sâmbătă, martie 6, 2021

Turcia: Teste COVID-19 la aterizare pe aeroport și izolare de 14 zile pentru turiști

Ministrul transporturilor a informat că turiștii care vor sosi pe aeroport vor fi testați pentru COVID-19, urmând să fie izolați timp de 14 zile, relează Daily Sabah. 

Conform declarației, străinii care vor veni cu zboruri charter vor fi examinați în zonele desemnate pe aeroport, unde vor fi evaluate simptomele pasagerilor.  Astfel, turiștii care nu prezintă simptome, vor intra în izolare timp de 14 zile la locuința proprie, iar cei care au simptome asociate cu COVID-19 vor intra în carantină instutuțională.

„Cei care sunt suspectați de simptome în timpul examinărilor vor fi duși în zonele de carantină din aeroporturi și vor fi direcționate către spital” a explicat ministrul.

De asemenea, informațiile de contact și adresă ale persoanelor examinate vor fi înregistrate în secțiunea de intrare la frontieră a sistemului de gestionare a sănătății publice (HSYS).

„Cei care nu prezintă niciun simptom la spitale vor fi eliberați timp de 14 zile de izolare în propriile case și în această perioadă, vor fi urmăriți de medici numiți pentru fiecare familie. Un formular COVID-19 pentru contacte de urmărire și formular de consimțământ va trebui, de asemenea, completat „, a adăugat ministrul. 

Turcia a anunțat că va relua zborurile spre România începând cu 17 iunie, urmănd ca din iulie să reia zborurile spre alte 40 de țări.

Această mișcare a venit ca parte a eforturilor de normalizare a Turciei, după ce s-au înregistrat un număr scăzut de cazuri de coronavirus. Țara se află acum în prima fază de redeschidere, astfel, transportul a fost reluat și majoritatea restricțiilor sunt ridicate

Vești bune pentru comercianții din România! Cheltuielile din tranzacțiile cu Turcia sunt iar deductibile

România a rezolvat problema care afecta comerțul cu Turcia, modificând Codului Fiscal prin eliminarea anexei II a listei UE, care introducea o nouă categorii de cheltuieli nedeductibile, respectiv cheltuielile generate prin achiziții de la furnizori înregistrați fiscal în jurisdicții necooperante fiscal, conform portalului avocatnet.ro

Erdogan anunță relaxarea măsurilor anti COVID-19: “Începe o normalizare controlată”

Erdoğan a făcut declarații după o ședință de cabinet, afirmând că lista măsurilor va fi actualizată la fiecare două săptămâni, de la o provincie la alta.

Tragedie:O bătrână se luptă cu guvernul pentru propriul apartament:” Plătești 45.000 de lire sau ești evacuată din clădire”

O bătrână în vârstă de 81 de ani, din provincia vestică Izmir, se luptă cu guvernul turc pentru propriul apartament, relatează presa turcească.

Sinuciderile din Turcia au crescut cu 48% în timpul guvernării lui Erdogan

Un raport a dezvăluit că sinuciderile din Turcia au crescut cu 48 la sută de la venirea la putere a Partidului Justiției și Dezvoltării (AKP), condus de președintele turc, Recep Erdogan

SUA scrisoare către Erdogan pentru a opri încălcarea drepturilor omului

160 de membri ai Camerei Reprezentanților SUA au semnat o scrisoare bipartinică trimisă secretarului de stat, Antony Blinken, prin care cerea administrației președintelui Joe Biden să abordeze probleme „tulburătoare” ale drepturilor omului, în momentul prefigurării politicilor pentru relațiile cu Turcia, conform Reuters.

Kosovo:“Abuz de serviciu” în cazul celor șase profesori turci exilați în Turcia

Kosovo:“Abuz de serviciu” în cazul celor șase profesori turci exilați în Turcia

Libertatea presei în Turcia: 1 din 4 jurnaliști, supus violenței fizice și verbale

Unul din patru jurnaliști a fost supuși violenței fizice și verbale în 2020, conform unui raport al Asociației Jurnaliștilor Turci (TGC), care dezvăluie presiunea crescândă asupra jurnaliștilor din Turcia

Jurnaliștii din Suedia îi cer lui Erdogan să-l elibereze pe scriitorul Ahmet Altan

16 jurnaliști din Suedia, printre care șefii unor organizații de presă proeminente, i-au cerut lui Erdoğan să ia măsuri pentru eliberarea din...