luni, mai 27, 2024

Turcia va investiga Spotify pentru conținut insultător: „Cântece pe care Erdoğan le ascultă în timp ce bea”

Procurorul-șef al Istanbulului a lansat o investigație asupra Spotify pentru titlurile anumitor liste de redare generate de utilizatori, conform Ahval News.

Listele de redare ofensatoare includ „Cântece pe care Erdoğan le ascultă în timp ce bea”, „Tonul de apel al lui Allah”, „Cântece pentru a-l izgonii pe Adam din paradis” și „Cântece pe care profetul Mahomed și Allah le ascultă în timp ce beau”.

Ancheta a fost declanșată după ce Centrul de Comunicații Prezidențial (CİMER) a primit un volum mare de plângeri conform cărora listele de redare favorizează islamofobia prin insultarea valorilor religioase și a oficialilor de stat.

Spotify aprobă numele înainte ca listele de redare să fie făcute publice. Utilizatorii pot alege să își facă listele de redare publice sau private, care nu necesită aprobare prealabilă.

CİMER este o platformă prin care cetățenii turci pot depune plângeri către toate instituțiile publice, prin biroul președintelui. În 2021, centrul a primit 6,1 milioane de întrebări și a răspuns la 5,5 milioane, potrivit postului de stat TRT. Plângerile au reprezentat 40 la sută din toate contestațiile.

Legile Turciei recent modificate impun platformelor să obțină licențe de difuzare, ceea ce Spotify a făcut anul trecut, după amenințarea cu interzicerea accesului de către organul de supraveghere al mass-media din Turcia, Consiliul Suprem de Radio și Televiziune (RTÜK).

Albine mor din cauza pesticidelor:„Turcia este un paradis al mierii falsificate”

Districtul Bayramiç, din provincia Çanakkale de vest din Turcia a înregistrat moartea în masă de albine. Aproximativ 1600 de stupi de albine aparținând a 12 persoane au murit într-un weekend.

Vești bune pentru români! Călătorii în Turcia doar cu actul de identitate 

Decizia președintelui turc, Recep Tayip Erdogan,  privind scutirea de viză pentru cetățenii români titulari ai cărții de identitate pentru călătoriile lor turistice și permisele de tranzit în Turcia a fost publicată în Monitorul Oficial. 

Istanbul. Alte 27 de persoane reținute după ce au participat la protestele de 1 mai

Persoanele reținute, marți, se numără printre cele 39 pentru care procurorii din Istanbul au emis cele mai recente mandate de reținere. Se fac eforturi pentru reținerea celor 12 suspecți rămași.

De 24 de ori campioni! Galatasaray, fosta echipa a lui Hagi, a făcut istorie!

Meciul cu Konyaspor s-a încheiat cu un scor de 3-1, duminică, în ultima etapă a sezonului, şi a obţinut al 24-lea titlu de campioană a Turciei din istoria sa.

Chiriile în Istanbul. Care este cea mai scumpă și cea mai ieftină zonă?

În consecință, Sarıyer a ocupat primul loc în districtele din Istanbul în ceea ce privește prețul chiriei locuințelor cu o medie de 51.591 de lire, urmat de Beșiktaș cu 41.500 de lire și Kadıköy cu 32.820 de lire. 

Guvernul Ciolacu în Ankara: 6 acorduri semnate între Turcia și România

În cadrul vizitei, vestea bună despre călătorii românilor în Turcia, doar cu buletinul, a fost transmisă cetățenilor români, iar între cele două țări au fost semnate 6 acorduri. 

Sâmbăta Mamelor marchează cea de 1000 săptămână: „Nu ne mai rămân decât numele și fotografiile din brațele noastre”

Mamele s-au adunat din nou în Piața Galatasaray, din Istanbul, pe 25 mai, alături de mii de oameni, și au citit o declarație de presă pentru a-și comemora rudele dispărute. 

Detalii despre vizita lui Ciolacu în Turcia. 21 de salbe de tun, comerț și călătorii fără buletin

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a fost primit, marţi la Palatul Prezidenţial din Ankara, de către preşedintele Recep Tayyip Erdogan, cu 21 de salve de tun, cu o ceremonial militar cu garda de onoare şi intonarea imnurilor de stat ale României şi Turciei.