sâmbătă, ianuarie 16, 2021

Turcia va relua zborurile în 40 de țări din iunie

Turcia intenționează să reia zborurile spre 40 de țări începând cu 10 iunie, a informat, joi, ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Adil Karaismailoğlu, citat de Daily Sabah.

Într-un comunicat, Karaismailoğlu a declarat că zborurile care vor fi  relua în iunie în 40 de țări inclusiv Germania, Elveția, Austria, Grecia, Qatar, Coreea de Sud, Norvegia, mai mult, au negociat, zboruri reciproce cu 15 dintre ele.

 Adil Karaismailoğlu a susținut că Turcia a discutat cu 92 de țări privind reluarea zborurilor, întrucât măsurile  contra coronavirusului au fost ușurate.

„Am ajuns la un acord cu Republica Turcă a Ciprului de Nord, Austria, Lituania, Serbia, Kazahstan, Albania, Belarus, Emiratele Arabe Unite, Moldova, Uzbekistan, Ucraina, Maroc, Iordania, Sudan și Italia”, a declarat ministrul. 

Zborurile interne au fost primele care s-au reluat în țară pe 1 iunie, în conformitate cu precauțiile împotriva pandemiei.

Această mișcare a venit ca parte a eforturilor de normalizare a Turciei, după ce s-au înregistrat un număr scăzut de cazuri de coronavirus. Țara se află acum în prima fază de redeschidere, astfel, transportul a fost reluat și majoritatea restricțiilor sunt ridicate.

Turcia deschide anchetă și suspendă nouă regulă a WhatsApp

Autoritatea turcă pentru concurență a deschis, luni, o anchetă cu privire la Facebook și WhatsApp.

VIDEO. Comentariu integral la adresa lui Șumudică: “Țigănie… Hai să spun cerșător!”

Comentatorul turc, Erman Toroglu a stârnit un val de controverse după ce a criticat declarațiile de presă a antrenorului român, Marius Șumudică

Închisorile pline de jurnaliști.Erdogan:“ Nu vom renunța niciodată la libertatea presei”

Într-o declarație publicată de Direcția Prezidențială a Comunicațiilor, Erdoğan a afirmat că susține libertatea presei de Ziua Națională a Jurnaliștilor.

Turcia:Condamnat la peste 1.000 de ani de închisoare

Liderul unui cultului și controversatul autor Adnan Oktar, cunoscut și sub numele de Harun Yahya a fost judecat, împreună cu alți 235 de inculpați în fața instituțiilor de executare penală Silivri, din Istanbul.

COVID-19: Turcia ar putea elimina restricțiile pe 15 februarie

Membrul Necmi İlhan susține că numărul pacienților cu COVID-19 a înregistrat o scădere bruscă în ultima lună în urma măsurilor de prevenire impuse.

Cetățean anchetat că l-ar fi jignit pe ministrul de interne: “Taci, chelule”

După ce avocatul Tugay Bek a fost acuzat că a „insultat un oficial public”, unul dintre clienții lui este anchetat că a afirmat că ministrul de Interne Süleyman Soylu este o „persoana cu chelie”.

Turcia: Prețurile la alimente au crescut cu 33%

Coșul de cumpărături a lui Aysel Gündoğdu, specializat în domeniul bancar și al asigurărilor, include ouă, brânză, ulei și paste.

Un turc acuzat că a spionat pentru Erdoğan a fost expulzat din Austria

Un turc acuzat de spionaj în numele unui stat străin, care a susținut că i s-a ordonat asasinarea politicienilor austrieci, a fost...