joi, decembrie 24, 2020

EcoSchool: International School of Bucharest luptă pentru a proteja natura

Elevii de la o școală privată din București luptă pentru a proteja natura, prin construirea școlii într-un mod ecologic. 

International School of Bucharest (ISB) singura școală privată care face parte din proiectul EcoSchool a luat inițiativă asupra problelemelor climatice și au decis să facă fie eco, prin proiecte de artă, educație și conștientizare.

La ISB, elevii sunt cei care vin cu ideile, iar lunar, alături de  profesorii și de părinți se mobilizează să facă mediul școlii mai eco.

Începând cu clasa I, fiecare an, are câte un reprezentat în comitetul Eco al elevilor care adună ideile, informează asupra următoarelor activități și monitorizează consumul de deșeuri.

Elevii de la ISB sortează deșeuri pentru a fi reciclate.

“Noi avem trei feluri de gunoaie unul pentru deșeuri generale, unul de hărtie și unul de plastic. În fiecare săptămână măsuram cât gunoi am adunat și tragem o linie pentru fiecare categorie. Tința noastră este să consumâm cât mai puțin”, ne-a explicat Natalia, din comitetul Eco al elevilor.

Mai mult, lunar, toți membrii școlii iau parte la o activitate decisă de comitetul elevilor prin care sunt mai aproape de obiectivul lor.

Rochii din deșeuri, fără hărtie la ore și fără electricitate

Unul dintre proiectele anteriore au fost o prezentare de modă, prin care elevele au purtat haine făcute din materii reciclate.

Rochii făcute din materiale reciclate folosite la defilirea din școală.

Ziua”Paperless” este o altă inițiativă ale elevilor, în care se strânge maculatură, iar profesorii își țin orele fără să folosească hârtie. 

De asemenea, ziua plasticless, când copii au reciclat sticle de plastic, o zi în care toate lumea a mâncat vegetarian, ba mai mult, au plantat copaci în curtea școlii, inclusiv au petrecut o zi fără să folosească electricitatea, sunt alte idei ale elevilor care au fost puse în practică.

Targetul este “Steagul verde”

“Ne mai inspiram și de pe internet, luam și alte idei, apoi creăm propriile activități. Cel mai mult mi-a plăcut ziua vegetariană pentru că am gustat mâncare sănătoasă, dar și gustoasă, dar îmi place și ziua paperless, pentru că ajutăm copacii” a spus Maria, un alt membru al comitetului Eco.


Unul din proiectele elevilor de la ISB a fost crearea unui tablou de artă din capace de plastic reciclate.

“Vreau să ajut scoală să fi un pic mai eco. Problema cu poluarea chiar afectează pământul și luptăm ca să obținem steagul verde și sper să reușim”, a adăugat Natalia.

Responsabilitatea tuturor este planeta

Elevii pun în practică ideile lor fiind încurajați și coordonați de întrega comunitate a școlii, alături de părinți și profesori.

“Cred că este o responsabilitate a tuturor oamenilor să salvam planeta și ascultând și văzând cum evoluează încălzirea globală. Am spus că trebuie să facem ceva și noi, cât de puțin, dar trebuie să facem”, a povestit profesoara Ingrid Stanciu, coordonatoarea proiectului.

Inițiativa școli a fost salutată și Națiunile Unite, printr-o vizită a unei comisii UN la International School of Bucharest. 

Eco Code este în fiecare clasă pentru a le aminti tuturor obiectivele ISB.

ISB se află în proiectul global EcoSchool de aproape cinci ani în care se apropie de recunoașterea oficială că sunt o școală ecologică prin obținerea steagului verde.

Programul EcoSchool conține șapte pași care trebuie aplicați pentru ca școala să poată solicita steagul verde, printre care și formarea unui comitet Eco și crearea unui cod eco, pe care ISB le-a îndeplinit deja.


Peste 120.000 de minori anchetați pentru că l-ar fi insultat pe Erdogan. Aprope 3000 au fost pedepsiți

Peste 120.000 de minori au fost anchetați pentru „insultarea” președintelui Recep Tayyip Erdoğan, conform Duvar English.Un total de...

CEDO cere eliberarea urgentă a fostului președinte pro-kurd, Demirtaș

Curtea Europeană a Drepturilor Omului a ordonat eliberare imediată a fostului președinte al Partidului Democrat al Popoarelor (HDP) pro-kurde, Selahattin Demirtaș, conform presei internaționale.

Managerul unui spital a pus 2 asistente să scrie de 500 de ori “’Sunt proastă”

Un scandal a izbucnit după ce un manager a pus două asistente medicală să-și ceară scuze și să scrie de 500 de ori:”Sunt proastă”, informează T24.con

Constanța: Cadouri pentru personalul medical, în semn de mulțumire de la o școală privată

Personalul medical al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase din Constanța au primit cadouri de Crăciun din partea școlii Spectrum și Liceul Internațional de Informatică (ICHC) în semn de multumire pentru munca și efortul acestora.

96 de deces din cauza consumului de alcoolui contrafăcut

96 de persoane din Turcia au murit otrăviți cu alcool etilic din octombrie, conform Ahval.News

Protest pe Twitter împotriva hărțuirii sexuale și perchezițiilor ilegale:” Bebelușii căutați în scutece”

Utilizatorii de Twitter din Turcia au protestat împotriva hărțuirea sexuală a femeilor și perchezițiile ilegale, după ce un activist faimos a pornit o campanie, relatează Turkish Minutes.

Turcia va primi 3 milioane de doze de vaccin săptămâna aceasta

Turcia va primi primul lot de 3 milioane de doze de vaccin contra COVID-19 săptămâna aceasta.

Turcia crește cenzura:“O instituție publică crucială a devenit un braț al lui Erdoğan”

Într-o conferință de presă, marți, HRW a semnalizat că RTÜK a contribuit la cenzură într-o țară în care marea majoritate a știrilor de televiziune sunt deja pro-guvernamentale prin impunerea de interdicții de difuzare de cinci zile pe două posturi TV și amenzi grele pentru alții.