vineri, ianuarie 7, 2022

Turcia va începe producția în masă a vaccinului Turkovac


Autoritățile turce au emis, miercuri, autorizația de utilizare de urgență pentru Turkovac, vaccinul COVID-19 dezvoltat intern al țării, conform Ahval News.

Ministrul turc al Sănătății, Fahrettin Koca, într-o ceremonie desfășurată într-o unitate de producție din provincia sud-estică, Şanlıurfa a anunțat începerea producției.

„De astăzi, am început producția. Prin aceasta, am devenit una dintre cele nouă țări care produc vaccinuri împotriva COVID-19. Ne așteptăm ca testele să fie finalizate săptămâna viitoare. De săptămâna viitoare, vom intra în utilizare în masă, începând cu spitalele din orașul nostru.”, infomează Koca.

Koca a anunțat, de asemenea, planuri pentru o fabrică în capitala Ankara. Fabrica va putea produce diverse tipuri de vaccinuri convenționale și de înaltă tehnologie.

Asociația Turcă de Microbiologie Clinică (KLİMİK) a emis, de asemenea, o declarație, cerând transparență în faza trei studii.

Într-o altă declarație, Asociația Turcă a Toraxului a spus că comunitatea medicală nu are suficiente informații despre eforturile de dezvoltare a vaccinului.

Raport: 280 de cazuri de femicid în Turcia în 2021

80 de cazuri de feminicid, din care 217 de femei au murit în circumstanțe suspecte au avut loc în Turcia, în 2021,

Peste 9 milioane de turiști au venit în Antalya în 2021. Rușii și nemții pe primul loc

Potrivit datelor Direcției pentru Turism, 8 973 785 de turiști au aterizat pe Aeroportul Antalya și 107 700 turiști pe Aeroportul Gazipașa în perioada de 12 luni.

Demirtaș: Erdogan ar putea convoca alegeri anticipate

Filantropul închis și fostul președinte al Partidului Democrat Popular (HDP). Selahattin Demirtaș a făcut declarații despre situația politică a Turciei pentru ziarul de opoziție, Yeni Yașam.

Inflația din Turcia a ajuns la 36,1%, nivelul record în era lui Erdogan

Inflația din Turcia a ajuns la 36,1%, nivelul record în era lui Erdogan

Un nou efect al crizei economice. Turcia a devenit o țară ieftină pentru străini

2021 pentru turci a fost un an plin cu emoții din cauza fluctuației lirei turcești, care a dus la creșterile a chiriilor cu până la 300 la sută și a mâncării cu o medie de 60 la sută. 

4 eurodeputați cer eliberara a studenților de la Universitatea Boğaziçi

otrivit unui comunicat de presă publicat pe site-ul Fundației pentru Drepturile Omului din Turcia (TİHV),

COVID-19: Turcia a atins cel mai mare număr de cazuri în ultimele opt luni

Ministerul Sănătății a confirmat 44.869 de noi cazuri de coronavirus și 160 de decese într-o zi, fiind cel mai mare număr de cazuri noi zilnic din 23 aprilie.

De necrezut! Femeia bolnavă cu lupus, care a murit în timp ce era însărcinată, a fost reintegrată la muncă

De necrezut! Femeia bolnavă cu lupus, care a murit în timp ce era însărcinată, a fost reintegrată la muncă