luni, martie 8, 2021

CEDO: Turcia, pe primul loc în clasamentul încălcării libertății de exprimare

Turcia s-a clasat pe primul loc în ceea ce privește încălcarea libertății de exprimare în 2019, în raportul Curții Europene a Drepturilor Omului (CEDO), a informat Gazete Duvar.

Pe lângă cele 68 de hotărâri în care instanța a constatat o încălcare a libertății de exprimare în temeiul articolului 10 din Convenția Europeană a Drepturilor Omului, restul sesizărilor au fost depuse de cetățeni din Turcia.

Trecerea Turciei în rândul țărilor cu cele mai multe cazuri de încălcare a  libertății de exprimare a fost o problemă continuă. Autoritatea turcă a comis singură mai multe încălcări cu privire la această problemă decât restul statelor membre combinate pe parcursul anilor 1959-2019, fiind autoarea a 356 de cazuri din totalul de 845 de încălcări.

În 2019, hotărârea CEDO a pronunțat 113 hotărâri asupra Turciei, constatând cel puțin o încălcare a libertății de exprimare în 97 din aceste cazuri.

În perioada 1959-2019, instanța a pronunțat 3.645 de hotărâri pentru cauzele provenite din Turcia, constatând că țara este vinovată în 3.225 din aceste cazuri.

SUA scrisoare către Erdogan pentru a opri încălcarea drepturilor omului

160 de membri ai Camerei Reprezentanților SUA au semnat o scrisoare bipartinică trimisă secretarului de stat, Antony Blinken, prin care cerea administrației președintelui Joe Biden să abordeze probleme „tulburătoare” ale drepturilor omului, în momentul prefigurării politicilor pentru relațiile cu Turcia, conform Reuters.

Vești bune pentru comercianții din România! Cheltuielile din tranzacțiile cu Turcia sunt iar deductibile

România a rezolvat problema care afecta comerțul cu Turcia, modificând Codului Fiscal prin eliminarea anexei II a listei UE, care introducea o nouă categorii de cheltuieli nedeductibile, respectiv cheltuielile generate prin achiziții de la furnizori înregistrați fiscal în jurisdicții necooperante fiscal, conform portalului avocatnet.ro

Erdogan anunță relaxarea măsurilor anti COVID-19: “Începe o normalizare controlată”

Erdoğan a făcut declarații după o ședință de cabinet, afirmând că lista măsurilor va fi actualizată la fiecare două săptămâni, de la o provincie la alta.

Tragedie:O bătrână se luptă cu guvernul pentru propriul apartament:” Plătești 45.000 de lire sau ești evacuată din clădire”

O bătrână în vârstă de 81 de ani, din provincia vestică Izmir, se luptă cu guvernul turc pentru propriul apartament, relatează presa turcească.

Studiile din Turcia: Vaccinul Sinovac are o eficacitate de 83, 5 %

Cercetătorii turci au declarat, pe 3 martie, că vaccinul COVID-19 dezvoltat de Sinovac Biotech în China are o eficacitate de 83,5% pe baza rezultatelor finale ale studiilor de fază III, în scădere față de 91,25%, în decembrie

Nouă delicatesă din Turcia: “Toți care gustă, mai vor o porție”

Un restaurant din provincia Tokat, de la malul Mării Negre, servește un tip neobișnuit și nou de döner kebab, făcut cu somon

Sinuciderile din Turcia au crescut cu 48% în timpul guvernării lui Erdogan

Un raport a dezvăluit că sinuciderile din Turcia au crescut cu 48 la sută de la venirea la putere a Partidului Justiției și Dezvoltării (AKP), condus de președintele turc, Recep Erdogan

Povestea femeilor din taberele de reeducare din China: „Scopul lor este de a-i distruge pe toți”

Femeile din taberele de reeducare pentru uiguri din China au fost violate în mod sistematic, abuzate sexual și torturate, conform noilor relatări ale deținutelor, citează BBC.