miercuri, februarie 24, 2021

Turcia: Un tată a construit Mausoleul lui Ataturk din zăpadă pentru a implini visului copiiilor

Un tată a ajuns viral pe rețelele de socializare după ce a construit Mausoleul lui Ataturk din zăpadă, în curtea casei pentru copiii lui.

Mehmet Șerif Karatian din orașul sud-estic Hakkari Yüksek, de la granița cu Irak, a construit timp de 10 zile din zăpadă Mausoleul lui Ataturk după ce fiica lui, Hira, în vârstă de 9 ani a zis că vrea să-l viziteze.

“ Mi-a spus de anul trecut că vrea să ajung la mormântul lui Ataturk așa că am încercat să-i realizez visul. Fata mea și fiul(4 ani) s-au bucurat foarte mult și au făcut repetiții împreună” a povestit tatăl pentru reporterii de la Cumhuriyet.

După ce imaginile au devenit virale, primarul capitalei, Manșur Yavaș a invitat întreaga familiei să viziteze orașul.

“Este o onoare pentru mine să găzduiesc toată familia în Ankara” a scris primarul pe contul său de Twitter.

Mausoleul Anitkabir din Ankara a fost construit în onoarea lui  Mustafa Kemal Ataturk, fondatorul Turciei Moderne și primul președinte al țării. Pe colina Anittepe odihnesc rămășițele lui Ataturk aduse din 21 noiembrie 1938.

Turcia: Cântăreață de renume mondial acuză că a fost supusă perchezițiilor până la piele

Bağcan a răspuns într-o postare pe Twitter, de pe 20 februarie, la declarațiile vicepreședintelui al AKP, care a subminat zeci de rapoarte ale femeilor cu privire la percheziția până la piele.

Turcia lansează o aplicația pentru a „contracara minciunile din social media”

Directorul comunicațiilor prezidențiale turcești, Fahrettin Altun, a declarat că Turcia va lansa o aplicație de verificare a faptelor pentru a „contracara minciunile din social media”

Human Rights Watch cere investigație asupra disparițiilor forțate și tortura din Turcia

Într-un articol, Hugh Williamson, directorul Europa și Asia Centrală la Human Rights Watch cere investigarea cazului Gökhan Türkmen, omul care a fost răpit timp de nouă luni și torturat de agenții turci.

Ankara: Universitatea a anulat “ Ziua Mondială a Limbii Grecești “

O Universitate din Ankara a anulat planurile de a sărbători “Ziua Mondială a Limbii Grecești “ de pe 9 februarie, după vizita ziarelor pro-guvernamentale și presiunile făcute pe rețelele de socializare, informează Stockholm Center for Freedome.

„Cătușe moderne”: Rețineri la domiciliu pentru protestatarii de la Universitatea Boğaziçi

Cel puțin 41 de protestatarii de la Universitatea Boğaziçi sunt deținuți la domiciliu cu cătușe electrice la picior, devenind o practică obișnuită în Turcia împotriva opozanților guvernului,

“În epicentrul COVID-19″: O turcoaică a câștigat premiul internațional de fotografie 2020

O turcoaică este câștigătoare a concursului „Descoperirea anului 2020”, cu lucrarea sa intitulată „În epicentrul COVID-19.”, conform presei turcești.

Turcia va relaxa treptat măsurile COVID-19, începând cu luna martie

Turcia a susținut că va începe un proces de normalizare treptată începând cu luna martie, în funcție de numărul de infecții COVID-19,...

Un turc și-a împins soția însărcinată de pe o stâncă pentru a primi asigurarea ei de viață

Un bărbat din provincia vestică, Izmir, și-a împins soția însărcinată în șapte luni de o pe stâncă pentru a primi asigurarea ei de viață, conform Gazete Duvar.