miercuri, aprilie 21, 2021

Turcia: Un hotel a acoperit plaja cu marmură și suține că este nisip alb

Un hotel din Turcia a încercat să acopere o plajă cu pulbere de marmură, susținând că este nisip alb, informează  Gazete Duvar.

Președintele Consiliului municipal al orașului Bodrum, Arif Yılmaz, a declarat  că substanța este pulbere de marmură, care poate avea efecte grave asupra  naturii.

„Aceasta va strica fauna țărmului pe termen lung. Aceasta va polua marea, o va priva de oxigen și va provoca chiar alunecări de teren ”, a declarat Yılmaz.

Amendă de 345.000 de lire

Construcția plajei din Bodrum a fost oprită, după ce s-a descoperit că este acoperită cu pulbere de marmură, iar conducerea a fost amendată  cu 345.000 de lire turcești.

Între timp, Primarul Bodrum, Ahmet Aras, a menționat că practici similare frauduloase au fost prevenite în alte locații din provincie și că au fost emise amenzi similare.

Scriitorul turc,Ahmet Altan a fost eliberat: „Primul pas către libertate”

Faimosul scriitor turc Ahmet Altan a fost eliberat, miercuri seară, după ce a petrecut mai mult de patru ani după gratii pentru presupusa sa implicare în puciul eșuat din 15 iulie 2016, de lovitură de stat din 2016, conform Turkish Minutes.

O turcoaică a pictat-o pe Angela Merkel în semn de mulțumire. Răspunsul lui Merkel

O profesoară de desen fugită din Turcia a desenat-o pe Angela Merkel în semn de mulțumire pentru ajutorul oferit refugiaților, conform Bold...

43 de turci au plecat cu un proiect pentru mediu în Germania, dar nu s-au mai întors

43 din 45 de persoane din Turcia care au participat la un proiect din Germania nu s-au mai întors în țară,

Noi restricții stricte în Turcia în perioada Ramadan: Carantină după ora 19:00

Președintele Recep Tayyip Erdoğan a anunțat, marți, o serie de măsuri pentru luna sfântă, Ramadan

Turcia:Student ajuns după gratii pentru o postare pe Twitter

Lui Cihan Erdal, în vârstă de 32 de ani, doctorand la Universitatea Carleton din Canada, i s-a refuzat eliberarea de către un tribunal turc, vineri, urmând să rămână în arest preventiv cel puțin până pe 26 aprilie, când este programată următoarea sa audiere.

Un artist din SUA cere 5 milioane de dolari despăgubire faimosului bucătar turc,Nusret Gökçe

Bucătarul turc Nusret Gökçe, cunoscut și sub denumirea de „Salt Bae”, face obiectul unui proces de 5 milioane de dolari ceruți de un artist din SUA pentru folosirea neautorizată a unor lucrări de artă, relatează Duvar English.

Criză economică în Turcia: Cartofi și ceapă din partea guvernului

Președintele turc, Recep Tayyip Erdoğan a lansat o campanie de ajutorare, în cadrul căreia familiile cu probleme financiare vor primi cartofi și ceapă, relatează Turkish Minutes.