duminică, octombrie 18, 2020

Turcia: Unui bebeluș bolnav grav, aflat după gratii cu mama sa, i se refuză medicația prescrisă de medic

Un bebeluș închis după gratii împreună cu  mama lui s-a îmbolnăvit, dar i s-a refuzat medicația prescrisă de medic, a informat turkishminute.com

Mama, Arzu Akçakaya, închisă pentru apartenență la mișcarea Gulen, a relatat  într-o scrisoare către soțul său că fiica lor, Damla, în vârstă de 6 luni, a fost diagnosticată cu dizenterie, contractată din cauza igienei precare din închisoare.

Arzu a făcut o cerere către administrația închisorii ca fiica să stea cu tatăl pentru a primi un tratament mai bun, dar că cererea ei a fost respinsă, pe motiv că cererea a fost depusă în afara programului. 

În scrisoarea sa, mama a scris că fiica ei trebuie să rămână în spital patru zile din cauza febrei mari și a unei afecțiuni care se agravează pe zi ce trece, dar medicamentele prescrise de medic nu au furnizate decât după șase zile.

Pedepsită pentru amprente găsite pe o carte

Akçakaya a fost arestată în 6 august 2019 și trimisă într-o închisoare din provincia de sud-est a Gaziantep, împreună cu fiica sa, sub acuzația de apartenență la o organizație teroristă.

Una dintre acuzațiile cu care se confruntă Akçakaya este că amprentele ei au fost găsite pe cărți aruncate într-un container de gunoi din estul provinciei Bitlis.

Guvernul turc a interzis cărțile scrise de Fethullah Gülen, iar deținerea acestor cărți este considerată dovada apartenenței la o organizație teroristă, multe persoane au fost nevoite să le ardă sau să le arunce în containerele de gunoi, temându-se de arestare.

Peste 800 de copii își însoțesc mamele în închisorile din Turcia.

Istanbul: Grădina verticală care costă 1200.000 de lire anual a fost demontată

Primarul Istanbulului a decis să renunțe la grădinile verticale pe motiv că  prezenta „beneficii ecologice limitate, dar costuri financiare mari”, relatează Duvar...

Mărturisirile unui jurnalist turc închis: Copiii strigă din celulă” Deschideți ușa! Deschideți ușa!”

Un jurnalist aflat după gratii a vorbit într-o scrisoare despre tragediile familiilor destrămate ca urmare a aplicării deciziilor guvernului turc, mai ales despre suferințele copiilor ai căror părinți sunt închiși în penitenciar, printre care și fata lui de patru ani.

Afacerist turc care a donat pentru luptat împotriva COVID-19 a murit infectat

Un afacerist turc care a donat bani pentru lupta împotriva coronavirus din România a murit infectat cu COVID-19.

Un ONG cere Regatului Unit sancționarea oficialilor turci

Un grup pentru drepturile omului cu sediul în Regatul Unit a lansat o campanie de sancționare a oficialilor turci implicați în încălcări ale drepturilor omului drept în temeiul noilor reglementări,

Fotografiile cu deținuți morți surprind condițiile din închisorile turcești în timpul pandemiei

Imaginile realizate după moartea unui deținut politic au dezvăluit lipsa de igienă din închisorile turcești în timpul pandemiei.

Românii în vacanță în Antalya: ”Nu am uitat niciodată acel gest”

O româncă alături de soțul ei german și-au găsit prieteni pe viață în timpul unei vacanțe în Antalya, relatează RomanyaHaber.

Apel către Turcia să oprească deportarea unui activist turkmen” Riscă persecuție și tortură”

Un grup de 11 organizații pentru drepturile omului au cerut guvernului turc oprirea deportării unui activist turkmen, relatează Human Rights Watch.

Spotify și FOXplay interzise în Turcia, dacă nu depun cereri de licență în 72 de ore

Turcia a acordat 72 de ore mai multor corporații de radiodifuziune, inclusiv Spotify și FOXplay, pentru a depune cereri de licență, în caz contrar accesul va fi interzis, relatează Duvar English.