vineri, aprilie 19, 2024

CEDO: Turcia, pe primul loc în clasamentul încălcării libertății de exprimare

Turcia s-a clasat pe primul loc în ceea ce privește încălcarea libertății de exprimare în 2019, în raportul Curții Europene a Drepturilor Omului (CEDO), a informat Gazete Duvar.

Pe lângă cele 68 de hotărâri în care instanța a constatat o încălcare a libertății de exprimare în temeiul articolului 10 din Convenția Europeană a Drepturilor Omului, restul sesizărilor au fost depuse de cetățeni din Turcia.

Trecerea Turciei în rândul țărilor cu cele mai multe cazuri de încălcare a  libertății de exprimare a fost o problemă continuă. Autoritatea turcă a comis singură mai multe încălcări cu privire la această problemă decât restul statelor membre combinate pe parcursul anilor 1959-2019, fiind autoarea a 356 de cazuri din totalul de 845 de încălcări.

În 2019, hotărârea CEDO a pronunțat 113 hotărâri asupra Turciei, constatând cel puțin o încălcare a libertății de exprimare în 97 din aceste cazuri.

În perioada 1959-2019, instanța a pronunțat 3.645 de hotărâri pentru cauzele provenite din Turcia, constatând că țara este vinovată în 3.225 din aceste cazuri.

Muzeele din Turcia: 4 milioane de vizitatori în primele 3 luni a anului 2024. Care au fost cele mai vizitate muzee

Potrivit unui anunț recent făcut de Ministrul Culturii și Turismului, Mehmet Nuri Ersoy, în special, Muzeul Mevlana din orașul central Konya a atras peste 383.000 de vizitatori, urmat de situl arheologic Hierapolis, din provincia vestică Denizli, cu 259.000 de vizitatori. 

Președintele Germaniei în vizită în Turcia. Prima întâlnire cu primarul Istanbulului, apoi cu Erdogan

Președintele Frank-Walter Steinmeier va călătorii în Republica Turcia în perioada 22-24 aprilie 2024, cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice între cele două țări.

Din Dubai până în Chile, serialele turcești cuceresc lumea. Cum sunt produse faimoasele seriale

În cartierului Tophane, din Istanbul, pescărușii sunt împrăștiați de o dronă care filmează un polițist care arestează tânără. Filmarea este numit „Dengeler”, unul dintre cele aproximativ 60 filmate anual în Turcia, care au făcut ca Istanbulul și alte orașe turcești să fie cunoscute telespectatorilor din aproape 170 de țări din întreaga lume. 

Boicot! Turcii nu merg în weekend la restaurant. „Aceasta nu este inflație, este profit”

Organizatorii și susținătorii boicotului susțin că întreprinderile folosesc inflația din Turcia ca o scuză pentru a-și crește profiturile. Boicotul urmărește să protesteze prețurile crescute pentru porții mai mici, precum și creșterea costului vieții.