miercuri, august 31, 2022

Turcia va investiga Spotify pentru conținut insultător: „Cântece pe care Erdoğan le ascultă în timp ce bea”

Procurorul-șef al Istanbulului a lansat o investigație asupra Spotify pentru titlurile anumitor liste de redare generate de utilizatori, conform Ahval News.

Listele de redare ofensatoare includ „Cântece pe care Erdoğan le ascultă în timp ce bea”, „Tonul de apel al lui Allah”, „Cântece pentru a-l izgonii pe Adam din paradis” și „Cântece pe care profetul Mahomed și Allah le ascultă în timp ce beau”.

Ancheta a fost declanșată după ce Centrul de Comunicații Prezidențial (CİMER) a primit un volum mare de plângeri conform cărora listele de redare favorizează islamofobia prin insultarea valorilor religioase și a oficialilor de stat.

Spotify aprobă numele înainte ca listele de redare să fie făcute publice. Utilizatorii pot alege să își facă listele de redare publice sau private, care nu necesită aprobare prealabilă.

CİMER este o platformă prin care cetățenii turci pot depune plângeri către toate instituțiile publice, prin biroul președintelui. În 2021, centrul a primit 6,1 milioane de întrebări și a răspuns la 5,5 milioane, potrivit postului de stat TRT. Plângerile au reprezentat 40 la sută din toate contestațiile.

Legile Turciei recent modificate impun platformelor să obțină licențe de difuzare, ceea ce Spotify a făcut anul trecut, după amenințarea cu interzicerea accesului de către organul de supraveghere al mass-media din Turcia, Consiliul Suprem de Radio și Televiziune (RTÜK).

Turcia: Mâncare stradală, preferata turcilor, afectată de inflație

„Creșterea prețurilor are un impact în special asupra noastră. Ca studenți, ne bazăm pe banii de buzunar dați de familiile noastre. Cu greu ne putem permite să mergem la un restaurant și să comandăm o friptură, covrigi sunt întotdeauna alegerea noastră”, a declarat pentru un student din cartierul popular Kızılay, din Ankara.

Criza economică: Turcii stau la cozi în fața băncilor pentru a primi până la 7.500 de lire cadou

Criza economică a lovit puternic Turcia și i-am văzut pe turci la cozi pentru a cumpăra ulei, pâine sau să pună benzină...

Un jurnalist grec a fost deportat și interzis din Turcia. Motivul este „ordinea publică”

Într-o declarație scrisă și distribuită pe contul său de socializare, jurnalistul grec, Evangelos Areteosa a susținut că a zburat de la Bruxelles la aeroportul Sabiha Gökçen, din Istanbul, pe 25 august, unde a fost audiat de poliție timp de șapte ore.

Imagini șocante! Faimosul cântăreț, İbrahim Tatlıses a fost rănit într-un accident rutier în Bodrum

Faimosul cântărețul, İbrahim Tatlıses a fost transportat la spital după ce s-a ciocnit frontal cu camionul care venea din sens opus, în...

Avocatul faimosului jurnalist Mehmet Altan a depus plângere la CEDO împotriva autorităților turcești

Avocatul jurnalistului Mehmet Altan au depus o plângere la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO), împotriva Consiliului Judecătorilor și Procurorilor (HSK)...

Turcia: Aplicație care localizează câinii maidanezi interzisă, după ce animalele au fost otrăvite

Avocații Baroului din Istanbul au declarat că tortura și uciderea animalelor constituie o infracțiune și au depus o cerere pentru închiderea aplicației online, Havrita. 

SUA îngrijorată de hărțuirea juridică, după arestarea unei vedete pop din Turcia

Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat a declarat că rămâne îngrijorat de eforturile pe scară largă din Turcia de a restricționa exprimarea prin cenzură și hărțuire judiciară după detenția lui artistei Gülșen.

Turcia: Producția de automobile a crescut cu 37,4% în ultimele 6 luni

Producătorii de automobile au produs 742.969 de unități în primele șapte luni ale acestui an, inclusiv automobile și vehicule comerciale, în timp ce exporturile din sector au crescut cu 16,2%, până la 59.596.