vineri, ianuarie 7, 2022

Îngrijitorul unui adolescent autist care suferă de epilepsie a fost arestat pentru terorism

Îngrijitorul unui băiat autist de 15 ani, care suferă de epilepsie și hipotonie, o boală musculară, a fost arestat  din cauza presupuselor legături ale sale cu Mișcarea Gülen, conform Stockholm Center For Freedome.

Eyüp Çetin a primit o formare de îngrijire de urgență pentru a avea grijă de fiul său Yakup, care suferă de convulsii, și se ocupa de toate nevoile sale, inclusiv oferind două ore de kinetoterapie în fiecare zi.

Yakup și cei doi frați ai săi mai mici, în vârstă de 1 și 5 ani, au fost lăsați în grija mamei lor, Gülten, care întâmpină mari dificultăți să se ocupe de nevoile tuturor.

„Este nevoie de două persoane pentru a-mi duce fiul la toaletă și din nou doi oameni pentru a-l hrăni. Nu poate bea apă. Se udă, iar lipsa terapiei fizice înseamnă că starea lui se va deteriora”, explică tatăl.

Eyüp Çetin a fost profesor la o școală privată afiliată mișcării Gülen. El a cerut să fie eliberat în așteptarea judecății sau să fie plasat în arest la domiciliu pentru a avea grijă de fiul său, însă cerere care a fost respinsă. Soția sa a fost, de asemenea, supusă recent unei anchete pentru acuzații similare, dar a fost eliberată în așteptarea procesului.

Guvernul Partidului Justiției și Dezvoltării (AKP) din Turcia a lansat un război împotriva mișcării Gülen, o inițiativă civică mondială inspirată din ideile clericului musulman Fethullah Gülen, după investigațiile de corupție din 17-25 decembrie 2013 care l-au implicat pe primul ministru de atunci și membrii familiei președintelui Recep Tayyip Erdogan și cercul apropiat.

Respingând investigațiile drept o lovitură de stat și o conspirație gülenistă, guvernul AKP a desemnat mișcarea drept organizație teroristă și a început o campanie de epurare a membrilor.  

Un total de 319.587 de persoane au fost reținute și 99.962 arestate în cadrul operațiunilor împotriva susținătorilor mișcării Gülen de la tentativa de lovitură de stat din 15 iulie 2016, conform, ministrul de interne, Süleyman Soylu.

De necrezut! Femeia bolnavă cu lupus, care a murit în timp ce era însărcinată, a fost reintegrată la muncă

De necrezut! Femeia bolnavă cu lupus, care a murit în timp ce era însărcinată, a fost reintegrată la muncă

Demirtaș: Erdogan ar putea convoca alegeri anticipate

Filantropul închis și fostul președinte al Partidului Democrat Popular (HDP). Selahattin Demirtaș a făcut declarații despre situația politică a Turciei pentru ziarul de opoziție, Yeni Yașam.

4 eurodeputați cer eliberara a studenților de la Universitatea Boğaziçi

otrivit unui comunicat de presă publicat pe site-ul Fundației pentru Drepturile Omului din Turcia (TİHV),

Peste 9 milioane de turiști au venit în Antalya în 2021. Rușii și nemții pe primul loc

Potrivit datelor Direcției pentru Turism, 8 973 785 de turiști au aterizat pe Aeroportul Antalya și 107 700 turiști pe Aeroportul Gazipașa în perioada de 12 luni.

Un nou efect al crizei economice. Turcia a devenit o țară ieftină pentru străini

2021 pentru turci a fost un an plin cu emoții din cauza fluctuației lirei turcești, care a dus la creșterile a chiriilor cu până la 300 la sută și a mâncării cu o medie de 60 la sută. 

Inflația din Turcia a ajuns la 36,1%, nivelul record în era lui Erdogan

Inflația din Turcia a ajuns la 36,1%, nivelul record în era lui Erdogan

Raport: 280 de cazuri de femicid în Turcia în 2021

80 de cazuri de feminicid, din care 217 de femei au murit în circumstanțe suspecte au avut loc în Turcia, în 2021,

COVID-19: Turcia a atins cel mai mare număr de cazuri în ultimele opt luni

Ministerul Sănătății a confirmat 44.869 de noi cazuri de coronavirus și 160 de decese într-o zi, fiind cel mai mare număr de cazuri noi zilnic din 23 aprilie.