lor au fost „doar suficiente” pentru a-și acoperi cheltuielile.

Turcii așteaptă noi majorări la sfârșitul săptămânii. La ce mai crește prețul?

În ciuda reducerii TVA-ului, la începutul săptămânii, un studiu din martie a constatat că 82,1% dintre consumatori nu au simțit scăderea costului vieții, deoarece inflația a continuat să crească. 

Acuzat de „insulta președintelului”, din cauza unui articol despre incendiile forestiere

Columnistul Ender İmrek, de la ziarul de stânga Evrensel, se confruntă cu acuzații de insultare pe președinte într-un articol intitulat „ (Turcia arde, palatul [o referire la Erdoğan]se uită” din 31 iulie 2021, în care a  raportat răspunsul guvernului la incendiile din țară din vara anului 2021.

Prima zi de Ramazan în 2022.Un imam din Constanța răspunde la curiozitățile tale!

Musulmanii din întreaga lume sărbătoresc începând, de pe 2 aprilie, luna Ramadan, în care  30 de zile țin post negru de la zori zilei până la apus soarelui. Urmând ca pe 2 mai, familiile să se unească și să sărbătorească Ramadan Bayram.

Miliarde de dolari pierduți: Invazia din Ucraina afectează domeniu vital din Turcia

Potrivit președintelui Federației pentru Afaceri Turistice și Cazare din Marea Egee, Mehmet İşler, cele trei milioane de ucraineni așteptați nu vor veni în Turcia în acest an, în timp ce sosirea celor șapte milioane de turiști ruși așteptați rămâne fără răspuns, în funcție de traiectoria războiului.

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Care este cea mai problemă din Turcia? Iată ce cred turcii

31,4% dintre persoane au spus că este violență domestică, 29,5% au spus că sunt toate problemele menționate în sondaj, inclusiv șomajul, presiunea familială sau socială și hărțuirea sexuală, 12 la sută au spus lipsa de educație, iar 6,2% au spus inegalitatea de gen.