miercuri, aprilie 21, 2021

Turcia va relua zborurile în 40 de țări din iunie

Turcia intenționează să reia zborurile spre 40 de țări începând cu 10 iunie, a informat, joi, ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Adil Karaismailoğlu, citat de Daily Sabah.

Într-un comunicat, Karaismailoğlu a declarat că zborurile care vor fi  relua în iunie în 40 de țări inclusiv Germania, Elveția, Austria, Grecia, Qatar, Coreea de Sud, Norvegia, mai mult, au negociat, zboruri reciproce cu 15 dintre ele.

 Adil Karaismailoğlu a susținut că Turcia a discutat cu 92 de țări privind reluarea zborurilor, întrucât măsurile  contra coronavirusului au fost ușurate.

„Am ajuns la un acord cu Republica Turcă a Ciprului de Nord, Austria, Lituania, Serbia, Kazahstan, Albania, Belarus, Emiratele Arabe Unite, Moldova, Uzbekistan, Ucraina, Maroc, Iordania, Sudan și Italia”, a declarat ministrul. 

Zborurile interne au fost primele care s-au reluat în țară pe 1 iunie, în conformitate cu precauțiile împotriva pandemiei.

Această mișcare a venit ca parte a eforturilor de normalizare a Turciei, după ce s-au înregistrat un număr scăzut de cazuri de coronavirus. Țara se află acum în prima fază de redeschidere, astfel, transportul a fost reluat și majoritatea restricțiilor sunt ridicate.

Turcia:Student ajuns după gratii pentru o postare pe Twitter

Lui Cihan Erdal, în vârstă de 32 de ani, doctorand la Universitatea Carleton din Canada, i s-a refuzat eliberarea de către un tribunal turc, vineri, urmând să rămână în arest preventiv cel puțin până pe 26 aprilie, când este programată următoarea sa audiere.

Criză economică în Turcia: Cartofi și ceapă din partea guvernului

Președintele turc, Recep Tayyip Erdoğan a lansat o campanie de ajutorare, în cadrul căreia familiile cu probleme financiare vor primi cartofi și ceapă, relatează Turkish Minutes.

O turcoaică a pictat-o pe Angela Merkel în semn de mulțumire. Răspunsul lui Merkel

O profesoară de desen fugită din Turcia a desenat-o pe Angela Merkel în semn de mulțumire pentru ajutorul oferit refugiaților, conform Bold...

Scriitorul turc,Ahmet Altan a fost eliberat: „Primul pas către libertate”

Faimosul scriitor turc Ahmet Altan a fost eliberat, miercuri seară, după ce a petrecut mai mult de patru ani după gratii pentru presupusa sa implicare în puciul eșuat din 15 iulie 2016, de lovitură de stat din 2016, conform Turkish Minutes.

43 de turci au plecat cu un proiect pentru mediu în Germania, dar nu s-au mai întors

43 din 45 de persoane din Turcia care au participat la un proiect din Germania nu s-au mai întors în țară,

Noi restricții stricte în Turcia în perioada Ramadan: Carantină după ora 19:00

Președintele Recep Tayyip Erdoğan a anunțat, marți, o serie de măsuri pentru luna sfântă, Ramadan

Un artist din SUA cere 5 milioane de dolari despăgubire faimosului bucătar turc,Nusret Gökçe

Bucătarul turc Nusret Gökçe, cunoscut și sub denumirea de „Salt Bae”, face obiectul unui proces de 5 milioane de dolari ceruți de un artist din SUA pentru folosirea neautorizată a unor lucrări de artă, relatează Duvar English.