sâmbătă, octombrie 17, 2020

Turcia: Un hotel a acoperit plaja cu marmură și suține că este nisip alb

Un hotel din Turcia a încercat să acopere o plajă cu pulbere de marmură, susținând că este nisip alb, informează  Gazete Duvar.

Președintele Consiliului municipal al orașului Bodrum, Arif Yılmaz, a declarat  că substanța este pulbere de marmură, care poate avea efecte grave asupra  naturii.

„Aceasta va strica fauna țărmului pe termen lung. Aceasta va polua marea, o va priva de oxigen și va provoca chiar alunecări de teren ”, a declarat Yılmaz.

Amendă de 345.000 de lire

Construcția plajei din Bodrum a fost oprită, după ce s-a descoperit că este acoperită cu pulbere de marmură, iar conducerea a fost amendată  cu 345.000 de lire turcești.

Între timp, Primarul Bodrum, Ahmet Aras, a menționat că practici similare frauduloase au fost prevenite în alte locații din provincie și că au fost emise amenzi similare.

COVID-19: Peste 40.000 de lucrători în domeniul sănătății din Turcia testați pozitiv

Mai mult de 40.000 de lucrători în domeniul sănătății au fost infectați cu coronavirus în Turcia de la izbucnirea pandemiei, relatează people.cn

Un ONG cere Regatului Unit sancționarea oficialilor turci

Un grup pentru drepturile omului cu sediul în Regatul Unit a lansat o campanie de sancționare a oficialilor turci implicați în încălcări ale drepturilor omului drept în temeiul noilor reglementări,

Brațul lung a lui Erdogan în Europa: Turcia complotează în vederea unor asasinate în diaspora

Evenimentele recente din Europa arată faptul că „brațul lung” al președintelui turc Recep Tayyip Erdoğan a început din nou să funcționeze în Europa, prin alte activități decât răpirile sponsorizate de guvernul turc, relatează Turkish Minutes.

Prețul meniului de pește s-a triplat la restaurantele din Istanbul

Prețul la pește, în special cea a peștelui bonito, în faimoasele restaurante de pește din Istanbul, s-a triplat,

O instanță din Turcia a făcut praf decizia Curții Constituționale

Un tribunal din Istanbul a respins cererea de rejudecare a Curții Constituționale privind încălcările drepturilor unui jurnalist turc, relatează presa turcească.

Humanitas Cișmigiu a lansat cartea scriitorului turc, Ahmet Altan„Nu voi mai vedea lumea niciodată. Memoriile unui scriitor întemnițat”

Librăria Humanitas de la Cișmigiu a lansat, vineri, cartea”Nu voi mai vedea lumea niciodată. Memoriile unui scriitor întemnițat” a scriitorului turc, Ahmet Altan, închis după gratii de mai bine de patru ani, sub represiunile guvernului turc.

Fotografiile cu deținuți morți surprind condițiile din închisorile turcești în timpul pandemiei

Imaginile realizate după moartea unui deținut politic au dezvăluit lipsa de igienă din închisorile turcești în timpul pandemiei.

COVID-19 a ajuns în Turcia cu o lună înainte ca guvernul să raporteze primele cazuri

Partidul Republican Popular (CHP) a acuzat guvernul turc că nu a raportat cazuri suspecte de COVID-19 în februarie, cu o lună înainte...