sâmbătă, septembrie 3, 2022

Îngrijitorul unui adolescent autist care suferă de epilepsie a fost arestat pentru terorism

Îngrijitorul unui băiat autist de 15 ani, care suferă de epilepsie și hipotonie, o boală musculară, a fost arestat  din cauza presupuselor legături ale sale cu Mișcarea Gülen, conform Stockholm Center For Freedome.

Eyüp Çetin a primit o formare de îngrijire de urgență pentru a avea grijă de fiul său Yakup, care suferă de convulsii, și se ocupa de toate nevoile sale, inclusiv oferind două ore de kinetoterapie în fiecare zi.

Yakup și cei doi frați ai săi mai mici, în vârstă de 1 și 5 ani, au fost lăsați în grija mamei lor, Gülten, care întâmpină mari dificultăți să se ocupe de nevoile tuturor.

„Este nevoie de două persoane pentru a-mi duce fiul la toaletă și din nou doi oameni pentru a-l hrăni. Nu poate bea apă. Se udă, iar lipsa terapiei fizice înseamnă că starea lui se va deteriora”, explică tatăl.

Eyüp Çetin a fost profesor la o școală privată afiliată mișcării Gülen. El a cerut să fie eliberat în așteptarea judecății sau să fie plasat în arest la domiciliu pentru a avea grijă de fiul său, însă cerere care a fost respinsă. Soția sa a fost, de asemenea, supusă recent unei anchete pentru acuzații similare, dar a fost eliberată în așteptarea procesului.

Guvernul Partidului Justiției și Dezvoltării (AKP) din Turcia a lansat un război împotriva mișcării Gülen, o inițiativă civică mondială inspirată din ideile clericului musulman Fethullah Gülen, după investigațiile de corupție din 17-25 decembrie 2013 care l-au implicat pe primul ministru de atunci și membrii familiei președintelui Recep Tayyip Erdogan și cercul apropiat.

Respingând investigațiile drept o lovitură de stat și o conspirație gülenistă, guvernul AKP a desemnat mișcarea drept organizație teroristă și a început o campanie de epurare a membrilor.  

Un total de 319.587 de persoane au fost reținute și 99.962 arestate în cadrul operațiunilor împotriva susținătorilor mișcării Gülen de la tentativa de lovitură de stat din 15 iulie 2016, conform, ministrul de interne, Süleyman Soylu.

SUA îngrijorată de hărțuirea juridică, după arestarea unei vedete pop din Turcia

Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat a declarat că rămâne îngrijorat de eforturile pe scară largă din Turcia de a restricționa exprimarea prin cenzură și hărțuire judiciară după detenția lui artistei Gülșen.

Vești proaste pentru turci!Prețurile la energie electrică și gaze cresc cu până la 50 la sută

Autoritatea de reglementare a energiei EMRA din Turcia a declarat că a crescut cu 20% prețurile la energie electrică casnică, cu 30% pe cele utilizate de sectoarele publice și de servicii și cu 50% pe cele utilizate în industrie, de pe 1 septembrie.

Cea mai mare fraudă din Turcia! Fondatorul fugar al schimbului de criptomonede arestat în Albania

Procurorul Elbasan, Kreshnik Ajazi, a confirmat, marți, pentru BIRN că fugarul turc, Faruk Fatih Ozer, suspectat că a organizat o înșelătorie masivă de criptomonede, este reținut în orașul albanez.

Turcia crește de cinci ori mai mult taxele de tranzit pentru strâmtorile Bosfor și Dardanele

Potrivit rapoartelor presei turce, taxa a fost stabilită la 4,08 de dolari pentru fiecare tonă de tonaj net înregistrat, de cinci ori taxa inițială de 0,83 dolari și o creștere a veniturilor anuale curente de la 40 milioane dolari la 200 milioane de dolari, noul regulament fiind așteptat să intre în vigoare pe 7 octombrie.

Vești bune! Turcia a introdus un nou card special pentru turiștii în Istanbul 

Istanbul, care face parte din top 10 cele mai vizitate orașe din lume, introduce un nou card de călătorie care va face...

Iahtul de lux a lui Erdogan a fost văzut în tranzit în Bosfor pentru prima de la reamenajare

Un iaht prezidențial turc, cunoscut anterior ca nava auxiliară Yakamoz Y68 a marinei turce, a fost văzut pentru prima dată tranzitând Bosfor...

Turcia a introdus pașaportul biometric: „În paginile din mijloc există o fotografie cu Hagia Sofia”

Süleyman Soylu, în timpul unei conferințe în locul unde a fost tipărit primul pașaport, a prezentat un prototip al noului pașaport turcesc.

Criza economică: Turcii stau la cozi în fața băncilor pentru a primi până la 7.500 de lire cadou

Criza economică a lovit puternic Turcia și i-am văzut pe turci la cozi pentru a cumpăra ulei, pâine sau să pună benzină...