miercuri, ianuarie 20, 2021

Turcia: Un hotel a acoperit plaja cu marmură și suține că este nisip alb

Un hotel din Turcia a încercat să acopere o plajă cu pulbere de marmură, susținând că este nisip alb, informează  Gazete Duvar.

Președintele Consiliului municipal al orașului Bodrum, Arif Yılmaz, a declarat  că substanța este pulbere de marmură, care poate avea efecte grave asupra  naturii.

„Aceasta va strica fauna țărmului pe termen lung. Aceasta va polua marea, o va priva de oxigen și va provoca chiar alunecări de teren ”, a declarat Yılmaz.

Amendă de 345.000 de lire

Construcția plajei din Bodrum a fost oprită, după ce s-a descoperit că este acoperită cu pulbere de marmură, iar conducerea a fost amendată  cu 345.000 de lire turcești.

Între timp, Primarul Bodrum, Ahmet Aras, a menționat că practici similare frauduloase au fost prevenite în alte locații din provincie și că au fost emise amenzi similare.

Un turc a stârnit critici după ce a făcut un grătar într-o biserică abandonată

Un  bucătar turc a stârnit un val de revoltă pe Twitter după ce a inișiat organizarea  unui grătar în interiorul unei biserici...

Turcii renunță la WhatsApp: Telegram, Signal sau BiP sunt noile aplicații de comunicare  

Renunțarea la WhatsApp a fost cauzată în principal de zvonurilor conform cărora mesajele de pe acesta ar fi împărtășite autorităților turcești în cadrul unor noi setări de confidențialitate.

Cele mai bune voci din România: 15 tineri talentați în finala Golden Voices

15 tineri talentați au ajuns în finala concursului Golden Voices, competiția care premiază cele mai bune voci din România.

Un turc acuzat că a spionat pentru Erdoğan a fost expulzat din Austria

Un turc acuzat de spionaj în numele unui stat străin, care a susținut că i s-a ordonat asasinarea politicienilor austrieci, a fost...

Turcia: Fructul care costă 1.000 de lire kilogramul

Un fruct obișnuit în Turcia au observat o creștere scandaloasă a prețurilor în acest sezon, vânzătorii raportând că un kilogram ar fi ajuns la 1.000 de lire turcești (aproximativ 135 de dolari), conform Turkish Minutes.

Premieră în lume: Instanța de judecată înființate în aeroportul din Istanbul

Ministerul Justiției din Turcia a înființat un tribunal la Aeroportul din Istanbul ca parte a reformelor sale judiciare planificate,

Victimă a epurării guvernului turc îngropată în grabă. Soțul încarcerat nu a avut voie să participe la înmormântare

O fostă profesoară concediată de la locul de muncă prin decret a murit, pe 12 ianuarie, din cauza mai multor probleme de sănătate și a fost îngropată în grabă fără să-i ofere soțului ei încarcerat posibilitatea de a participa la înmormântarea ei,

Dreptul la viață violat în Turcia: Peste 3.000 uciși, maltratați sau torturați în 2020

Un raport anual privind încălcările drepturilor omului în Turcia a dezvăluit 3.362 de morți și 3.534 de incidente de tortură sau maltratare în 2020, dintre care 1.855 au loc în închisori