duminică, februarie 5, 2023

Turcia va investiga Spotify pentru conținut insultător: „Cântece pe care Erdoğan le ascultă în timp ce bea”

Procurorul-șef al Istanbulului a lansat o investigație asupra Spotify pentru titlurile anumitor liste de redare generate de utilizatori, conform Ahval News.

Listele de redare ofensatoare includ „Cântece pe care Erdoğan le ascultă în timp ce bea”, „Tonul de apel al lui Allah”, „Cântece pentru a-l izgonii pe Adam din paradis” și „Cântece pe care profetul Mahomed și Allah le ascultă în timp ce beau”.

Ancheta a fost declanșată după ce Centrul de Comunicații Prezidențial (CİMER) a primit un volum mare de plângeri conform cărora listele de redare favorizează islamofobia prin insultarea valorilor religioase și a oficialilor de stat.

Spotify aprobă numele înainte ca listele de redare să fie făcute publice. Utilizatorii pot alege să își facă listele de redare publice sau private, care nu necesită aprobare prealabilă.

CİMER este o platformă prin care cetățenii turci pot depune plângeri către toate instituțiile publice, prin biroul președintelui. În 2021, centrul a primit 6,1 milioane de întrebări și a răspuns la 5,5 milioane, potrivit postului de stat TRT. Plângerile au reprezentat 40 la sută din toate contestațiile.

Legile Turciei recent modificate impun platformelor să obțină licențe de difuzare, ceea ce Spotify a făcut anul trecut, după amenințarea cu interzicerea accesului de către organul de supraveghere al mass-media din Turcia, Consiliul Suprem de Radio și Televiziune (RTÜK).

CEDO a decis! Turcia trebuie să plătească peste 12.000 de euro daune morale unui jurnalist

Turcia a încălcat articolele 5 (1), (3), (4), (5) și 10 din Convenția Europeană a Drepturilor Omului în cazul unui jurnalist care a fost arestat de un tribunal turc în urma unei tentative de lovitură de stat în 2016.

Expoziția  „Istoria fotbalului turc”. Erdogan expus, dar nu și Hakan Şükür

Hakan Şükür a fost exclus de la expoziția „Tuturi şi gol: expoziţia de istorie a fotbalului turc”, deschisă la Palat, cu participarea preşedintelui Erdoğan, a foştilor jucători naţionali de fotbal, a preşedinţilor de club şi a politicienilor.

Ce ar însemna ca Erdogan să piardă alegerile prezidențiale?

Criza economică din Turcia a pus în pericol lunga domnie a lui Erdogan. Pe măsură ce prețurile au crescut, președintele a continuat să reducă ratele dobânzilor, răsturnând teoria economică și conducând prețurile mai mari.

Conferință despre toleranță. Dumitru Borțun: „Conviețuirea este cea mai grea meserie din lume” 

Zeci de tineri bucureșteni au participat la conferința ,,Toleranța și Rolul ei în Perioada Contemporană”, desfășurată pe 2 februarie, la ARCUB.

„Privighetoarea Dobrogei” s-a stins din viață! Faimoasa solistă a fost prima avocată tătăroaică din România

Faimoasa cântăreață, supranumită „Privighetoarea Dobrogei” s-a stins din viață, marți, 31 ianuarie 2023. Kadriye Nurmambet, născută în Dobrich, Bulgaria în...

Erdogan catalogat ca „Piroman” de presa din Germania

Revista săptămânală germană Stern s-a referit la președintele turc Recep Tayyip Erdoğan drept un „incendiat” pe coperta ultimului său număr, spunând că președintele alimentează conflicte periculoase, inclusiv în Germania, pentru a-și asigura puterea în timp ce se pregătește pentru alegerile din mai.

Harta corupție: Turcia a avut cel mai mic punctaj din ultimii 10 ani

Harta corupției la nivel mondial situează Turcia cu cinci locuri mai jos, după ce reușit să obțină 34 de puncte din 100 în 2022, pierzând 2 puncte într-un an, având cel mai mic scor din ultimii zece ani.

Turcia: Pragul sărăciei a depășit de 3 ori salariu minim pe economie

Pragul de sărăcie indică banii necesari pentru ca o familie de patru persoane să se hrănească suficient și sănătos și acoperă și cheltuielile cu bunurile de bază precum îmbrăcăminte, chirie, electricitate, apă, transport, educație și sănătate. Acesta a crescut la 28.875 de lire în ianuarie, iar salariu minim este de 8.506 de lire.